Nemocné dítě paragraf
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
A pokračuješ v práci pod nějakou další smlouvou? Pokud ne, tak těžko můžeš mít paragraf. Na to musíš být zaměstnaná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
OČR by muselo začít ještě za trvání pracovního poměru. Měla ti ho dát od 31.12.2018, to by potom doběhlo celých 9 dní. Ale od 2.1.2019 je ti k ničemu, to už v pracovním poměru nejsi. Ochranná lhůta není u OČR žádná. Zkus ji přesvědčit na dřívější datum, navíc když ta dcera fakt tak nemocná byla. Pokud jsi v té době měla dovolenou, ta se ze zákona přerušuje, pokud vznikne potřeba ošetřování nebo pracovní neschopnost, jelikož má přednost před dovolenou. Dovolená se tak posune. Tohle OČR od 2.1. je prostě na nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na paragraf se ochranná lhůta nevztahuje. Takže pokud už nejsi zaměstnancem nikoho, nedostaneš nic. Ochranná lhůta je jen u nemocenské a dělá 7 dní. Moc jsem u tebe nepochopila, jestli máš a nebo nemáš navazující smlouvu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Strašně děkuji maminky dcera je nemocná od 27.12. Domluvím se dr. Ta to určitě prepise Navazovaci smlouvu nemám nechtěla jsem.. Ještě mám otázku. Jeden díl paragrafu dám tedy zaměstnavateli a už nic neresim? dcera má zápal plic. Tak že sní budu doma poměrně dlouho… ![]()
- Citovat
- Upravit
Papíry odneses do práce a pak ještě druhý o ukončení. Jen počítej s tím, že ti zaplatí jen devět kalendářních dní. Zbytek už ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobře děkuji moc jste mi pomohla
jinak dostanu zaplaceno od 1dne co mám vystaveny paragraf jestli dobře chapu ![]()
- Citovat
- Upravit
Jo. Ten papír zaměstnavateli, vyplníš 2.stranu. Je to jen jeden papír, žádný díl ti nezůstává. Až skončí OČR, dostaneš zas ukončení, to dáš taky zaměstnavateli. OČR ti proplatí OSSZ příslušná podle sídla zaměstnavatele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě pokud nežiješ s partnerem a nejsi vdaná, je to 16 dní. Osamělí to mají déle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
A cemu potrebujes paragraf, když už nebudeš zaměstnaná?
Spravna otazka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máte pravdu asi knicemu když jsem momentálně bez práce a do nové nemuhu nastoupit když je malá nemocná. Tak se tady omlouvám že jsem se ptala na moji situaci… A tím to debatu ukoncuji.. Jinak děkuji za všechny rady o paragrafu alspon vím do budoucna ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Máte pravdu asi knicemu když jsem momentálně bez práce a do nové nemuhu nastoupit když je malá nemocná. Tak se tady omlouvám že jsem se ptala na moji situaci… A tím to debatu ukoncuji.. Jinak děkuji za všechny rady o paragrafu alspon vím do budoucna
Tak je to placené, tak proč si to nevzit?
Každá kačka dobrá a není to žádný podvod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, prosím o radu jsem na RD a pracuji na HPP ke 31.12.2018 mám ukončení smlouvy na dobu určitou. Od 21.12 do 2.1 je v práci dovolená moje dcera 2,5 roku onemocnela paní doktorka mi dala paragraf od 2.1. 2019 mam vůbec narok být na pargarfu když mi 31.12.2018 končila smlouva od koho dostanu vyplaceno přítel říká že je tam určita doba 3nebo 7dni. Vůbec si nevím rady
7