Nemocne dite ve skolce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14376
13.9.21 17:43

@sakota hele, já žiju v Německu a tady běžně děti s kašlem a rýmou chodí do školky. Zůstávají doma akorát s horečkou. Jen teď v době Corony chtějí negativní test, když dítě vykazuje nějaké příznaky. Je tu jen 20 dní OČR na rok pro oba rodiče. Jinak smůla a zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.21 17:45

Dcera je od pátku též nemocná /rýma, kašel/. Je v páté třídě. Přemýšlela jsem, kde to chytla. Samozřejmě ve škole, protože „Mamko, ale ve škole všichni kašlou a smrkají.“. Tak to je pak těžko. Syn (2. třída) to od ní chytil taky, takže jsou doma oba. :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.9.21 17:48
@cecetka píše:
Co by delaly, kdybyste si pro dite neprisli? :think:

Netuším, ale vážně mě to nebaví. Loni mi ho vrátili zase prý se zelenou rýmou. No, po dvou dnech šel zase do školky s potvrzením od doktorky, že nemá zelenou, žlutou ani průhlednou rýmu a je úplně zdravý. Nebaví mě to, ještě párkrát a přestanu pro něj jezdit.

• Citovat
  • Upravit
10425
13.9.21 17:51
@Aduš8 píše:
@sakota hele, já žiju v Německu a tady běžně děti s kašlem a rýmou chodí do školky. Zůstávají doma akorát s horečkou. Jen teď v době Corony chtějí negativní test, když dítě vykazuje nějaké příznaky. Je tu jen 20 dní OČR na rok pro oba rodiče. Jinak smůla a zadarmo.

Jenze tady to takhle nastavene neni. Az bud3 bezny uzus, ze s nachlazenim bez teploty se do skolky chodi a budou tak chodit vsichni, ja jako ucitelka ani rodic s tim nemam problem. Ale ted to tak proste neni a do skolky se maji davat jen zdrave deti, jinak je to dost nefer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
13.9.21 17:53

@sakota ano, to já vím, psala jsem to jen jako příklad k tvému komentáři. Já jsem sama ze začátku byla za hysterickou mámu, když jsem syna nechávala doma s každým zakašláním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
13.9.21 19:52
@Anonymní píše:
Zdravim maminky jsem totalne nastvana. Minuly tyden chodil jeden hosik ze skolky s kaslem. A bum dcera je nemocna a ja na osetrovani. Ucitelky na to lpeli na schuzi, ze deti s kaslem a zelenou rymou nechodit a presto v patek hosik s tuberakem. Jsem dozrana a pak to odsiraji ti co jsou zodpovedny. Jak to u vas maminky funguje

Ja te úplně chápu.
Holku nechávám poctivě doma, když je to potřeba, ale zatím mě to nijak nepálí, jsem na rodicaku. Letos byla jen první tři dny ve školce od te doby doma s nachlazenim, které samozrjme chytil i mladší. Ale ted to strašně řádí, skoro všichni okolo nás jsou nemocní :zed:
Vím ze kdyz člověk proste do práce musí tak to nejspíš taky bere jinak, ale ono to za to proste nestojí, kdyz je dítě nacaty, tím spis něco chytne a pak to je na tejden. Ale to je věčnej boj tohle.
Jen jsem měla pocit, ze ted to učitelky víc hlidaj, ale tak asi ne …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17001
13.9.21 20:06

Ja delam na HO, kdyz je potreba (jinak bych mela byt v kanclu)..Ale pracuju fakt 8-9 h denne.
Syn se mi vratil minule utery z lecebny respiracnich nemoci nachlazeny (byl tam s tatinkem, proste jsme se s manzelem vystridali). Okamzite jsem ho nechala doma - do dnesniho dne. Uz i ryma odezniva, ale zakasle tak 2× denne a 3× se vysmrka..A i tak jsem mu rano pro svuj klid udelala AG test a kdyz jsem ho predavala, ucitelka neverila svym ocim, ze nekdo zodpovedny existuje..Na druhou stranu - byla doba, kdy se s rymou chodilo do skolky a prace bezne..jenze ta doba je pryc a nekteri si to neuvedomuji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
13.9.21 20:19

Zakladatelko, jak ti rozumím! To samé u nás. Syn je letos předškolák, po 4 dnech ve školce lehl, mladší syn to samozřejmě chytl taky a ja taky. A v neděli, po prvním týdnu, co začala školka, byl u nás známý a říkal, že ma nemocné holky, ze prokaslaly celou noc a ze neměly jít ani první den do školky, ale ze byly nové a tak šly. Takže chodily celý první týden a v pondělí jsem videla dedecka jak je přišel vyzvednout. To nepochopim prostě. I kamarádka, která učí ve skolce, mi několikrát vyprávěla, jak to rodiče neřeší vůbec a strčí dítě do školky se soplem a ujašlané, dokonce i s teplotou a kdyz rodičům volají, tak buď neberou telefon a nebo řeknou, že šak ráno teplotu neměl/a.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.9.21 13:24
@Anonymní píše:
Zdravim maminky jsem totalne nastvana. Minuly tyden chodil jeden hosik ze skolky s kaslem. A bum dcera je nemocna a ja na osetrovani. Ucitelky na to lpeli na schuzi, ze deti s kaslem a zelenou rymou nechodit a presto v patek hosik s tuberakem. Jsem dozrana a pak to odsiraji ti co jsou zodpovedny. Jak to u vas maminky funguje

Syn má alergický kašel, musel od Dr nosit potvrzení, jinak by ho nevzali :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
14.9.21 14:57

Zila jsem v Rakousku a meli jsme tam 2 roky skolku a musim rict, ze kaslik a rymu nikdy nikdo neresil, to by ty deti byly doma porad, resilo se az kdyz byla teplota nebo opravdu hodne husta viroza, kdy dite smrkalo co minutu zeleny nudle a chrchlalo, jinak ne. Tu mi obcas prijde az hysterie, dcera mela trochu vodovou rymu, nastydla v bazenu, ale nic vic a halo kolem toho ja z toho byla paf, pre v AT by se nad tim nikdo ani nepozastavil..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
14.9.21 15:19

Tak jak to čtu, tak vina je rozhodně na učitelkach :nevim: přece nemůžeme chtít zodpovědnost po 20 anonymních rodičích a nula pro dvě stále autority :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
14.9.21 15:22
@Bubla Bůčková píše:
Tak jak to čtu, tak vina je rozhodně na učitelkach :nevim: přece nemůžeme chtít zodpovědnost po 20 anonymních rodičích a nula pro dvě stále autority :nevim:

Jenze ucitelka ma dost omezene pravomoce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
14.9.21 15:25
@sakota píše:
Jenze ucitelka ma dost omezene pravomoce

Jakto? Mi nemůžou odmítnout vzít ráno kluka? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
14.9.21 15:34
@Bubla Bůčková píše:
Jakto? Mi nemůžou odmítnout vzít ráno kluka? :nevim:

Muzou. Ale pokud se seberes a odejdes a dite tam nechas, nenadelaji nic. Pokud ho vykapes a vysmrkas pred skolkou a dite zacne mit priznajy nemoci az v prubehu skolky, muzes zavolat, at si pro nej rodice prijdou, ale kdyz neprijdou… co nadelas? Nic… na prvnim miste je zodpovednost na strane rodicu a pokud je rodic nespolupracujici pako, ucitelka nezmuze nic.max volat ospod nebo policii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
14.9.21 15:49
@sakota píše:
Muzou. Ale pokud se seberes a odejdes a dite tam nechas, nenadelaji nic. Pokud ho vykapes a vysmrkas pred skolkou a dite zacne mit priznajy nemoci az v prubehu skolky, muzes zavolat, at si pro nej rodice prijdou, ale kdyz neprijdou… co nadelas? Nic… na prvnim miste je zodpovednost na strane rodicu a pokud je rodic nespolupracujici pako, ucitelka nezmuze nic.max volat ospod nebo policii

Tak to je extrém ne to první :D jako jo nadopovat dítě a přijít pro něj ve tři ještě OK. Ale situace kdy mi u nohou brečí Pepíček, paní učitelka zlostně křičí „je nemocný,, musí zůstat doma“ a maminka se otočí a běží k autu, to už je spíš urban legend ne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin