Povinné přesčasy?

Anonymní
28.12.18 20:20

Povinné přesčas?

Ahoj, poraďte prosím. Nastupuji v únoru po RD do práce. Docela mě zarazilo, že zaměstnavatel může v zákonném rozsahu nařizovat přesčas povinně, a říct to i hodinu před koncem směny…takže se může stát, že mi nařídí přesčas, např. od 16:30,kdy bych měla končit, a já pak budu skolkacka shánět u sociální pracovnice, kterou prý přes policii volání na nevyzvednete děti? Ve výjimkách jsem četla jen rodiče děti do 1 roku, takže když mám 3 letaka, smůla? Nebo jak zařídit, aby to takto nebylo? Se svým vzděláním je pro mě finančně nejlepší zaměstnání asi prodavačka, když jsem prodávala před md, byly přesčasy běžný :?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37131
28.12.18 20:24

Nemáš někoho kdo by ho v případě nouze vyzvednul? Jinak nevím jak v tvém oboru, ale třeba co sem dělala já tak když třeba nepřišla kolegyně na odpolední tak sem se nemohla jen tak zvednout, říct si dělam do 3 a jít domu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
28.12.18 20:27

Zamestnavatel ti nemuze pred koncem smeny naridit,ze mas byt prescas.muze te pozadat ale myslim ze se prescasy hlasi dva dny dopredu,stejne jako ty napriklad musis hlasit dovcu atp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
28.12.18 20:28

Nepíšeš konkrétně o jakou práci se jedná,nicméně,pokud budeš pracovat na zkrácený úvazek,tak přesčasy,dělat nemusíš,nám třeba v práci musí oznámit přesčas nejpozději den předem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
28.12.18 20:28

Věřím že nenarazíš na zaměstnavatele který by zrovna tohle udělal, věřím že vše je o domluvě :) Já jsem na tohle snad nikdy nenarazila, ani mí blízcí. Záleží ale v jakém děláš oboru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.18 20:29

@Kriss Tina někdy ano,ale bude dost dní,kdy nikdo jiný nebude. Dokud nebyly děti,nevadilo mi to,ale teď,neumím si to představit. @Kaci89 já právě četla,že může kdykoliv,tak nevim :think:

• Citovat
  • Upravit
4380
28.12.18 20:32

práce je všude dost, i kdyby ti nařídil přesčas tak se sebereš a odejdeš, přece nenecháš dítě někde bez vyzvednutí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.18 20:33

Asi takhle,jednim ze zakladnich kriterii,kdyz jsem se po MD vracela do prace,byla casova flexibilita. A to i prestoze dle reklam maji prodavacky (v Lidlu treba) vic nebo dost podobne,tak proste ne.Ale samozrejme,zamestnavatel muze „prikazat“ delani prescasu,ovsem s vymahanim spravedlnosti v pripade,ze odmitnes,pravdepodobne nepochodi.Spis pak bude delat dusno vsude kolem..
Anonym z duvodu platovych informaci,dekuji.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.12.18 20:34

@77Lida ještě nemám nic na 100%,ale nemůžu pomýšlet výš,než Tesco, Lidl, Billa,nic jiného ani v podstatě neumím,nedělám si iluze,že při nedostatku pracovních sil bych se s tím nesetkala :? @oliš u zkráceného úvazku nejsou povinné jo? Jenže to bude zase míň peněz…pokud vůbec nějaký částečný seženu :?

• Citovat
  • Upravit
1079

Kdyz jsme museli byt prescas,reditel vyvesil na nastenku nekolik dni dopredu,kdy to tal bude,kdyz se neco v praci po…tak prisli a posprosili ty co muzou jestli by nemohli,ale vetsinou ty s detmi sli domu.ale asi je to na domluve,kazdej musi pochopit,ze decko nemuzes nechat ve skolce do vecera

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
@Anonymní píše:
Asi takhle,jednim ze zakladnich kriterii,kdyz jsem se po MD vracela do prace,byla casova flexibilita. A to i prestoze dle reklam maji prodavacky (v Lidlu treba) vic nebo dost podobne,tak proste ne.Ale samozrejme,zamestnavatel muze „prikazat“ delani prescasu,ovsem s vymahanim spravedlnosti v pripade,ze odmitnes,pravdepodobne nepochodi.Spis pak bude delat dusno vsude kolem..
Anonym z duvodu platovych informaci,dekuji.

nechápu, měla jsem u tebe stejnou kytičku jak u anonymní zakladatelky ale už je tam jiná 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.18 20:40
@Kaileee píše:
nechápu, měla jsem u tebe stejnou kytičku jak u anonymní zakladatelky ale už je tam jiná 8o
:mrgreen: je,tohle se mi za roky fungovani na emiminu jeste nestalo :mrgreen:
ne fakt ne,jen pisu z pozice zeny,ktera po 5ti letech na MD hledala praci.A jelikoz spadam do specifickeho oboru zamestnani,kde plat neodpovida vykonane praci,tak jsem neco podobneho resila.Jit treba za roh do Lidlu,kde muzu mit udajne 28tis po roce odpracovane smlouvy,nebo jit delat do oboru,kde me nikdo nebude honit,nikdo na me nebude viset,kde muzu delat z domova,kde neni problem osetrovacka atp. jenze za to budu mit min penez.Zvolila jsem proste tu casovou flexibilitu a nelituju.
  • Citovat
  • Upravit
53190
28.12.18 20:41
@Kaileee píše:
nechápu, měla jsem u tebe stejnou kytičku jak u anonymní zakladatelky ale už je tam jiná 8o

hihi,asi nejakej skritek :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.18 20:45

@Kaileee jenže zase střídat pořád práce,to se mi úplně nechce…no budu muset doufat,že to bude dobré. Právě děti nikde určitě nechávat nechci. Ono to nebude denně,ale tak 5-8 dní v měsíci ta situace bude,že budu muset vyzvedávat já.

• Citovat
  • Upravit
699
28.12.18 20:45
@Anonymní píše:
@77Lida ještě nemám nic na 100%,ale nemůžu pomýšlet výš,než Tesco, Lidl, Billa,nic jiného ani v podstatě neumím,nedělám si iluze,že při nedostatku pracovních sil bych se s tím nesetkala :? @oliš u zkráceného úvazku nejsou povinné jo? Jenže to bude zase míň peněz…pokud vůbec nějaký částečný seženu :?

Záleží co umíš,jaké máš pracovní možnosti a příležitosti,mám kamarádku v Tescu,nastupovala tam na osmičky,vyjímečně za měsíc dvanáctky,no a teď už dělá vesměs jen ty dvanáctky.Ty jsi vyučená prodavačka nebo máš jinou školu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat