Nemocenské vycházky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Můžu se opět vtěrnout s dotazem? Nevíte, jestli si musím dát i vycházky na vodění a vyzvedávání dcery z mš? Případně na kolik částí mi vycházky můžou být rozděleny? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Králičice Ano, pokud odcházíš z domu a nejdeš k doktorovi, musí to být v rámci vycházek. Může ti to rozdělit na dopoledne a odpoledne, manžel to tak měl právě kvůli vyzvedávání dětí - měl hodinu ráno a hodinu odpoledne. Taky záleží, jaký je tvůj zdravotní stav, doktor ti vycházky taky nemusí napsat vůbec
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám vycházky od 13-19 a pokud je predporodni kurz v rámci porodnice nech si dat razítko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Z.jev - jj, plánuji to tak udělat(nejlépe ráno hodina, odpoledne hodina a pak zbytek).. Diagnozu bohužel mám přesně danou(1. porod ve 26.tt) a doufám, že budu doma co nejdéle.. do nástupu na mateřskou, začátkem ledna a bez hospitalizace ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Králičice Vycházky určuje pouze lékař a může je rozdělit do jednoho nebo více úseků v rámci celkového max. rozsahu 6 hod. Takže to rozhodně neznamená rozdělení pouze na 2 části.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kobzdi pokud máš i cvičení, tak ti lékař nepotvrdí kontaindikaci do průkazky
Mi řekl, že když jsem na nemocenské, tak logicky nemůže potvrdit, že můžu cvičit. Mi to nedošlo, ale je to jasné
Po vás na kurzu nechtějí potvrzení od gynekologa?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lasička1 nene, já jsem měla kurz v nemocnici a musela jsem mít potvrzení od gynekologa, že tam můžu chodit, což mi na neschopence nedal ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sojkka - kéž by to tak bylo..no k dr.jdu ve čtvrtek - od pátku budu na nemocenské. Mě nevadí počet hodin, ale jde mi o to rozdělení a režim dne dcery..a po pravdě - zvládne se všechno
hlavně aby dcera byla zdravá a ten malý v břichu taky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Králičice Zákon č. 187/2006 o nem. pojištění, par. 56, odstavec 6. Mrkněte
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sojkka - nicméně na nemocenskem listku jsou jen dvě místa pro rozdělení od do..verim, že pokud to půjde, dr.mj vyjde vstříc - je to taky matka a vi, že na sebe dam pozor…ale moc děkuji za odkaz. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, prvních 14 dní kontroluje zaměstnavatel, stejně jako prvních 14 dní proplácí zaměstnavatel. Pak už obojí jen sociálka. Na kurz bych raději nechodila, jelikož vycházky, jakožto i výjimečné propustky od lékařů se mohou psát max do 19.00 hod. Veškeré kontroly musí dodržovat pouze noční klid, tzn. od 22.00-6.00 jinak mohou přijít kdykoliv.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem třeba gyndare prosila o volné vycházky vzhledem ke studiu…Říkal že to je tak tři roky, co se volné vycházky zrušili…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit