Nemocenská a přiušnice

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
666
3.11.15 11:29

Nemocenská a přiušnice

Ahoj holky, chytla jsem přiušnice a mám 10 denní karanténu. V nemocnici mi napsali, že neschopenka mi byla vystavena, ale nic mi nedali. Měli tam trochu mazec. Je možný až půjdu na kontrolu, že mi jí dodatečně dovystaví?
Dále bych se chtěla zeptat, jak to je, když dělám krátkej a dlouhej, jestli mi vyplatí jenom ty dny, kdy bych měla pracovat nebo jak?
Setkal se někdo s těma přiušnicema, dá se po těch 10 dnech jít do práce? Děkuji moc za odpovědi.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4367
3.11.15 11:36

Neschopenku ti vystavi obvodak. Prvni tri dny ti plati zamestnavatel a to ty dny, kdy jsi mela byt v praci. Zbytek plati socialka a to za kazdy kalendarni den. Myslim.
Uvidis, co ti rekne obvodak, ale nestovice mohou byt v dospelosti zradne a je na miste dostatecna rekonvalescence. Ono po tech deseti dnech nebudes infekcni, tudis hrozba pro ostatni, ale to neznamena vylecena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
3.11.15 11:48

Já jsem měla příušnice před 3 roky. Na neschopence jsem byla asi 3 týdny. Mám pocit, že neschopenku mi vystavil obvoďák (taky jsem byla nejdříve v nemocnici na infekčním). Jak to bylo s výplatou, si už nepamatuji. Průběh nemoci jsem neměla nijak hrozný, ale až na tu únavu. Nebyla jsem schopná dojít pár kroků do koupelny nebo sejít pár schodů. Přeji brzké uzdravení a co nejlehčí průběh nemoci :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
3.11.15 12:02

@angelsface Jste nemocná nebo máte karanténu. To je dost podstatné např. pro vyplácení náhrady mzdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
3.11.15 12:07
@Tecka1985 píše:
Já jsem měla příušnice před 3 roky. Na neschopence jsem byla asi 3 týdny. Mám pocit, že neschopenku mi vystavil obvoďák (taky jsem byla nejdříve v nemocnici na infekčním). Jak to bylo s výplatou, si už nepamatuji. Průběh nemoci jsem neměla nijak hrozný, ale až na tu únavu. Nebyla jsem schopná dojít pár kroků do koupelny nebo sejít pár schodů. Přeji brzké uzdravení a co nejlehčí průběh nemoci :mavam:

No já právě doufám, že mě po těch 10 dnech uvolní. Že budu moct mezi lidi, asi bych se zblaznila bejt doma zavřena 3 týdny, to by mě mohli totiž zavřít do bohnic. Bydlím sama a jsem velmi společensky člověk. Nehlede na to, že být doma 3 tydny tak neuplatím najem. :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
3.11.15 12:13

No, jestli si chceš zahrávat se zdravím, tak jdi do práce po těch deseti dnech, ale pak se nediv. Infekční nebudeš, ale o vyléčení dost pochybuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
3.11.15 12:19

Jelikož jsem doma už od pátku tj. 30.10. - tak si myslím, že 11.11. bych snad už mohla být fit. Všudě píšou, že horečky spadnou do 4 dnů a otoky do 10 dnů. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
3.11.15 12:22
@angelsface píše:
Jelikož jsem doma už od pátku tj. 30.10. - tak si myslím, že 11.11. bych snad už mohla být fit. Všudě píšou, že horečky spadnou do 4 dnů a otoky do 10 dnů. :nevim:

Všude píšou, tak doktor to snad bude vědět lépe, než internet, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
3.11.15 12:28
@radkka píše:
Všude píšou, tak doktor to snad bude vědět lépe, než internet, ne?

To nevím, od doktora mám řečeno, že 10 dní doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
3.11.15 12:31
@angelsface píše:
To nevím, od doktora mám řečeno, že 10 dní doma.

A pak žádná kontrola? Nemáš jít k obvoďákovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
3.11.15 15:20
@radkka píše:
A pak žádná kontrola? Nemáš jít k obvoďákovi?

Jo, jdu na kontrolu do tý nemocnice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
3.11.15 15:36
@angelsface píše:
Jo, jdu na kontrolu do tý nemocnice

Tak tam ti řeknou, co dál, já bych to neriskovala, raději budu měsíc bez peněz, než si podělat zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
3.11.15 16:40
@radkka píše:
Tak tam ti řeknou, co dál, já bych to neriskovala, raději budu měsíc bez peněz, než si podělat zdraví.

To by taky ze mě mohl bejt bezdomovec ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
3.11.15 16:50
@angelsface píše:
To by taky ze mě mohl bejt bezdomovec ;)
Že nemáš žádnou rezervu je tvoje blbost. Tak to přechod, až se ti to vrátí a budeš ležet dvakrát tak dlouho, možná změníš priority.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
3.11.15 17:00
@radkka píše: Že nemáš žádnou rezervu je tvoje blbost. Tak to přechod, až se ti to vrátí a budeš ležet dvakrát tak dlouho, možná změníš priority.

Nepotřebuju se tu osočovat, protože nemám proč. Jsem nedávno přestěhovaná, protože bych jinak byla bezdomovec a peníze šly do kauce a bytu. A než jsem stihla našetřit, stalo se tohle. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat