Nemoc s miminkem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
455
19.9.12 12:14

Nemoc s miminkem

Holky, mám doma tříměsíční holčičku. Dneska ráno jsem se probudila a bolí mě hrozně hlava, mám srajdu a bolí mě v krku a klouby. Takže asi angína nebo cosi. Jsme doma uplně samy. Manžel je na tři týdny v zahraničí v práci. Mám strach, jak to zvládnu a hlavně, abych nenekazila maličkou (jsme na umělé stravě). Do toho mám na starosti ještě psíka, takže se uplně děsím, jak to budu řešit, jestli se mi to rozjede. Slupla jsem Paralen, černý uhlí a doufám v zázraky:-/ Bohužel všichni okolo mě chodí do práce nebo jsou příliš daleko, takže nemám šanci nějaké pomoci. Byly jste taky někdy v takové situaci? A jak to řešit?? Nějaká šikovná rada na organizaci by se mi hodila..moc děkuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9879
19.9.12 12:22

Byla taky do toho těhotná a s chlapečkem 2,5 roku takže vidíš že jsi na tom ještě dobře. :mrgreen: Já jsem vždycky něco uklohnila a šla si s malim lehnout jak to šlo. Občas se mi chtělo už brečet jak jsem byla unavená a bylo mi zle ale postarat se člověk musí takže silou vůle se vzchopit a udělat co je potřeba. Ty aspon můžeš léky ale já jako těhotná nemohla nic. Taky jsem si říkala co dělat kdybych třeba cítila že na mě jdou mdloby, co malej sám v bytě ale tak bych asi zazvonila na sousedku sice se nebavime nějak extra jen se zdravíme ale kdybych musela udělám cokoli aby byl malej v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
19.9.12 12:25

Já tohle měla nedávno: chřipku - v krku mě bolelo děsně, vůbec jsem nemohla mluvit, kašlala jsem jak tuberák, 39 horečky a chvílema jsem padala na hubu. Malej je teda už starší, bylo mu v té době cca 13 měsíců, takže už to bylo zase o něčem jiném - ale i tak. Musel být zkrátka se mnou doma a nudit se. :nevim: Já se ho vždycky snažila něčím zabavit a sama jsem se válela pod peřinou na gauči. On je hodné dítě, asi sám vycítil, že mi není OK, tak hodně i lehával se mnou na gauči zavrtanej pod peřinou a lebedili jsme si spolu. Manžel teda naštěstí jezdil z práce večer domů, takže aspoň se o něj ty večery postaral. No, to jsem neporadila :think:, jen s tebou zkrátka soucítím a snad budeš brzy fit. :kytka: On člověk když musí, tak to zvládne, protože mu nic jiného nezbyde. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
19.9.12 12:36

hte

Ahoj, moc dobre ti rozumim. Ja jsem v malinko podobne situaci, teda ted uz to nevypada tak beznadejne jako rano - ja za chvili mam rodit, muz je nemocnej, dcera je nemocna, nikde nikdo kdo by vypomohl. Chtelo se mi rvat a brecet, nastesti jsou oba lepsi a manzel nelezi.

taky byl parkrat pryc a ja s dcerou sama, naposledy asi v mym 5. mesici, nic moc, ale furt jsem byla schopna.

Lez co to jde, jestli nekojis, tak se muzes nadopovat i takovymi driaky co trochu potlaci priznaky, jako neni to nic moc. Vem si dceru k sobe do postele, nanos tam hracky, nevim jak s Um, ale jestli si muzes neco predpripravit, tak si to tam dej taky. Jakmile vytuhne, snaz se spat taky. Pejsek je teda taky komplikace, ale snad se umi vycurat hned jak vylezete z baraku.

kdyz telo musi, tak to zvladne, se skripenim zubu, ale zvladne. Horsi pak byva, kdyz se tatka vrati, ja se casto fyzicky slozila - nemoc nebo slabost :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
19.9.12 12:57

Pandorko, možná jsem na tom líp v případě léků, ale jinak určitě ne. Třikrát denně musím ven s psíkem a malá není zrovna spavý typ. Spí mi max. půl hodinky a pak jen řádí. A pokud si jí nevšímám, tak vyvádí hrozným způsobem. Je zvyklá, že se jí hodně věnuji, protože manžel jezdí na tak dlouhou dobu pryč, takže jsme od narození hlavně spolu samy dvě. Ale jak píšete postarat se musím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
19.9.12 13:02
@gabi.design píše:
Já tohle měla nedávno: chřipku - v krku mě bolelo děsně, vůbec jsem nemohla mluvit, kašlala jsem jak tuberák, 39 horečky a chvílema jsem padala na hubu. Malej je teda už starší, bylo mu v té době cca 13 měsíců, takže už to bylo zase o něčem jiném - ale i tak. Musel být zkrátka se mnou doma a nudit se. :nevim: Já se ho vždycky snažila něčím zabavit a sama jsem se válela pod peřinou na gauči. On je hodné dítě, asi sám vycítil, že mi není OK, tak hodně i lehával se mnou na gauči zavrtanej pod peřinou a lebedili jsme si spolu. Manžel teda naštěstí jezdil z práce večer domů, takže aspoň se o něj ty večery postaral. No, to jsem neporadila :think:, jen s tebou zkrátka soucítím a snad budeš brzy fit. :kytka: On člověk když musí, tak to zvládne, protože mu nic jiného nezbyde. :?

Gabinko, děkuji za podporu. Ale já to jednoduchý mít nebudu. Jak už jsem psala, tak malá je nespavec a závisláček, takže spí maximálně půl hodinky po jídle. A v tý době já musím vstát umejt lahvičku, vyvařit, takže 15minut v prčicích. Ale nic jinýho mi nezbývá než to zvládnout. Je to jak naschvál. Manžel odjížděl včera a byla jsem ještě fit, achjooooo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
19.9.12 13:08
@suik píše:
Ahoj, moc dobre ti rozumim. Ja jsem v malinko podobne situaci, teda ted uz to nevypada tak beznadejne jako rano - ja za chvili mam rodit, muz je nemocnej, dcera je nemocna, nikde nikdo kdo by vypomohl. Chtelo se mi rvat a brecet, nastesti jsou oba lepsi a manzel nelezi.

taky byl parkrat pryc a ja s dcerou sama, naposledy asi v mym 5. mesici, nic moc, ale furt jsem byla schopna.

Lez co to jde, jestli nekojis, tak se muzes nadopovat i takovymi driaky co trochu potlaci priznaky, jako neni to nic moc. Vem si dceru k sobe do postele, nanos tam hracky, nevim jak s Um, ale jestli si muzes neco predpripravit, tak si to tam dej taky. Jakmile vytuhne, snaz se spat taky. Pejsek je teda taky komplikace, ale snad se umi vycurat hned jak vylezete z baraku.

kdyz telo musi, tak to zvladne, se skripenim zubu, ale zvladne. Horsi pak byva, kdyz se tatka vrati, ja se casto fyzicky slozila - nemoc nebo slabost :(

Suikinko, já jsem hrozný odpůrce driáku, ale dneska je mít, tak už jsou ve mě. Bohužel bydlím na kraji města a jsem nepojízdná, takže nehrozí si zajít k lékaři:-/ Právě proto mám v lékarničce jen paralen a černý uhlí:-/ Jdu se tedy vzchopit a nanosit si vše do pelechu. Aspon nějaké ty kroky ušetřím:) Jen malá mi to moc neulehčuje. Neumí se zabavit sama…musím si s ní hrát jinak řve jak tur. Moc děkuji za rady a jestli jsem to dobře pochopila, tak dneska jdeš rodit?? Tak přeju at jste oba..ty i miminko zdravé a hlavně pohodový a krásný porod…né, jak já…jsem smolařka všech smolařek, takže jsem měla trošku krutárnu:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
19.9.12 13:15

@rozinka7, já se přiznám, že jsem to nezvládala, tudíž ti neporadím, jak to všechno zorganizovat :|. Někdo z okolí (mamka nebo tchýně třeba) by si měl vzít na jeden den volno a pomoci. Myslím, že bys toho nechtěla moc :nevim:

Já byla v 10tt a doma měla batole rok a třičtvrtě, když jsem (loni v září) měla šílenou „sracoblicí“ nemoc. Trvalo to pět dní a já nebylaschopná ničeho. Jen jsem ležela a koukala, případně blinkala a sr* (zároveň). Jeden den si vzal dovolenou manžel, pak tu byla babička, pak přijela ségra. Já nedokázala malého ani přebalit nebo nakrmit, o vaření nemluvě. A maličký v břiše je machr, že tenhle maraton zvládl!

Tři týdny po druhém porodu jsem dostala zánět do prsa a taky musel být manžel jeden den doma. Měla jsem horečku, při pokusu o vylezení z postele se mi chtělo omdlít.
Někdy to prostě zvládnout nejde, ať se člověk snaží, jak chce. Někdo by ti prostě měl pomoct!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
19.9.12 14:51

@rozinka7 co se potravin týká, tak teď tesco pokrývá hodně měst s rozvozem, rozvoz stojí tuším stovku, takže nic závratnýho, naklikáš si tam nákup, co chceš a dovezou v tebou určený čas. Zkus se mrknout na itesco.cz, jestli zavážejí i k vám.
Nekojíš, to je momentálně výhoda, protože do sebe můžeš nacpat jakoukoliv srajdu, která tě trochu nakopne, takže já bych to vděla na turka, případně modafen, to tě malinko postaví na nohy. Hlavně hodně pít, ať sebou někde nesekneš.
Když jsem měla migrénu, že se mi motala hlava, tlak u kotníků, tak jsem si dala mimino do postele a nosila jsem si všechno tam, když bych upadla s plínou v ruce, tak se nic neděje, že… Takže jsem tam přebalovala, kojila, zabavovala…
Se psem je to horší - šla bych s ním, když dítě spí, asi tak dvacetkrát překontrolovala, že mám klíče, mobil a vyběhla fakt jen před barák. Že všichni kolem jsou pracující neznamená, že ti nemohou pomoct aspoň po práci, tudíž pokud máš někoho, kdo ti může po práci přinést věci z lékárny, vyvenčit pejska, donést menší nákup, tak aspoń to.
Já když měla možnost, tak jsem volala maminku, ale ta už nepracuje a je blízko, takže si mohla dovolit jít ke mě třeba na celý den a obskakovat mě. Ale když nikdo není, tak se to zkrátka zvládnout musí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilibeth
19.9.12 16:58

@Gladys Bohužel mají rozvoz jen kolem Prahy… nedávno jsem taky potřebovala. Jinak, mě jen napadá, pokud máte dost peněz, tak si prostě na dva tři dny zaplatit přes agenturu paní na hlídání, co bude s miminkem celý den třeba v jiném pokoji nebo s kočárkem venku. Hlavně ať si odpočineš a nabereš sílu.

• Citovat
  • Upravit
455
19.9.12 17:23
@Gladys píše:
@rozinka7 co se potravin týká, tak teď tesco pokrývá hodně měst s rozvozem, rozvoz stojí tuším stovku, takže nic závratnýho, naklikáš si tam nákup, co chceš a dovezou v tebou určený čas. Zkus se mrknout na itesco.cz, jestli zavážejí i k vám.
Nekojíš, to je momentálně výhoda, protože do sebe můžeš nacpat jakoukoliv srajdu, která tě trochu nakopne, takže já bych to vděla na turka, případně modafen, to tě malinko postaví na nohy. Hlavně hodně pít, ať sebou někde nesekneš.
Když jsem měla migrénu, že se mi motala hlava, tlak u kotníků, tak jsem si dala mimino do postele a nosila jsem si všechno tam, když bych upadla s plínou v ruce, tak se nic neděje, že… Takže jsem tam přebalovala, kojila, zabavovala…
Se psem je to horší - šla bych s ním, když dítě spí, asi tak dvacetkrát překontrolovala, že mám klíče, mobil a vyběhla fakt jen před barák. Že všichni kolem jsou pracující neznamená, že ti nemohou pomoct aspoň po práci, tudíž pokud máš někoho, kdo ti může po práci přinést věci z lékárny, vyvenčit pejska, donést menší nákup, tak aspoń to.
Já když měla možnost, tak jsem volala maminku, ale ta už nepracuje a je blízko, takže si mohla dovolit jít ke mě třeba na celý den a obskakovat mě. Ale když nikdo není, tak se to zkrátka zvládnout musí

Jsi zlatá. Nákup nepotřebuju. Je mi blbě od žaludku, takže stejnak žádný jídlo nehrozí. Bohužel to vidím na angínu, páč po Paralenu mám už 38 a ukrutně mě bolí v krku. A já mám při angíně horečky 40 a vejš, takže mám uplně panickou hrůzu z toho, že to chytne malá. Já se z toho nějak dostanu, jestli mě někdo hodí k doktorovi, ale nevím, co zvládne takový maličkatý tělíčko:-( A holky v nouzi opravdu poznáš přítele. Ani moje rodina ani manželova rodina mi nenabídla žadnou pomoc…jen že se mám vyležet…kdyby si aspon toho psa vzali. A nakonec se sama od sebe nabídla moje kamarádka, která žije z ruky do huby a vůbec je na tom špatně. Bydlí v uplně jiném městě, tak hned skočila na bus s půlroční holčičkou a jedou si pro pejska. Fakt smutný…bulim tu jak želva:-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
19.9.12 17:25
@Lilibeth píše:
@Gladys Bohužel mají rozvoz jen kolem Prahy… nedávno jsem taky potřebovala. Jinak, mě jen napadá, pokud máte dost peněz, tak si prostě na dva tři dny zaplatit přes agenturu paní na hlídání, co bude s miminkem celý den třeba v jiném pokoji nebo s kočárkem venku. Hlavně ať si odpočineš a nabereš sílu.

Radši bych to zaplatila nějaké sousedce, ale jedna je taky s pídětem v nemocnici a druhá je na rizikovým, takže žádný namáhání:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilibeth
19.9.12 17:27

@rozinka7 no jasně, nejlíp nškoho, koho znáš… ale pokud nikdo není…

• Citovat
  • Upravit
14856
19.9.12 17:31

@rozinka7 ja je taky nemusim, ale nekdy jsou na miste :mrgreen:, myslim ze ten modafen je docela dobrej. nebo trigrip.

jestli budu rodit to se nevi, kroutim se na mici, ale je to nepravidelny podle me malo intenzivni na to nekam jet, ale buhvi. Lazaret se trochu vzchopil, ale zitra asi dceru do skolky nedam, dneska mi bylo jemne naznaceno ze je nastydla :oops: je ale mnohem lepsi :nevim:

fakt nemas nikoho na ten nakup? I kdyz ja si uvedomuju, ze kolikrat taky nemam zivou dusi 8o, je to dost neprijemny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.23 14:51

Ahoj, jak resite, kdyz jste infekcne nemocne (vic dni horecky, silna unava, „vyrizenost“, silny kasel, c r p hranicni, takze mam uz i atb, ale puvod muze byt hlavne virovy, na coz atb neochrani) ve vztahu ke svemu miminku, batoleti. Muj rocni synacek neni kojeny a ja se zoufale snazim, aby tu nemoc nechytil. Nastesti se stara na par dni tatinek, tak nejak po chlapsku, maly je ted plactivejsi, kdyz nedavam, ze place, jdu ho s respiratorem a umytyma rukama pohladit, poplacat po zadecku, neco povedet, na chvilku, ale i ma PL se ptala, jestli dodrzujeme odstup. Me trapi, ze to na malickeho doleha, ale bylo by spatny, kdyby to nabral. :,( Jeste ho trapi i zoubecky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex