Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Krásné dobré odpoledne, dámy ![]()
Zakládám dost podivnou diskuzi
. Týká se to nemocničních košilí. Mám na mysli ty, které nosí pacienti po operacích, jak jsou vzadu na zavazování. Píši proto, že ve mně tyto košile evokují úzkost. Mám z nich celkově špatný pocit a nedokážu si vysvětlit, proč tomu tak je. Při pohledu na pacienta, který tuto košili na sobě má, mi běhá z toho oděvu mráz po zádech. Nejsem zdravotník, s těmito košilemi se setkávám jenom na interně, kam chodím každé 3 měsíce na EKG a pacienti, oděni v těchto košilích, chodí po chodbách.
Zajímá mě, jak to vidíte Vy, zda má někdo podobné pocity jako já.
Přeji příjemný zbytek nedělního odpoledne ![]()
Nemám to tak, vídám je často a nevadí mi. Pokud je ta úzkost nějak v mezích, tak ok, evokují prostě nemocnice, což spoustu lidí nerado.
Nikdy jsem nad tím nepřemýšlela. Ale je fakt, že na tom něco je. Že to mi to vlastně taky vyvolává podobný pocit.
Měla jsem ji na sobě před 14dni na operaci a byla příjemná a pohodlná
operovali mi záda, takže jsem ležela na břiše a byla tak i praktická ![]()
Já mám úzkost spíš ze zdravotního stavu těch lidí, než z toho, co mají na sobě.
Nevím, jestli se všude říká že košili stejně? U nás se jí říká andělíček. Tak je možné, že i tím to navozuje zvláštní pocit, soucit. Když v tom někoho vidíme. Speciálně malé děti.
@Kelsey píše:
Nevím, jestli se všude říká že košili stejně? U nás se jí říká andělíček. Tak je možné, že i tím to navozuje zvláštní pocit, soucit. Když v tom někoho vidíme. Speciálně malé děti.
Ano, vidět děti v těchto košilích je ještě horší. Nemyslim ty děti, myslím ten oděv, mám z něj špatný pocit.
Nedokážu si to racionálně vysvětlit.
Teto kosili rikam andelicek. Mivaly ji i male deti. Ja ji mela vzdy na JIP, kdyz jsem nemohla vstavat, tak abych pres sebe neco mela. Pro chodici pacienty mi to prijde nevhodne.
Beznaděj, oddanost, lhostejnost, poddání se osudu a nedůstojnost. Takové dojmy ve mě vyvolává. Člověka v ní jsem viděla párkrát…umírat.
@luci.no píše:
Teto kosili rikam andelicek. Mivaly ji i male deti. Ja ji mela vzdy na JIP, kdyz jsem nemohla vstavat, tak abych pres sebe neco mela. Pro chodici pacienty mi to prijde nevhodne.
ano, ty jsi to nazvala správně, je to hrozně nedůstojné a nevhodné, naprosto ponižující pro chodící pacienty, též v tom pacienty vozí sanitkou, je to hrozné, a proto z toho má asi nejen zakladatelka úzkost - prostě člověk v tomto přiodění není člověkem, je to kus masa, pouze tělo
@Kazimíra Olejovka píše:
Beznaděj, oddanost, lhostejnost, poddání se osudu a nedůstojnost. Takové dojmy ve mě vyvolává. Člověka v ní jsem viděla párkrát…umírat.
To mi je líto, že jste si musela zažít takovou zkušenost
.
Ano, přesně ty samé dojmy to vyvolává i ve mně
bohužel.
@Mia2020 píše:
Krásné dobré odpoledne, dámy![]()
Zakládám dost podivnou diskuzi
Přeji příjemný zbytek nedělního odpoledne. Týká se to nemocničních košilí. Mám na mysli ty, které nosí pacienti po operacích, jak jsou vzadu na zavazování. Píši proto, že ve mně tyto košile evokují úzkost. Mám z nich celkově špatný pocit a nedokážu si vysvětlit, proč tomu tak je. Při pohledu na pacienta, který tuto košili na sobě má, mi běhá z toho oděvu mráz po zádech. Nejsem zdravotník, s těmito košilemi se setkávám jenom na interně, kam chodím každé 3 měsíce na EKG a pacienti, oděni v těchto košilích, chodí po chodbách.
Zajímá mě, jak to vidíte Vy, zda má někdo podobné pocity jako já.
Nic ve mě nevyvolávají. Vadila by mi leda holá zadnice.
Anděl no, pro zdravotníky to nejpraktičtější, lidi kteří už můžou chodit by si měli vzít župan.
@Russet píše:
Nic ve mě nevyvolávají. Vadila by mi leda holá zadnice.
no však bohužel, když ti lidé chodí nebo je dávají do sanitky, tak ten zadek je vidět
Jsem ráda, že jsem to zatím neměl možnost vyzkoušet, takže nemůžu soudit jaký z toho člověk může mít pocit.