Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zažila jsem dítě s kašlem, kde maminka pohotově reagovala: „Ale Honzíku, ty ses nějak zakuckal.“
(vím, není to moc vtipné)
Dokud nezačnou učitelky kašlající děti hned ráno vracet rodičům domů, tak ve školce vždy budou takovéto případy. Myslím, že to je běžná praxe ve většině školek.
To se bohužel děje všude…dokud to neřeší vedení a nevolám rodičům, at si pro dítě přijedou z práce, nic se nezmění.
U dcery ve školce byl nemocný syn paní učitelky a dcera už má druhý týden antibiotika. Od ní to teď chytl i syn. ![]()
Jj mě učitelka buzerovala za čirou tekutou alergickou rýmu, ale že vedle ní stojí tuberacky kaclajici děvčátko vesele ignorovala… ![]()
Mně zase ve čtvrtek volali ze školky, ať si pro syna přijedu, že má neštovice. Snažila jsem se vysvětlit, že za krkem syna poštipali komáří, při sečení vysoké trávy. Byla jsem svým způsobem označená za lhářku, protože to měl prý zarudlé a na neštovicích se naše učitelka shodla i s učitelkou z vedlejší třídy. Nic mi nepomohlo zdůvodnění, že každý na komára reaguje jinak. Dneska šel syn do školky s potvrzením od dětské doktorky, že žádné neštovice nemá a jedná se o kousance od komárů. Doktorka řekla jasně, že neštovice vypadají úplně jinak.
Taky jsem vytočená, protože 60% a plná mzda je rozdíl. Navíc, nevím kdo mě bude zaměstnávat, když budu na OČR kvůli výmyslům. Když manžel dneska ráno učitelce řekl, že tohle stálo úplně zbytečně spoustu času i peněz, řekla mu, že když máme dítě, musíme s tímhle počítat. Ano, musíme počítat s tím, že bude doma, když je nemocný, ale rozhodně ne, že bude doma, když ho kousne komár.
Za 6 let, co byli synové ve školce, jsem zažila maminky, co dávaly kapky proti kašli, rýmě i sirup proti horečce v šatně. Při zánětu spojivek se maminka hádala s učitelkou, že má dítě jen podrážděné oči z bazénu… Maminku, co dala do třídy dítě s kaslem, ale je to „jen laryngitida a ta není nakažlivá“. Opakovaně mi jiné děti pozvracely moje děti a maminky pak reagovaly, že v noci jim bylo špatně, ale myslely, že to jsou jen nervy… Mladší syn za první 3 roky školky prakticky ve školce nebyl. Byl 2 dny a odpadl. Chodil až ten čtvrtý.
Ale chápu tě. První rok jsem z toho byla taky rozčarovaná.
@sediza píše:
To se bohužel děje všude…dokud to neřeší vedení a nevolám rodičům, at si pro dítě přijedou z práce, nic se nezmění.
A myslis, ze ti rodice prijedou? Nekteri ano. Nekteri rekno, ze nemuzou, a stejne tam dite nechaji do konce skolky. Jej.
@Anonymní píše:
Mně zase ve čtvrtek volali ze školky, ať si pro syna přijedu, že má neštovice. Snažila jsem se vysvětlit, že za krkem syna poštipali komáří, při sečení vysoké trávy. Byla jsem svým způsobem označená za lhářku, protože to měl prý zarudlé a na neštovicích se naše učitelka shodla i s učitelkou z vedlejší třídy. Nic mi nepomohlo zdůvodnění, že každý na komára reaguje jinak. Dneska šel syn do školky s potvrzením od dětské doktorky, že žádné neštovice nemá a jedná se o kousance od komárů. Doktorka řekla jasně, že neštovice vypadají úplně jinak.
Taky jsem vytočená, protože 60% a plná mzda je rozdíl. Navíc, nevím kdo mě bude zaměstnávat, když budu na OČR kvůli výmyslům. Když manžel dneska ráno učitelce řekl, že tohle stálo úplně zbytečně spoustu času i peněz, řekla mu, že když máme dítě, musíme s tímhle počítat. Ano, musíme počítat s tím, že bude doma, když je nemocný, ale rozhodně ne, že bude doma, když ho kousne komár.
Co by delaly, kdybyste si pro dite neprisli? ![]()
@sakota píše:
A myslis, ze ti rodice prijedou? Nekteri ano. Nekteri rekno, ze nemuzou, a stejne tam dite nechaji do konce skolky. Jej.
To je neskutečné. A pak budou vykládat, jak své děti milují. Ale trpět ve školce je nechají. ![]()
Ja jsem sfine, ucitelku jsem konfrontovala nekolikrat. Byla nucena deti vracet rodicum. Ja byla ten blb s volnou pracovni dobou, co to pak naddelaval o vikendu, aby moje dite nikoho nenakazilo a vylecilo se a dolecilo doma. Takze kdyz tam muj syn naprosto zdravy po ctrnacti dnech dosel a hned v satne na nej zacal nekdo kaslat, tak smula.
Zatím jsem nebyla v situaci, že bych musela řešit ošetřovačku a v zaměstnání by kvůli tomu na mě koukali skrz prsty, protože jsem doma na rodičáku. Takže kdykoli naše dítě jevilo jakékoli známky nachlazení, vždy jsem si ho brala domů. Do školky tak chodilo stylem 1 týden ve školce, 2 měsíce doma. Znám rodinu, kdy do školky běžně strkali dítě, které mělo zelené nudle až na bradu, a to i v době, kdy maminka byla doma (a druhé dítě také ve školce). Samozřejmě nežiju jejich život, takže neznám jejich motivy, ale s ohledem na to, že kluka letos o prázdninách s rýmou jak trám strčili i na sportovní tábor, a tatínek nám pak vesele vyprávěl, že ví, že z toho nic nemá, ale že se ho prostě chtěli zbavit, usuzuji, že tohle prostě odmítají řešit… Svého času běžně pouštěly svoje děti se zánětem spojivek mezi naše děti před barákem, máma jim doma jen otřela oči, a my se divili, kde se nám ten zánět pořád bere, když jsme pořád zavření doma, kapeme jako blázni, a když jsme fit, děti vypustíme ven a zase to chytneme… A to nemluvím o tom, že tatínek přivedl svoje děti v karanténě se spálovou angínou ven na hřiště, protože už se to s nimi prý doma nedalo vydržet…
Vždycky, když jsme takhle něco chytli ve školce, snažila jsem se utěšovat tím, že nevím, proč ta daná rodina dítě do zařízení strká, že fakt mají třeba zaměstnavatele tyrana, který by je doma nenechal, anebo ty peníze nutně potřebují k provozu. Ale s ohledem na to, že jsem měla doma věčně nemocné děcko, kvůli kterému sourozenci nemohli jít ven, protože jsem neměla hlídání, mě to štvalo docela dost
.
Jinak moje predpoved jak jako ucitelky, tak jako matky je ta, ze ti zodpovedni casem taky prestanou nechavat dite s rymou doma, pac proste zjisti, ze kdyz to nedelaji vsichni, nema cenh se obetovat a prichazet o penize. Jasne, jina situace je, kdyz jediteti fakt blbe. Coz ale spouste malych deti u rymy nebyva.
Já si myslím, že je to úplně jedno, protože většina těch nemocí má inkubační dobu už dávno předtím, než vypuknou příznaky. Takže se ty,, chytlavé" děti nakazí stejně.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Zdravim maminky jsem totalne nastvana. Minuly tyden chodil jeden hosik ze skolky s kaslem. A bum dcera je nemocna a ja na osetrovani. Ucitelky na to lpeli na schuzi, ze deti s kaslem a zelenou rymou nechodit a presto v patek hosik s tuberakem. Jsem dozrana a pak to odsiraji ti co jsou zodpovedny. Jak to u vas maminky funguje