Nemocenská a přiušnice
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Infekčnost do těch 10 dní, takže z tohoto hlediska mezi lidi můžeš (dřív ne, pokud bys nakazila nějakého chlapa, asi by ti za ev. následnou neplodnost nebyl vděčný). Co se týče práce, vzala bych na tvém místě v potaz i to, co děláš za práci, pokud něco fyzicky namáhavého, tak měj na paměti, že virus příušnic má afinitu mj. i k slinivce, tak aby sis nepřivodila doživotní následky.
Já měla příušnice v 17 letech, naprosto bez horečky, krom „boule“ na krku (jen na jedné straně mi nabylo vůbec, ale vůbec nic, přesto jsem měla tehdy od dr. příkaz být doma 3 týdny (přitom jako student jsem se nepředřela).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@radkka píše: Že nemáš žádnou rezervu je tvoje blbost. Tak to přechod, až se ti to vrátí a budeš ležet dvakrát tak dlouho, možná změníš priority.
Jinak asi by bylo dobrý něco vědět o příušnicích a to, že když je jednou proděláš, tak získáváš doživotní imunitu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@angelsface tak hlavně neschopenku bys měla bez zbytečného odkladu odevzdat v zaměstnání. takže já osobně bych nečekala a pokud bych ji rovnou nedostala do ruky, řekla bych si o ni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@angelsface píše:
Nepotřebuju se tu osočovat, protože nemám proč. Jsem nedávno přestěhovaná, protože bych jinak byla bezdomovec a peníze šly do kauce a bytu. A než jsem stihla našetřit, stalo se tohle.
Já tě neosočuju, jen mi přijde hloupé takovou nemoc nedoléčit, ale třeba to za těch 10 dní bude ok
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Halamka Pokud vím, pořád platí, že první tři dny neplatí nikdo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@angelsface píše:
Jinak asi by bylo dobrý něco vědět o příušnicích a to, že když je jednou proděláš, tak získáváš doživotní imunitu
Já je měla nedavno, tak mě nepoučuj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sagina píše:
@angelsface tak hlavně neschopenku bys měla bez zbytečného odkladu odevzdat v zaměstnání. takže já osobně bych nečekala a pokud bych ji rovnou nedostala do ruky, řekla bych si o ni.
To už je v řešení. Zítra si pro ní jedu do nemocnice a odevzdam ji v zamestnaní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
@Halamka Pokud vím, pořád platí, že první tři dny neplatí nikdo.
Pokud jsi v karanténě, tak se vyplací od prvního dne. Teď záleží, když mám příušnice, zda to berou, jako karanténu, když je to infekční onemocnění. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@radkka píše:
Já tě neosočuju, jen mi přijde hloupé takovou nemoc nedoléčit, ale třeba to za těch 10 dní bude ok
Ano, samozřejmě pokud se budu po 10 dnech cítit špatně, tak určitě do práce bych nešla, ale pokud mi bude dobře, tak proč bych nešla. Někde jsem četla, že jsi infekční 48h před vypuknutím prvních příznaků, což ty dny jsem byla ještě v práci. Ve středu mi začalo být blbě, ale ve čtvrtek jsem šla ještě do práce, pak jsem měla 4 dny volna. A od pátku jsem ležela, byla jsem jen unavená a necítila se dobře, v neděli jsem se probudila s bolavou boulí za uchem. 2 dny jsem trpěla, dneska ráno ještě a od poledne je mi hrozně dobře, mám v tváři jen tlak, i když vypadám, jak sysel…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@angelsface Jenže ta nemoc v tobě pořád je a její zanedbání může způsobit následky, poslechla bych proto rady lékaře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@radkka ono se moc delat stim prave snad neda. Lek na to neni max odpocinek. Ja mam dite litam za nim i s priusnicema a co me zbyva nic. Jen cekat az to prejde
- načítám...
- Citovat
- Zmínit