Nemocné dítě k babičce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1696
4.7.15 21:41

Ahoj mám dilema. Měli jsem ode dneška slíbené hlídání kluků 3 a 5 let u babičky. Starší syn v noci z pá na so měl horečku 40, zvracel. Od té doby teplota žádná, až teď večer 37,8. Jinak jí a pije v celku normálně, je veselej, nic ho nebolí, jen je unavenější. Jo a kašel, ale ten on má dlouhodobě, jen teď víc. Dopoledne jsme byli na pohotovosti, prý buď viróza, nebo přehřátí. Myslím, že spíš přehrátí. Problém je v tom, že v pondělí jsme měli s přítelem odjíždět na 3-4 dny pryč, pokud by syn zůstal doma, tak nikam nepojedeme, páč to nestihneme. Mladšího syna už babička má doma. Dali byste staršího zítra večer k babičce, pokud v noci a zítra nebude mít teplotu? Nebo byste ho tam dali s teplotou? Babička je ochotná hlídat bez teploty (asi 37,3 nevadí), navadí jí kašel, rýma - následky nemoci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27874
4.7.15 21:53

Tak babička bude hlídat dítě bez teploty tak nějak nechápu proč jí ho tam chceš cpát nemocného s teplotou, navíc pokud bude mít teplotu tak to nebude jen uhřátí a taky by se ti mohlo stát, že se budeš z dovolené muset předčasně vrátit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1696
4.7.15 21:57

@ka2ka
protože je to naše první dovolená po x letech… nedám jí dítě s 39, myslela jsem pokud bude od dnešního večera bez teploty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27874
4.7.15 21:59

@statecna.oslice to já chápu, že je to vaše první dovolená po x letech, ale pokud bude bez teploty tak je to o. k, ale pokud bude mít teplotu tak bych dítě nikam nedala protože s největší pravděpodobností se budeš muset vrátit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81530
4.7.15 22:03

Jo, davam, dokonce vcelku casto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81530
4.7.15 22:06
@ka2ka píše:
@statecna.oslice to já chápu, že je to vaše první dovolená po x letech, ale pokud bude bez teploty tak je to o. k, ale pokud bude mít teplotu tak bych dítě nikam nedala protože s největší pravděpodobností se budeš muset vrátit

proc by se musela vracet? zalezi na babicce a jeji zdatnosti, synovi a jejich vztahu. babi muze klidne zvladnout nemocne dite stejne jako matka. i toho doktora muze koneckoncu sfouknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2990
4.7.15 22:13

Nedala, je velká pravděpodobnost, že to chytne i 2. synek a to si myslím opravdu je na babičku moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27874
4.7.15 22:15

@Lama Lama tak podle toho co píše tak babička nemocné dítě nechce, takže pokud bude dítě marodit je fatk hodně pravděpodobný, že se babička ozve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5041
4.7.15 22:34

Když babička nemocné dítě hlídat nechce, tak bych nikam nejela. Kdyby byl bez teploty, tak bych odjela. Nechapu, co řešíš, když se babička jasně vyjádřila, za jakých podmínek dítě pohlídá, tak rozhodnutí není na tobě, ale na ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81530
4.7.15 22:36

Tak jestli babi nemocne nechce, tak je jasno. ja psala, ze bych dala. samo jsem tum nemyslela proti vuli babicky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
4.7.15 23:14

Tohle dělá s oblibou švagrová, že dává hlídat nemocné děti k tchýni. Já osobně bych dítě nedala, stejně bych si dovolenou neužila a myslela pořád na to, jak mu je. Navíc mi to přijde sobecké. Já bych si jela užívat a babičko, starej se.
Ale chápu, že každý to má hozené jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81530
4.7.15 23:19
@TerezkaW píše:
Tohle dělá s oblibou švagrová, že dává hlídat nemocné děti k tchýni. Já osobně bych dítě nedala, stejně bych si dovolenou neužila a myslela pořád na to, jak mu je. Navíc mi to přijde sobecké. Já bych si jela užívat a babičko, starej se.
Ale chápu, že každý to má hozené jinak.

ja si to vyzirala 15× doroka( pocitam jen periodickou horecku mladsi) plus k tomu obcasne nemoci starsiho. takze jaem sobecky kazdorocne nechala jednou na babicce a jela si uzivat. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66871
5.7.15 03:49

Já nemocné děcko hlídat u babičky nechávám, ale jen po dobu, co jsem v práci. Dovolenou bych si stejně v klidu neužila a bála bych se, co se děje doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
5.7.15 15:11

Já bych to ještě probrala. U nás taky kolikrát byla dcerka u babičky nemocná. Je fakt, že tam byla, když jsme byli v práci a ona měla volno, takže se pak léčila i doma. Ale rozhdoně nic neříkala, brala to jako normální věc.

Takže bych to s ní probrala, zda je ochotná hlídat i nemocné dítě, abyste se vy „dovolovali“, nebo ne. Zase je rozdíl, zda jen tak někam jedete, nebo zda už to máte zaplacené, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
5.7.15 21:07

Já si myslím, že to máte s přehřátí.. počkala bych, co bude dál.. My takto u kluka mívámě občas, že se někde užene, a stane se, že se mi po večer pozrvací, bolí ho hlava a třeba mu vyskočí teplota. Např. jednou tak jelina školkový výlet, horko, autobus, přijel pozvracel se, a měl 39 na druhý den trochu a pak nic..
Počkala bych a viděla.. Nemoc by propukla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect