Nemocne dítě - prosím o radu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
3.9.23 22:12
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx jinak nekojim, a UM odmita uz asi 2 mesice…takze mleko uz nedostava..

Tak vodu at pije aspon. To piti je hlavni.
A probiotiky nic nezkazis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35777
3.9.23 22:15
@stinga píše: čípek asi při průjmu bude k ničemu

Vidíš, to mě nenapadlo, že to vlastně jde oběma směry. :P já dávám až nad 39 nebo když zjevně umírají, ale když blejou tak to stejně nemá smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.23 22:19

Jo jde to obema smery..ale treeba 4 h neslo nic, tak jsem doufala, ze sirup zabral

• Citovat
  • Upravit
76492
3.9.23 22:25
@Anonymní píše:
Jo jde to obema smery..ale treeba 4 h neslo nic, tak jsem doufala, ze sirup zabral

prostě obyčejná střevní viróza, to bude dobré :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35777
3.9.23 22:47
@Anonymní píše:
Jo jde to obema smery..ale treeba 4 h neslo nic, tak jsem doufala, ze sirup zabral

Na střevní virózu ti sirup nic neudělá, to leda zabere na teplotu. Většinou zvrací, pak přijde teplota a průjem. Ale pak už většinou nezvrací 8) ale bude mu pár dní blbě a bude dost unavený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35741
3.9.23 22:53

My jdeme k zubařce s dcerou poprvé cca měsíc před jejími 2 narozeninami. Zubařka porodila, takže měla hodně omezený provoz.
No stress :nevim:
S první dcerou a druhým synem jsme tam byly cca v roce a půl a taky bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
3.9.23 23:36

Zubařem bych se nestresovala. A to to nepodceňujeme, chodíme od prvního zubu, ale v tomhle věku zubařka dětem spíš jen spočítala zuby a za 5 minut byly z ordinace venku.
pokud zuby poctivě čistíš, nemyslím, že by byl důvod se bát, když se návštěva odloží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18626
4.9.23 06:37
@Anonymní píše:
@pikola dekuju moc. Napadli me treba rotaviry..zda neni dobre to mit v karte u dr nebo tak..nebo skrz toho zubare abych mela dukaz, ze tam nejdu fakt z duvodu nemoci ditete. Jsem z toho nesva, ze mu bude 20mesicu a u zubare na 18 mesicni stale nebyl:(
:lol: :lol: A jako co se mu stane? Mate v rodině nějakou vysokou aktivovat zubu? My chodíme jednou ročně. Zuby máme všeobecně zdrave bez kazu. Teď jsme byli zdůvodňuje nemoci a stěhování doktorky po 1,5 roce a taky vše v pořádku. Kluk pochvala, ja rentgen ukázkový a batole s revem ukázalo i mandle
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18626
4.9.23 06:40
@stinga píše: čípek asi při průjmu bude k ničemu

Tak zas vstrebatelnost je úplně jinde než lék do žaludku. Čípek je myslím do 10 minut, ale sirupy kolikrát trvají 30-45 minut

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
4.9.23 06:51

My si prošli blbou střevní virozou loni. Brzy ráno začalo zvracení. Syn (tehdy 2,5) zvracel snad co 30minut. Už pak nebylo co, nemohl pít, takže obvoďačce jsem volala hned odpoledne.
Kulíška jsme dávali na její radu do mrazáku, aby byl ledový (samozřejmě, aby to úplně nezmrzlo na kost), a to po lžičkách. ale fakt zprvu jedna lžička (ale často, právě kvůli doplňování tekutin). Zvracel totiž úplně všechno. Postupně se mu dělalo líp, takže pak mohl už trochu pít. Nicméně asi za 5 dní, když už po mě mrkev, rýži a jabko plival a vypadal, že už je OK, udělala jsem těstoviny s omáčkou (lehkou, žádné sýry, smetana), no a to byla šavle do hodiny… takže zas dieta. Říkala sestra u doktorky, že klidně 2 týdny se ten žaludek vzpamatovává. U nás nebyla horečka a průjem.

Jestli to má od soboty, pokud dnes nebude výrazně líp, s takto malým dítětem bych určitě konzultovala s doktorem nejpozději dnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.23 07:01

Tak včera večer kadil normalně, tak nějak (prirovnala bych to ke kasi :D ) a zvracel naposled vcera odpoledne. Akorat ted jsem mu namerila 39, tak dostal nurofen. A furt nevim, co ta obvodacka, alw asi jeste pockam kdyz uz ma „jen“ horecku.

K zubum, nee…malo pije od narozeni, tak dostava casto stavy, zuby custime 2× denne, ale jsem nesva z toho, ze jakoby jsme nedosli vcas na tu 18 mesicni a ze je na to ta kolonka v prukazu a ze vypadam jak lempl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.9.23 07:02

Mel trochu kapsicky ovocne a jinak i krupky a piskoty. Nic jinyho nechce.

• Citovat
  • Upravit
18626
4.9.23 07:05
@Anonymní píše:
Mel trochu kapsicky ovocne a jinak i krupky a piskoty. Nic jinyho nechce.

Jidlo bych nechala na dítěti. Důležité je to pití. Jinak kolonku ignoruj, taky jsem se to musela naučit. Nejsi první kdo má nemocne dite a doktorka to pochopí pokud mate jinak zdrave zuby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
4.9.23 07:15

Mladší dcera půjde k zubaři poprvé ve 23 měsících, konzultovala jsem to s naší zubařkou a takto jsme se dohodly, dcera má zatím zuby daleko od sebe, poctivě čistíme, žádný problém nebyl, takže nebyl důvod chodit dříve. S mladší dcerou jsem byla poprvé někdy v 15 měsících u jiné zubařky a k čemu to bylo… asi 2 vteřiny jí koukla do pusy, to si opravdu 15m dítě nepamatuje a není to o zvykání. Pak byla “až” ve 3 letech a úplně v pohodě (od té doby už bude chodit co půl roku). Takže já ty zubní prohlídky v batolecím věku zase tak neprožívám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.23 07:23

Ja furt nrvim zda ho tahat k dr nrbo ne..a mkc nepije ale od vcera od 17h cural asi 4× do ted a i se obcas smal..ted ma „jen“ tu horecku (39) a dostal ten nurofen.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí

Karak