Hledání nového zaměstnání po mateřské dovolené nebo druhé dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Hledání nového zaměstnání po MD nebo druhé dítě
Holky, jak byste se rozhodly? Na rodičáku s 1.dítětem mi skončila pracovní smlouva na dobu určitou a jsem nezaměstnaná. Přemýšlím, jak se rozhodnout. Jestli si hledat novou práci (všichni mi říkají, že mě nikdo s jedním dítětem nezaměstná, že každému dojde, že je jen dočasně atd.)a jít tam ve dvou a půl letech syna a dát ho do školky nebo jít na druhý rodičák s druhým dítětem a hledat práci potom? Jsem učitelka, takže ve školství snad místo najdu. Druhé dítě chceme a je nám celkem jedno, jestli budou děti od sebe dva a půl nebo čtyři roky. Jediný důvod, který řeším, je to, jestli opravdu budu pro každého zaměstnavatele s jedním dítětem tak „neatraktivní“, že mně nezaměstná. Pokud bych šla hned na druhý rodičák, tak finančně to sice zvládneme, ikdyž nenašetříme tisíce, ale strašně mě štve, že nebudu mít druhou mateřskou, což by byly pěkné peníze, nebudu mít nárok vybrat si celou dovolenou atd… Máte někdo zkušenosti s hledáním práce po 1.dítěti? Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ja nevim, proc vytrubovat hned budoucimu zamestnavateli, ze mas dite. Proste mela jsem praci na dobu urcitou a skoncila mi. Tecka. A neatraktivni pro zamestnavatele budes za par let i s dvema detma.
- Citovat
- Upravit
@Hanka1 píše:
Ja nevim, proc vytrubovat hned budoucimu zamestnavateli, ze mas dite. Proste mela jsem praci na dobu urcitou a skoncila mi. Tecka. A neatraktivni pro zamestnavatele budes za par let i s dvema detma.
Vytrubovat? Staci se pri pohovoru zeptat, na kterych projektech (zamen si to ve skolstvi za co chces) pracovala za posledni 2 roky a co na nich konkretne delala. A hned je pravda venku a nebo nastava skutecna faze lhani.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucisuska ahoj, taky jsem se neměla kam vrátit, druhé jsme chtěli a začali jsme se snažit s rezervou. nicméně stále těhotná nejsem, do práce už chodím půl roku a vzali mě i s 3,5letou dcerou, nikde dítě neřešili. Prostě hledej práci, nástup až ti syna opravdu vezmou do školky, třeba se ti podaří včas otěhotnět a zůstanete spolu doma. Práci i školku můžeš zrušit i těsně před nástupem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Druhé dítě chceme, ale peníze z mateřské by se hodily taky… Prioritu nemám. Spíš mi jde o to, že každý říká, že mě nikdo s jedním dítětem nezaměstná. Jde mi o to, jestli to tak skutečně je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím si, že mu to dojde. Už když mu dám zápočtový list, kde je uvedeno, že jsem byla určitou dobu nezaměstnaná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jj, to je jeden z plánů. Vlastně to byl hlavní plán, ale všichni mi říkají, že je lepší mít druhé dítě a potom hledat práci. Že s jedním dítětem mne nikdo nezaměstná. Každému bude prý jasné, že chceme druhé. Tak jsem chtěla znát zkušenosti ostatních ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky je možnost, že se nám nezadaří hned, ikdyž syn se zadařil druhý měsíc. Nerada bych byla doma 9 měsíců zadarmo a potom šla na rodičák..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucisuska píše:
Druhé dítě chceme, ale peníze z mateřské by se hodily taky… Prioritu nemám. Spíš mi jde o to, že každý říká, že mě nikdo s jedním dítětem nezaměstná. Jde mi o to, jestli to tak skutečně je.
Tohle si myslím, že je nesmysl. Jak může potencionální zaměstnavatel vědět, že budete chtít druhé dítě? Já mám jedno, další nechci a s prací nemám problém.
Pravda, vrátila jsem se do původního zaměstnání ale, kdyby se mě chtěli zbavit (u některých se tak stalo) zpět by mě nevzali, takže asi tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud máš pocit, že tě nikdo nezaměstná s jedním dítětem, se dvěma to může být ještě horší. Když budeš 6-7 let doma, v životopise to zrovna plus nebude. Pokud ti netáhne na 40 a netoužíš po tom mít děti blízko u sebe, do práce bych aspoň na rok šla, už jenom kvůli té následné mateřské.
Jinak já mám jedno dítě a vzhledem ke zdravotnímu stavu (který nevykládám na potkání) už mám „odrozeno“. Zatímco spousta ženských se dvěma a kolikrát i třema dětma ještě další mateřské plány má, takže bych u potenciálního zaměstnavatele na takovéhle spekulace nemyslela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč by tě nevzali s jedním dítětem? Víš kolik ženských druhé nechce a nemá? Jedno dítě mi nepřijde horší, než 6 let mezera v životopise.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Me zamestnali s 1,5roku starym ditetem…
Samozrejme to vedeli, zamestnavatele maji taky FB a asi nikoho neprekvapi, ze si uchazece proklepnou i tam.
Hur se mi hledalo jako bezdetne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To není můj nápad, že mě nezaměstnají…:-) Všichni mi to říkali, proto se ptám, jaká je realita…:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To jsem si taky myslela, že je lepší mít mezeru mezi dvě MD a být nějakou dobu v práci. Nicméně spousta lidí, i personalistů, mi řekla, že je mnohem lepší být v kuse na mateřské… já si ale neumím představit být tolik let doma…:-D
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky si myslím, že dítě neutajím a popravdě, kdyby se mne zeptali, tak přece nezapřu vlastní dítě. Nehledě na to, že chci hledat místo ideálně ve městě nebo blízkém okolí a může mne kdokoliv potkat… Dítě bych určitě nezapírala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit