Nemocenská a doplácení do výše platu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Nemocenská a dopláceni do výše platu
Ahoj holky. Dneska sem mluvila se znamou, a ta mi rikala (ze tedy take nevi presne) ale pokud jdu na nemocenskou z duvodu ze pracuju s chemickymi latkami a nebo taham tezke vecy, proste z duvodu ze nemohu svou praci vykonavat v tehotenstvi, tak ze je moznost ze by mi (a to nevim prave kdo)doplacely k te nemocenske zbytek penez do vyse platu. Nemate s tim nekdo zkusenost? Diky za odpovedi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nejedná se o nemocenskou, ale o překážku na straně zaměstnavatele, pokud tě nemá kam přeřadit na práci, kterou může vykonávat těhotná.. Pak tě musí nechat doma za 100% platu..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud tě zaměstnavatel přeřadi na pozici, kterou vykonávat můžeš, ale je platově méně ohodnocená, sociálka ti to dorovnává do tvé původní výše platu.. Mateřská se pak počítá z platu, který je vyssi, tedy většinou ten před přeřazenim… Pokud zaměstnavatel nemá misto, kde te preradit, jedna se o překážku na straně zaměstnavatele a mas pravo zustat doma za 100% sveho platu.. Ten ti dává nejspíš zaměstnavatel.. Hlavně nechodit na nemocenskou, pak máš jen nemocenskou a nic vic… Pokud není kde te přeřadit, zaměstnavatel te do nemocenské bude nejspíš tlačit, nedej se!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vyrovnávací příspěvek v těhotenství a mateřství (dále jen „VPTM“) VPTM se poskytuje zaměstnankyni, která byla z důvodu těhotenství a mateřství dočasně převedena na jinou práci a z ní má bez svého zavinění nižší výdělek. @Pavla3333 ne nemocenská
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pavla3333 Problem je, ze prace s chemickymi latkami neni duvod k nemocenske, to je duvod k prerazeni na jinou pracovni pozici. Pokud volis nemocenskou, ulehcujes zamestnavateli a vyuzivas tolerance ceske spolecnosti k tehotenstvi, spravne by te doktor z tohoto duvodu nemel nechat doma. Takze se te vyrovnavaci prispevek netyka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Noo tak az nakou zamestnavatel necha doma za 100% platu tak mi ji prosim predvette
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy nejde o chemicke latky jsem ve fabrice kde se vyrabi retezy tudiz prace vsude stejne tezka a vsude se pouzivaji chemicke latky a oleje…kedine. isto na prerazeni kde by se ulehčilo je kancl.. a montazni delnici nedaj dwlat vejplaty
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pavla3333 Znovu opakuji, to je problem zamestnavatele, narok na vyrovnavaci prispevek od statu nemas. Ja jsem byla hned prevedena na jinou pracovni pozici, zcela bez problemu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy Přesně tak. Bohužel většina žen bude raději předjímat že to nepůjde než by
oficiálně nahlásila těhotenství, požádala o přeřazení a nechala na zaměstnavateli jak bude postupovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, ozivuji…musela jsem v praci prejit na nizsi pozici, tedy mam narok na vyrovnavaci prispevek a zajimam me, kdyz me doktor necha doma kvuli tehotenstvi(coz hrozi, zatim vyckavam na zlepseni) tak jak je to s placenim? Dostanu normalne nemocenskou a ten vyrovnavaci prispevek? A nemocenska se plati z toho noveho nizsiho platu nebo z puvodniho platu a bez doplatku? K tomu me napada jestli pak materska se plati taky j ceho? Puvodni smlouva nebo niva nizsi a vyrovnavaci prispevek? Jsem z toho zmatena, v praci jsem prvni na snizene pozici a sef vi spis nic nez moc. Diky vsem za reakce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Khalesi píše:
Ahoj, ozivuji…musela jsem v praci prejit na nizsi pozici, tedy mam narok na vyrovnavaci prispevek a zajimam me, kdyz me doktor necha doma kvuli tehotenstvi(coz hrozi, zatim vyckavam na zlepseni) tak jak je to s placenim? Dostanu normalne nemocenskou a ten vyrovnavaci prispevek? A nemocenska se plati z toho noveho nizsiho platu nebo z puvodniho platu a bez doplatku? K tomu me napada jestli pak materska se plati taky j ceho? Puvodni smlouva nebo niva nizsi a vyrovnavaci prispevek? Jsem z toho zmatena, v praci jsem prvni na snizene pozici a sef vi spis nic nez moc. Diky vsem za reakce
Pokud budeš na nemocenské, dostaneš jen tu, žádný vyrovnávací příspěvek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ale ta se bude pocitat z ceho? Z platu co jsem mela nez jsem musela na nizsi pozici? Nebo prave diky tehotenstvi z nove smlouvy s nizsim platem a dorovnavacim pridavskem. O tohle se mi jedna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Khalesi Zaměstnavatel by měl doložit na OSSZ dvě Přílohy k žádosti o dávku, jednu s rozhodným obdobím ke dni nástupu na nemocenskou/PPM a druhou ke dni převedení a OSSZ dávku vypočítá podle toho, co je pro tebe výhodnější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit