Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Důležitý je věřit psychiatrovi a nezatajovat mu, jak se cítíš. Pokud se vám povede najít správnou léčbu, tak zvládneš fungovat. Já vím, že je to neskutečně těžký, ale nevzdávej to. Znám pár schizofreniků, co jsou schopní normálně fungovat. Vlastně nefungujícího znám jen jednoho.
Najdi si denní stacionář nebo něco takového. Jednou za měsíc si nechat napsat recept nestačí. Určitě to zvládneš, jen prostě hledej něco, kde ti pomůžou a bude ti dobře, naučí tr zvládat situace a případně polohou najít práci třeba v chráněné dílně. Z kterého kraje jsi?
Neboj, je jen otázka času kdy už konečně přijdou na nějakou účinnější léčbu. Vím jak je to hrozná nemoc, ale neztrácej naději a v rámci možností dělej to co tě baví.
Je mi moc líto, co prožíváš a jak se cítíš. Mohu ti poradit knihu, která by tě mohla povzbudit. Jmenuje se MOJE PACIFICKÁ HŘEBENOVKA. Držím palce, at najdeš tu správnou léčbu a můžeš zase žít!
@Anonymní píše:
Kdyby tu prosím byl někdo, kdo by mi napsal něco krásného a povzbudivého…Léčím se schizofrenií a už nevím jak dál.
Nejsem schopná se o sebe postarat a jsem na to všechno sama. Nikdo z okolí mi nepomůže.
Předem moc děkuji za všechna krásná slova.
Mám vás ráda
Trapka.
Jit k psychiatrovi a nechat se dobrovolne hospitalizovat..
@lilith1 To už jsem chtěla, ale prý na to ještě nešílím dostatečně. Mimochodem v Bohnicích prý mají plno a i když se nemůžu ani vyspat pod léky nebo jít do obchodu pro jídlo, pro ně není důvod aby mě upřednostnili. ![]()
@Anonymní píše:
Kdyby tu prosím byl někdo, kdo by mi napsal něco krásného a povzbudivého…Léčím se schizofrenií a už nevím jak dál.
Nejsem schopná se o sebe postarat a jsem na to všechno sama. Nikdo z okolí mi nepomůže.
Mám vás ráda
Trapka.
Ahoj, to mě moc mrzí, též se mimo jiné léčím se schizofrenií. Jaké bereš léky? Mně třeba pomohla docela dost depotní antipsychotika (injekce)… Určitě to komunikuj s psychiatrem, aby ti mohl upravit medikaci. A co nějaké psychoterapeutické oddělení? Tam je sice většinou pořadník, ale vezmou tě. A ty bydlíš sama? Co příspěvek na péči?
Moc ti držím palce.
@Anonymní píše:
Mám vás ráda
Trapka.
Jinak mě napadá, co zkusit NÚDZ oddělení 3 pro psychózy? https://www.nudz.cz/…uchy/profil/
Já bych tedy do Bohnic ani dobrovolně nešla, nenávidím to tam. Byla jsem tam už cca 11-krát a ani jednou dobrovolně ze začátku.
Kdyby tu prosím byl někdo, kdo by mi napsal něco krásného a povzbudivého…
Léčím se schizofrenií a už nevím jak dál.
Mám vás ráda
Trapka.