Pouštíte čtyřleté děti samotné ven?

327
24.4.12 17:26

Pouštíte 4 leté děti sami ven?

Ahoj, na písek k nám chodí jeden chlapeček, je tam věčně sám, tak sem se ho ptala kolik mu je, zdál se mi malý a prej 4 roky, bydlí kousek od pískoviště. Tak se ho ptám, ale to můžeš být jenom tady před barákem ne? A on že ne a že může i jinam. Včera tam půl hodiny vyřvával mami, protože chtěl domu a nedošáhne na zvonek a maminka ho neslyšela, což ale nechápu, když ho slyšel celej barák. Já nevim, je to normální? Taky je dost důvěřivej a věřim, že kdyby ho někdo oslovil, tak s nim jde. Pouštíte taky čtyřleťáky sami ven?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10665
24.4.12 17:29

Čtyřleťáka bych samotného ven nepustila ani náhodou !!! 8o
Možná tak na zahradu u baráku, ale někde na sídlišti ??? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1284
24.4.12 17:31

Dítě bych pustila takhle na pískoviště samotné tak max. až by začlo chodit do školy, a to samo. Dříve asi ne. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
24.4.12 17:32

No mě se to zdá taky divný, dneska třeba ta matka odešla na nákup a nechala ho tam 8o tak jsem hlídla 2 děti místo jednoho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
24.4.12 17:33

Dcera má pět a umřela bych strachy. Sama ven nepůjde, dokud nebude mít mobil a nebude ho umět používat, protože bych se doma pos**** strachy, co kde dělá a s kým mluví… Ale holt, matky jsou různé. Sousedka mojí mámy nechává malou chodit ven samotnou od dvou let. Ráno malá vyjde před barák a v noci ji chodí po sousedech hledat, protože malá je neuvěřitelně vlezlá a nacpe se k naprosto komukoli, což se nedivím, musí se cítit strašně sama. Ale že když se nudí nebo je jí smutno nejde domů.. No neodsuzuju, jen jsem ji sama několikrát odchytávala před jedoucím autem apod. :roll: Sama si lámu hlavu, od kdy pouštět dceru samotnou na hřiště nebo do obchodu pro rohlíky nebo tak něco. Ona hrozně škemrá, že už chce, ale já bych to asi nervově ještě nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
24.4.12 17:35

Asi je jiné na dvorek u domu, a něco jiné na hřiště.. No a pokud mluvíme o hřišti, které například my máme ned naproti domu, ale přes vedlejší silnici a pár kroků tak ne.. :think:
Ale taky tady máme prý jednu maminku, co my holky říkaly, že už od 3 let vypustí holku na hřiště a je doma a maminky postarejte se :nevim:

Příspěvek upraven 24.04.12 v 17:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
24.4.12 17:35

Ve 4 letech jsem nechala max. 10 minut samotnou na zahradě(oplocené) u domu. Zamknutá branka a psík hlásič venku( + já pootevřené dveře abych slyšela). Na nějaké pískoviště u paneláku určitě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2457
24.4.12 17:36

já tu naší mám pomalu strach pustit samotnou na dvůr. Natož pak někam ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
24.4.12 17:37

asi mluvis o meste..ve meste bych mela problem pustit na pisek i 14ti letou :mrgreen: na dedine bezna praxe…ale vsichni se tu zname…takze vzdycky nejaky rodic je pobliz a dohlizi.

Příspěvek upraven 24.04.12 v 17:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327

je před barákem, ale je tam silnice…já to nechápu, že nemá strach, přitom vypadá celkem normálně, jo a z okna na něj nevidí, že by ho hlídala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379

Ani náááhodou.Malá ma 5 a taky ne!!!Ale jen protože bydlíme v bytě a na písek nevidím,ale ani tak ne!!!Bojím se a stejně bych byla jak přísavka na skle a jen zvedlej prst a hrozila :lol: !!Ale na chatě u rodičů ji nechám jít přes louku i za známíma.Vidíme k nim na dvorek jak si hraje s kočkama a tetka má děti velký a kluky tak si ji užívá.Mávnu a ví,že musí hned zpátky.U našich ji po dvoře taky nechám,ale nikam ven to fakt ne. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
24.4.12 17:39

8o 8o Já bych ji nejradši nepouštěla ani v šesti letech, ale to už bohužel nejspíš budu muset. No ale čtyřleté dítě teda ani za nic, doma bych se zbláznila hrůzou. Už jen když je s manželem na zahradě, tak pořád kontroluju, protože mám pocit že ji nikdo neohlídá tak dobře jako já. Nepustila bych ji ani se starší sestrou, prostě sama se z domu ani nehne. A to jsme klidná malá vesnice, ale na sídlišti teda ani omylem. Co je to za matku zase?? :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
24.4.12 17:40

Já tedy před barák na písek vidím, je tu spoustu lidí co chodí na pivo, ale syna bych nepustila ani náhodou. Na to má čas. :nevim: Jeho hlavinka ještě nepřemýšlí o takových věcech, jako je bezpečnost a nebezpečí kolem něj. A to tu moc nehrozí, že by šel do silnice, ale stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
24.4.12 17:42
@jezika píše:
je před barákem, ale je tam silnice…já to nechápu, že nemá strach, přitom vypadá celkem normálně, jo a z okna na něj nevidí, že by ho hlídala…

no tak to je otřes..asi to nemá v hlavě v pořádku..tak na to asi hodně myslíš co ? ona si ani neuvědomuje, že cizí lidi můžou mít strach o její dítě. blázen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
24.4.12 17:42

Jo, ale sousedka odsud taky pouštěla kluka, už snad od jeho 3,5let… Taky jsme s manželem valili oči… Ani se nebála :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí