Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj tehulky jsem prvorodicka 32 týden a chtela bych rodit do Ostravy Poruby a vůbec nevim jak na to kdy tam mam jit nebo mam předem zavolat a který týden to mam řešit ptala jsem se doktora nic mi neřek měla jsem celé těhotenstvi komplikované a před tím jeden samovolny potrat tak snad me tam vezmou
![]()
Ahoj ja se tam taky chystam rodit a taky jsem prvorodicka…s tim co by jsi chtela vedet neporadim jen vim ze se tam nemusi registrovat…nijak to neresim jezdila jsem tam na velke ultrazvuky. Ja jsem zacala 33tt ![]()
Ja jsem tam byla poprve v 38 tydnu. Puvodne jsem mela vybranou jinou porodnici, ale rozhodla jsem se necekane pro Porubu a nebyl problem, aby me vzali.
@makulinko píše:
Ahoj tehulky jsem prvorodicka 32 týden a chtela bych rodit do Ostravy Poruby a vůbec nevim jak na to kdy tam mam jit nebo mam předem zavolat a který týden to mam řešit ptala jsem se doktora nic mi neřek měla jsem celé těhotenstvi komplikované a před tím jeden samovolny potrat tak snad me tam vezmou![]()
Jinak když jsem tam volala ohledně toho kurzu tak sestřička říkala že na porod se neregistruje..prostě rodíš tak přijedeš…
Ahoj. Já jsem rodila v Porubě dvakrát a registrovaná tam být nemusíš. Jak budeš rodit tak tam přijedeš a pokud nebudou mít stop stav tak tě vezmou.
A dalo by se abych tam chodila asi uz od toho 33 týdne na ozvy a kontroly ja mam strašně daleko doktora hodinu cesty v Porube jsem za 20 minut nechtěla jsem ho měnit kvůli komplikacím a je dobrej doktor ale ta cesta
je risk
No já jsem byla pokaždé moc spokojená
Hlavně mi nejvíc vyhovovalo, že tam máš porodní pokoj jen pro sebe i se sprchou, záchodem a máš klid. Přítel tam byl semnou a jen občas přišla potichoučku na mě mrknout porodní asistentka. Když jsem něco potřebovala tak jsem cinkla a hned tam byli a musím říct, že všichni byli moc příjemní
Na šestinedělí jsem teda narazila na jednu takovou protivnou sestru jinač ostatní byli v poho ![]()
@makulinko píše:
A dalo by se abych tam chodila asi uz od toho 33 týdne na ozvy a kontroly ja mam strašně daleko doktora hodinu cesty v Porube jsem za 20 minut nechtěla jsem ho měnit kvůli komplikacím a je dobrej doktor ale ta cesta![]()
je risk
To nevím, ale být tebou tak tam zkusím zavolat a informovat se co a jak.
@makulinko normalne se tam preptej ale myslim si ze by te vzit mohli…me to nabizeli uz od 20tt…tak zavolej a preptej se a hned budes vedet
Me by zajimalo zda se tam da rodit i na stolicce nebo jen v leze? Nevite nekdo?
Já měla jen cukrovku, a jak jsem šla na MD (33tt) tak jsem začala chodit do poradny a na monitory tam. Myslím, že žádáanku od běžného gyn. jsem neměla, jen jsem tam volala a vzali si mě. Kvůli cukrovce jako rizikovou.
Porodní super, šestinedělí horší, ale co už…
EDIT - stoličku tam měli na porodním pokoji ve výbavě, vana je tuším na Fifejdách
Já teda měla těhu normální, ale na poslední KO mě můj gynekolog už poslal tam, chtěla jsem tam rodit. Bylo třeba se objednat, na porod určo vezmou i neregistrované. Mě si tam ale rovnou nechali, pač už jsem začala rodit.
Porodní bylo super, šestinedělí taky docela fajn, ale málo sester a hodně pacošů, nemají čas vše pořádně ukázat, dostatečně se věnovat u kojení, ale sestřičky i doktoři na jedničku ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.