Nemocné dítě k babičce?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
26.4.12 13:20

Nemocné dítě k babičce?

Ahoj maminky,
mám 3,5 roční dceru,která je momentálně dost nachlazená,rýma a teplota 38. Jde o to,že se s manželem snažíme o druhé dítě a to unás jde jen přes IVF. Jsem po 5 neúspěšných IVF a zítra bych mněla jít na transfér. Stálo nás to přes 100tis jen poslední pokus. Doktor mi řekl,že bych mněla ležet a mít klidový režim aspoň týden. Domluvila jsem se s tchýní,že tam dceru dám na jedn týden po transféru,abych byla v klidu. Jenže malá je nemocná a já pořád přemýšlím,jestli jí tam mám dát. Jsem přeci jenom matka na druhou stranu chci ( chcema) druhé dítě. Tchýně se snad postará nejsem to já,ale vychovala dvě děti. Opravdu nevím co si počit. Blanka

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
26.4.12 13:23

Ahoj. A co na to říká babička? Pokud s tím nemá problém, tak bych tam dítě dala. A jak se znám, tak bych každou chvíli volala, jak se daří. Přeju hodně štěstí :kytka: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
26.4.12 13:23

Blani, urcite ji tam dej, vzdyt taky jednou byla mama a zvladla odrust deti, a Ty opravdu potrebujes klid. 3,5 roku uz je dost na to, aby si mala postezovala a rekla, kde ji boli, aby to i babicka spravne poznala, takze neboj nic. HOOOOODNE stesti zitra na transfer!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21992
26.4.12 13:25

Záleží, jaké máš s tchyní vztahy Ty i dcera. Pokud je u babičky spokojená, těší se na ni, užívá si to s ní - a pokud i Ty víš, že se o ni dobře postará - nevidím důvod ji tam nedat.

Není to miminko a velmi dobře se jí dá vysvětlit, že maminka teď taky musí ležet. Kdybys byla opravdu nemocná, tak by to taky musela chvíli vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.12 13:26
@hkac píše:
Ahoj. A co na to říká babička? Pokud s tím nemá problém, tak bych tam dítě dala. A jak se znám, tak bych každou chvíli volala, jak se daří. Přeju hodně štěstí :kytka: .

babička nemá problém navíc tam bude i manžel tedy jen přes noc ( musí chodit do práce)a budem si volat přes skype. Manžel si chce vzít dovolenou až ten další týden.

• Citovat
  • Upravit
713
26.4.12 13:30

dej ji tam, je to přece babička a dcera už je velká a ty si odpočiň

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.12 13:35

moje máma ( chodí ještě do práce) mi dnes celé dopoledne říkala to samé ať jí tam dám. Dcera má obě babičky moc ráda a ani já nemám s tchýní problém. Jen jsem chtěla slyšet názor jiných matek.

• Citovat
  • Upravit
14856
26.4.12 13:38

Ja bych ji taky dala, je uz celkem velka a babicka se urcite dobre postara. A urcite bude mit brzo brasku nebo sestricku a to se taky pocita ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7414
26.4.12 14:01

Dej ji tam - my jsme vzdycky jezdili/byli vozeni marodit k babicce a bylo to prima :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
26.4.12 14:10

Také jsem měla morodné děti u babičky, nevidím rozdíl v tom, jestli dítko leží doma nebo u babičky, pokud je tam spokojené a tchýně je rozumná v tom, že jí netahá po venku nebo tak něco. ;)

Držím palce, ať se miminko zadaří! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
26.4.12 14:21
@Anonymní píše:
Ahoj maminky,
mám 3,5 roční dceru,která je momentálně dost nachlazená,rýma a teplota 38. Jde o to,že se s manželem snažíme o druhé dítě a to unás jde jen přes IVF. Jsem po 5 neúspěšných IVF a zítra bych mněla jít na transfér. Stálo nás to přes 100tis jen poslední pokus. Doktor mi řekl,že bych mněla ležet a mít klidový režim aspoň týden. Domluvila jsem se s tchýní,že tam dceru dám na jedn týden po transféru,abych byla v klidu. Jenže malá je nemocná a já pořád přemýšlím,jestli jí tam mám dát. Jsem přeci jenom matka na druhou stranu chci ( chcema) druhé dítě. Tchýně se snad postará nejsem to já,ale vychovala dvě děti. Opravdu nevím co si počit. Blanka

Ahoj mám stejný problém, minulý čtvrtek sem byla na transféru a malej dostal ze čtvrtka na pátek horečky, v pondělí sme byli u doktora a má anginu jak hrom…já sem si ho doma nechala, ikdyž ta možnost dát ho k babičce je taky, ale neumím představit, že bych byla bez něj a on beze mě když je mu nejhůř…nehledě na to, že když jim něco je tak chtějí jenom maminku.A jedno dítě už mám, a nemůžu ho odstřihnout, jen proto že se mi to teď nehodí…nemyslím to špatně, ale vyjádřila sem svůj názor a jak to máme doma my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
26.4.12 15:04

Nemusíš si to vůbec ospravedlňovat ani si s tím dělat hlavu, spousta maminek to tak dělá normálně a vůbec z toho výčitky nemají. Ty máš důvod jak hrom a pokud není nějak vážně nemocná a tchýně ráda pohlídá, vůbec to neřeš, taky nejste od sebe 100km???abys nemohla případně dojet. Malá si s babičkou užije srandu a dovedností(teda tak je to s naší tchýní) a třeba se vyřádí víc než s nervózní maminou :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Dělám si srandu, neřeš to neboj, určitě to bude v pohodě, já teda malou měla maximálně na dvě noci, ale jestli máš zkušenosti, že tam vydrží, určitě to nebude problém a rozhodně ne důvod k výčitkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
26.4.12 15:14

já bych jí tam určitě dala.Pokud je tam malá ráda.Když jsem v práci a dítě nastydlé,je také u babičky.Držím palce at IVF vyjde :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.12 15:32

Já jsem jí přes noc ještě nedávala,ale bude sní i manžel. Tchýně bydlí 2 zastávky MHD. Jen jí hlídala celodeně když jsem si nechala trhat moudráky.Dcera má jen pořádnou rýmu má toho plné oči :( jinak lítá jako čert a nic si nepřipouští. K babičce se těší a má jí ráda. Já jsem podstoupila 4× IVF s dcerou a byl to vždy mazec. Ono já snáším i špatně stimulaci rozjede se mi to taak tři dny po transféru, třeba vidím černobíle nebo mám migrény zvracím atd… Posledně jsem skončila na neurologii jen přes víkend. Tak se právě i bojím,že se mi to rezjede. Ještě to pořeším s manželem.
Moc vám děkuji za názor

• Citovat
  • Upravit
21502
26.4.12 19:53

na tvém místě bych malou k tchýni dala a byla v klidu. Já měla teď u rodičů na dva dny svého 1,5-letého syna s laryngitidou. tu nejhorší noc tam byl manžel s dcerou s ním a pak dvě noci byl sám. a zvládl to nádherně.
z vlastní zkušenosti z hlídání dětí babičkou je lepší jim nevolat - zbytečně pak smutní. klárka bývala na prázdninách od svých necelých dvou let a mám to opravdu otestované. telefonování po skypu zvládá až teď ve svých pěti letech.
držím palce, ať se IVF povede!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect