Nemocenská - posunutí výpovědi?

2992
13.10.13 07:38

Nemocenska -posunutí výpovědi?

Ahoj mám dotaz. V sprnu jsem dalq výppvěď v práci, kterà by měla běžet do konce října, ovšem vypadá to, že celé září skončím doma na nemocenské s kolenem. No a abych se dostala k jadru. Personalistika mi vyhrožuje že o tu dobu co budu nemocna mi muže prodloužit výpovědní lhůtu. Je to pravda nebo mě jen taha za nos?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102087
13.10.13 07:49

@Idril Není, výpovědní doba se o nemocenskou prodlužuje pouze při výpovědi ze strany zaměstnavatele. Ale věřila bych tomu, že si fakt mysli že má pravdu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elessar
13.10.13 07:50

Není, taky jsem marodila při podaný výpovědi (shodou okolností jsem ji taky podávala v srpnu a běžela do konce října :D )

• Citovat
  • Upravit
2992
13.10.13 07:53

@j.a.n.i1 @Acinore diky;-) už jsem se lekla že budu muset otočit ještě další měsíc… uf 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
13.10.13 08:27
@j.a.n.i1 píše:
@Idril Není, výpovědní doba se o nemocenskou prodlužuje pouze při výpovědi ze strany zaměstnavatele. Ale věřila bych tomu, že si fakt mysli že má pravdu…

A to navíc pouze v případě, že zaměstnanec souhlasí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
13.10.13 09:57
@Raduš.ka44 píše:
A to navíc pouze v případě, že zaměstnanec souhlasí.

No, takhle bych to zrovna neformulovala, prodlužuje se to ze zákona, ale zaměstnanec může sdělit zaměstnavateli, že na prodloužení netrvá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
13.10.13 10:21
@j.a.n.i1 píše:
No, takhle bych to zrovna neformulovala, prodlužuje se to ze zákona, ale zaměstnanec může sdělit zaměstnavateli, že na prodloužení netrvá…

Tak na přesnou formulaci jsem nekoukala. Jen jsem si vzpomněla, že mě se ptali, zda výpovědní lhůtu chci prodloužit o dobu, co jsem byla „na paragrafu“, nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
13.10.13 10:34

@Raduš.ka44 Tak jasně, tam je to spíš o tom, že pokud zaměstnanec nic neřekne, tak jsou povinni ji prodloužit (a vlastně se ho ani nemusí ptát), pouze pokud on řekne (napíše, ať je to podložené), že prodlužovat nechce, tak se tím musí řídit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat