Nemocenská během těhotenství

Anonymní
23.1.19 13:50

Nemocenska během těhotenství

Zdravím,
Mám takový menší problém a otázku. Pracuji pod agenturou a otěhotněla jsem. Nyní jsem ve 4 měsíci a od Ledna jsem šla na rizikove. Dnes mi ovšem přišla vyplata, která není ani životní minimum a po zaplaceni všeho mi zbyde na cely měsíc 60 Kč. Agentura me sprosté okradl a za to ze jsem na nemocenské. Chci se zeptat zda je pro me výhodné dat během neschopenky výpověď a jít na socialku nebo zůstat? Termín mám v červenci a smlouvu do konce června… Dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37131
23.1.19 13:52

Hele nevim přesně jak je to u agentury, ale zaměstnavatel ti plati jen prvních 14 dní a pak sociálka. Není možné že ti přišlo jen to co měl poslat zaměstnavatel a ten zbytek ti ještě přide z té socialky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
23.1.19 13:57

Ze sociálky budeš mít 60 % platu, pak 66 a pak 72%..... tak si spočítej, kolik to v tvém případě je a zjisti si, jestli by jsi měla nárok na podporu, pokud by jsi dala výpověď.....
Navíc při nemocenské si můžeš přivydělat, vzhledem k omezeným vycházkám spíš nějakou práci na doma…ale já teda zatím nic seriózního nenašla :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2692
23.1.19 13:59

@Kriss Tina přesně to mě napadlo, ale na rizikovym je od ledna, takže to ji přijde až příští měsíc.. to, co přišlo, bylo za prosinec.. :?

Spíš..co máte ve smlouvě? Udělali to, co skutečně mohli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
23.1.19 14:03

@svapi ajo, mě už se ty měsíce motaji :oops: takže ji přišla výplata za prosinec a ne nemocenska. Každopádně bych na neschopence zůstala, když bude pobírat nemocenskou kterou už platí sociálka tak tu očůrat nemůžou, ta se bude brát podle platu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2692
23.1.19 14:04

@Kriss Tina vidím to stejně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie