Placení zdrav + sociálního v roce 2019
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@arinecka píše:
Nevíte někdo prosím jak to bude od nového roku s placením zdravotního a sociálního pojištění pro OSVČ? Každý říká něco jiného a já jsem z toho jelenJá to chápu tak že v lednu se bude platit stejná záloha jako v prosinci a od února už se ta částka navyšuje. Dokonce někdo říkal že se bude muset v lednu platit zdravotní a sociální dvakrát, což mi přijde jako hloupost
Jojo. Zalohu na unor budes muset poslat do 31.1.2019. Vcera to rikali ve zpravach.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ale ne, prostě zaplatíš ten měsíc na ten měsíc. V lednu za leden, v únoru za únor. Zálohu za prosinec si můžeš letos vybrat, buď jí zaplatíš v prosinci nebo pak v ročním zúčtování v dubnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TopSecret píše:
Jojo. Zalohu na unor budes muset poslat do 31.1.2019. Vcera to rikali ve zpravach.
nesmysl
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@arinecka nicméně 2× budeš platit, protože doteď se platilo za prosinec v lednu do 20. ledna. Za listopad do 20.prosince. Teď je změna, že se bude platit ne do 20. dalšího měsíce, ale v ten měsíc na ten měsíc. Takže v prosinci do 20. jsi zaplatila na listopad a měla bys zaplatit od21.12. do 31.12.na prosinec. V lednu od 1.1. do 31.1. na leden. Ale ta prosincová zdvojená platba není nutná, dá se to všechno vyrovnat po podání přehledů v dubnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 píše:
Ale ne, prostě zaplatíš ten měsíc na ten měsíc. V lednu za leden, v únoru za únor. Zálohu za prosinec si můžeš letos vybrat, buď jí zaplatíš v prosinci nebo pak v ročním zúčtování v dubnu.
Aha, takže budu platit normálně dál a až přijde v dubnu vyúčtování, tak případně doplatím ten prosinec?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@arinecka píše:
Aha, takže budu platit normálně dál a až přijde v dubnu vyúčtování, tak případně doplatím ten prosinec?
jo, přesně tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ne do 31.1. Ale do 8.2. Nejde mi sem vlozit odkaz. Ale vygoogli si to.
Vyssi zalohy na zdravotni jsou od ledna a na socialni jsou od brezna nebo dubna. @arinecka staci jen goooglit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ty vyšší zálohy, ty se platí vyšší až od chvíle podání přehledu. Takže nejpozději od dubna, podle toho, kdy se podá přehled. Buď se budou platit nové zálohy dle přehledu nebo nové vyšší minimální. Ale ne od ledna, jako že to platí hned od ledna, ale až od podání přehledu. Takže do března daňové, pak hned v dubnu přehledy a od toho dubna vyšší zálohy. Pokud někdo nepodá ten přehled dřív.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TopSecret píše:
Vyssi zalohy na zdravotni jsou od ledna a na socialni jsou od brezna nebo dubna. @arinecka staci jen goooglit.
do 8.2. je zdravotní pojištění zdravotní pojišťovně, tam nenastala změna, to zůstává tak, jak to celá léta bylo. Sociální se změnilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@arinecka a zdravotní zůstává stejné. Tam žádné změny nebyly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TopSecret píše:
Já jsem se už na něco dívala ale je toho teď na konci roku tolik že mi z toho jde hlava kolem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 píše:
A ty vyšší zálohy, ty se platí vyšší až od chvíle podání přehledu. Takže nejpozději od dubna, podle toho, kdy se podá přehled. Buď se budou platit nové zálohy dle přehledu nebo nové vyšší minimální. Ale ne od ledna, jako že to platí hned od ledna, ale až od podání přehledu. Takže do března daňové, pak hned v dubnu přehledy a od toho dubna vyšší zálohy. Pokud někdo nepodá ten přehled dřív.
Super, moc děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
opravím ZDRAVOTNÍ pojištění.
VSEM, kteri nyni plati MINIMALNI castku 2.024 Kc se zaloha meni od ledna = splatnost do 8. unora. Byla zvysena na 2.208 Kc.
Pouze tem, kteri
- uplatnuji statni kategorii student, zena na MD, duchodce apod. a meli nyni castku NIZSI nez 2.024 Kc ta nizsi castka zustava do podani prehledu
- uplatnuji statni kategorii student, zena na MD, duchodce apod. ALE meli nyni castku VYSSI a zaroven tem, kteri nejsou ve statni kategorii ale meli dle lonskeho prehledu stanovenou vyssi zalohu nez 2.024 Kc dana vyssi castka zustava do podani prehledu.
Kdo ma zalohu zvysit a nezvysi si ji, bude se mu za kazdy den prodleni ucovat penale.
- Citovat
- Upravit
@terinka4444 píše:
@arinecka a zdravotní zůstává stejné. Tam žádné změny nebyly.
ZDravotní se mění taky částka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit