Nemocný syn. Co teď?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
15.3.20 08:50

Nemocný syn. Co teď?

Prosím o uklidnění :?
7.3 jsme byli v Drážďanech. V tu dobu to nebyla nedoporučovaná oblast. Jela jsem tam odvést papíry do práce a pak jsme se stavili v primarku. Teď po návratu jsme nemocný. Hlavně syn (3roky) Od včerejška má teplotu nad 38. Šílenej chrchlák. (Ten má tak 3-4 dny.) Kašle pořád. Má i rýmu. Já nemocná nejsem- jen mě už asi dva dny bolí hlava jinak nic. Moje mamka, která byla s náma, tak má taky trochu kašel. Bydlíme ve společné domácnosti. Zítra nám mají přivést babičku - 76let. Je po těžké operaci. Co teď máme dělat? Do teď jsem to brala jako chřipku, teď se ale opravdu bojím..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
15.3.20 08:53
@Anonymní píše:
Prosím o uklidnění :?
7.3 jsme byli v Drážďanech. V tu dobu to nebyla nedoporučovaná oblast. Jela jsem tam odvést papíry do práce a pak jsme se stavili v primarku. Teď po návratu jsme nemocný. Hlavně syn (3roky) Od včerejška má teplotu nad 38. Šílenej chrchlák. (Ten má tak 3-4 dny.) Kašle pořád. Má i rýmu. Já nemocná nejsem- jen mě už asi dva dny bolí hlava jinak nic. Moje mamka, která byla s náma, tak má taky trochu kašel. Bydlíme ve společné domácnosti. Zítra nám mají přivést babičku - 76let. Je po těžké operaci. Co teď máme dělat? Do teď jsem to brala jako chřipku, teď se ale opravdu bojím..

Babičku bych k nemocnému dítěti nebrala vůbec. Zítra bych zavolala obvoďákovi, popsala vaši situaci. Ať rozhodne, že má syn jít na testy nebo jen k němu do ordinace. Někde zadem. Jako při neštovicích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3164
15.3.20 08:55

Zavolat svému obvodnímu lékaři nebo pediatrovi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
15.3.20 08:58

Zavolejte si k dr, a babicku bych domu nebrala ani kdyby neslo o corona… nevis co se z toho vyloupne, pro stareho člověka navíc oslabeného je stejne nebezpecna i normální chřipka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20849
15.3.20 09:05

Babičku dom nebrat v žádném případě. I kdyby to byla ta lepší varianta a jen nějaké nachlazení nebo chřipka, tak to pro ni může být fatální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
15.3.20 09:08
@Kriss Tina píše:
Zavolejte si k dr, a babicku bych domu nebrala ani kdyby neslo o corona… nevis co se z toho vyloupne, pro stareho člověka navíc oslabeného je stejne nebezpecna i normální chřipka.

Souhlas, tady je problém i chřipka.
Jinak dle nějakých přehledů se covid liší od nachlazení a chřipky právě tím, že u něj není rýma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35323
15.3.20 09:38

Babicku bych smerovala k nekomu jinemu z rodiny, pro ni bude jakykoli bacil problem. Pokud to skutecne nelze, izolovala bych ji v casti domu a chodila by k ni jen jedna osoba, dezinfikovala co jde. V nemocnici si ji o moc dele nenechaji, potrebuji volne kapacity, starat se musite vy, jako rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35323
15.3.20 09:39

Testovat mi prijde zbytecne, babicku muze ohrozit cokoli, nejen korona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
15.3.20 09:40

Babičku po operaci potřebujete mít někde jinde. Vy zůstatňte v karanténě a pevně doufám, že jste v ní alesoň od prvních příznaků.
V pondělí zavolej pediatrovi.

Domáhat se v současnosti testů je zbytečnost, nefunguje to - ve smyslu stát to není schopný v tuhle zajistit. Jedině se tím vynervujete, jak to nefunguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64943
15.3.20 09:56
@anupati píše:
Souhlas, tady je problém i chřipka.
Jinak dle nějakých přehledů se covid liší od nachlazení a chřipky právě tím, že u něj není rýma.

Jenomže část lidí tu rýmu má. Měli ji i ti první naši nakažení, mluvil o tom třeba ten chlap z Děčína.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
15.3.20 10:01
@vokishka píše:
Jenomže část lidí tu rýmu má. Měli ji i ti první naši nakažení, mluvil o tom třeba ten chlap z Děčína.

Jojo, tak klidně může být i souběh více věcí. Lehká viróza a ještě se rozvinul covid :nevim: Nám taky začala viróza a přidružila se bakteriální infekce. Beru to tak, že čistě covid je bez rýmy…což neznamená, že každý kdo má covid nemusí mít i rýmu? V případě zakladatelky si ale nemyslím, že kde o covid a to jsem fakt opatrná na šíření bacilů obecně. Pokud nikde nebyly, mají malocha a okamžitě reagoval na srážení horečky…tak já osobně bych počkala na toho pediatra. Jak to vyhodnotí zakladatelka je na ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
15.3.20 10:07

Co bys asi měla udělat? Nechat to tak ať se nakazí další lide :poblion: :pocitac:. Co se třeba raději nechat otestovat? Nebo chceš žít s vědomím že za dva týdny zemřeš? Chudák tvůj syn :poblion:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1351
15.3.20 10:10
@vokishka píše:

Toho chlapa z Děčína vůbec neberte jako relevantní názor. Znám ho osobně, je to ko.kot, v tom rozhovoru s redaktorkou ČT prokazatelně lhal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
15.3.20 10:11
@krajta píše:
Co bys asi měla udělat? Nechat to tak ať se nakazí další lide :poblion: :pocitac:. Co se třeba raději nechat otestovat? Nebo chceš žít s vědomím že za dva týdny zemřeš? Chudák tvůj syn :poblion:.

Ty wago trochu zbytečná panika 8o Jak nechápu všechny ty lyžaře, co nutné museli jet a teď ještě kašlou na karanténu, tak tohle je zas moc na druhou stranu :nevim: Nemocný člověk má primárně sedět doma a nikde netřepat bacily, ať má covid nebo rýmu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35323
15.3.20 10:18
@krajta píše:
Co bys asi měla udělat? Nechat to tak ať se nakazí další lide :poblion: :pocitac:. Co se třeba raději nechat otestovat? Nebo chceš žít s vědomím že za dva týdny zemřeš? Chudák tvůj syn :poblion:.

Zalez a mlc, udelas nam tim vsem neocenitelnou sluzbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí