Nemocenské vycházky

148
3.11.15 14:47

nemocenské vycházky

Ahoj holky poradte mi jsem od 1.11 na nemocenskou, mám vycházky od 8-14:00 jde o to v 18:00 - 20:00 mám předporodní kurz a ted nevím co dělat? A ješte dotaz první 14 dní kontroluje zamněstnavatel nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27259
3.11.15 14:53

@kobzdi kontrola ti může přijít kdykoliv. Vycházky si můžeš změnit, případně rozdělit na část dopoledne a část odpoledne, ovšem nejdéle tuším, že do 19h, měla jsem to tak loni, netuším, jestli se to nezměnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
3.11.15 14:53

Tak doma jsi jiste ze zdravotni indikace, tak asi na predporodni kurz nepujdes. Priste se domluv s dr. jestli by te na nej nepustil a neprepsal ti vycházky jinak, pokud to tvůj zdravotni stav dovoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
3.11.15 14:56

Ahoj prvních 14 dní chodí zaměstnavatel od 14. dne sociálka… Pokud jde o ty vycházky dávala bych si pozor můžou přijít klidně i v 7 večer já mám do 18:00 a už 18:10 zvonek a kontrola ani jsem se nestihla vyzout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16136
3.11.15 14:57

Doktor nemůže napsat vycházky později než do 19h, takže ani rozdělení by nepomohlo. Pokud už máš kurz zaplacený, zkus se zeptat, zda nemají i jiné termíny, že bys přešla, případně ukecat vrácení alespoň malé částky zpět, nebo nechat odchodit partnera či kamarádku a moudra převzít od nich, případně nabídnout účast někomu cizímu za malou úplatu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
3.11.15 15:21

Pokud je ten kurz pod nemocnicí-porodnicí-tak bych to brala jako „omluvu“ proč nejsem doma. Vycházky máš, tzn. není zdravotní indikace, že musíš jenom ležet. Horší by byl kurz pořádaný soukromou osobou v nějakém mateřském centru.Ten neobhájíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
3.11.15 15:22

Co máš dělat? Zrušit kurz a dodržovat vycházky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
3.11.15 15:25
@ynax píše:
Co máš dělat? Zrušit kurz a dodržovat vycházky :nevim:

Nebo si položit otázku - mám neshcopenku kdůli problémům nebo kvůli tomu, že se mi nechce do práce, jak je dnes velmi běžné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
3.11.15 15:30
@zvidavajanca píše:
Nebo si položit otázku - mám neshcopenku kdůli problémům nebo kvůli tomu, že se mi nechce do práce, jak je dnes velmi běžné :nevim:

Některý ženský by do práce rády chodily ale nemůžou protože jim to jejich zaměstnání nedovoluje…i když nemají problémy. Hold každej nesedí v kanclu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Republic
3.11.15 15:31

@kobzdi a na kurzu ti nemohou dat razitko, ze jsi byla v nemocnici? Podle me to je normalni zdravotnicky ukon, jenze placeny, no ne?

• Citovat
  • Upravit
Republic
3.11.15 15:32
@Margaret88 píše:
Některý ženský by do práce rády chodily ale nemůžou protože jim to jejich zaměstnání nedovoluje…i když nemají problémy. Hold každej nesedí v kanclu.

dik za ta slova, nechtela jsem byt zase za prudicku:-) A jenom pridam, ze i v kanclu, to nekdy muze byt v kontraindikaci s tehotenstvim…

• Citovat
  • Upravit
3711
3.11.15 15:38
@Margaret88 píše:

Tak to je snad povinnost zaměstnavatele ti najít vhodnou práci nebo tě nechat doma, ale za plno…
Ale ženský jim to ulehčí tím, že jsou radši na neschopenku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
3.11.15 15:42
@zvidavajanca píše:
Tak to je snad povinnost zaměstnavatele ti najít vhodnou práci nebo tě nechat doma, ale za plno…
Ale ženský jim to ulehčí tím, že jsou radši na neschopenku…
:D :D :potlesk: nebo tě nechat doma, ale za plno Tak to se těším na to až přijdu za šéfem a řeknu mu tuhle větu. Si poklepe na čelo. V mým případě jiná práce nejde. A neznám nikoho kdo by to tak někdy měl Ale to je jedno…to nebudeme řešit. To nepatří do téhle diskuze.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
3.11.15 15:53

@kobzdi Záleží na nemocnici. Já jsem měla podobný problém, tak jsem psala vrchní sestře a ta mi řekla, že mi razítko dát nemůžu, jelikož to není povinné vyšetření. Jdeš tam ze své vlastní vůle :roll: Tak je zkus kontaktovat a zeptat se.
Jinak debaty o převedení práce jsou hlavně teoretické, v praxi to vypadá trochu jinak…
A to, že je maminka na rizikovém těhotenství přece neznamená, že musí sedět 24 hodin doma! Ne každý problém je potřeba „vyležet“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
3.11.15 15:55

Ja jsem byla na neschopence a na kurz jsem normalne chodila v ramci vychazek. Co zkusit najit nejaky jiny kurz, ktery bude sedet casove.

Jinak pro rypalky jsem byla na neschopence pro silne nevolnosti. Byla sem pripravena ze kdyz mi bude spatne hold na hodinu nepujdu. Mela jsem kurz od C. Krize mel jen 4 hodiny a zvladla jsem vsechny 4. Chodila jsem k veceru kdy uz nevolnosti slo zvladnout. Hodina se platila jednorazove takze o penize bych neprisla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat