Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Prosím o uklidnění
7.3 jsme byli v Drážďanech. V tu dobu to nebyla nedoporučovaná oblast. Jela jsem tam odvést papíry do práce a pak jsme se stavili v primarku. Teď po návratu jsme nemocný. Hlavně syn (3roky) Od včerejška má teplotu nad 38. Šílenej chrchlák. (Ten má tak 3-4 dny.) Kašle pořád. Má i rýmu. Já nemocná nejsem- jen mě už asi dva dny bolí hlava jinak nic. Moje mamka, která byla s náma, tak má taky trochu kašel. Bydlíme ve společné domácnosti. Zítra nám mají přivést babičku - 76let. Je po těžké operaci. Co teď máme dělat? Do teď jsem to brala jako chřipku, teď se ale opravdu bojím..
Babičku bych k nemocnému dítěti nebrala vůbec. Zítra bych zavolala obvoďákovi, popsala vaši situaci. Ať rozhodne, že má syn jít na testy nebo jen k němu do ordinace. Někde zadem. Jako při neštovicích.
Zavolejte si k dr, a babicku bych domu nebrala ani kdyby neslo o corona… nevis co se z toho vyloupne, pro stareho člověka navíc oslabeného je stejne nebezpecna i normální chřipka.
Babičku dom nebrat v žádném případě. I kdyby to byla ta lepší varianta a jen nějaké nachlazení nebo chřipka, tak to pro ni může být fatální.
@Kriss Tina píše:
Zavolejte si k dr, a babicku bych domu nebrala ani kdyby neslo o corona… nevis co se z toho vyloupne, pro stareho člověka navíc oslabeného je stejne nebezpecna i normální chřipka.
Souhlas, tady je problém i chřipka.
Jinak dle nějakých přehledů se covid liší od nachlazení a chřipky právě tím, že u něj není rýma.
Babicku bych smerovala k nekomu jinemu z rodiny, pro ni bude jakykoli bacil problem. Pokud to skutecne nelze, izolovala bych ji v casti domu a chodila by k ni jen jedna osoba, dezinfikovala co jde. V nemocnici si ji o moc dele nenechaji, potrebuji volne kapacity, starat se musite vy, jako rodina.
Testovat mi prijde zbytecne, babicku muze ohrozit cokoli, nejen korona.
Babičku po operaci potřebujete mít někde jinde. Vy zůstatňte v karanténě a pevně doufám, že jste v ní alesoň od prvních příznaků.
V pondělí zavolej pediatrovi.
Domáhat se v současnosti testů je zbytečnost, nefunguje to - ve smyslu stát to není schopný v tuhle zajistit. Jedině se tím vynervujete, jak to nefunguje.
@anupati píše:
Souhlas, tady je problém i chřipka.
Jinak dle nějakých přehledů se covid liší od nachlazení a chřipky právě tím, že u něj není rýma.
Jenomže část lidí tu rýmu má. Měli ji i ti první naši nakažení, mluvil o tom třeba ten chlap z Děčína.
@vokishka píše:
Jenomže část lidí tu rýmu má. Měli ji i ti první naši nakažení, mluvil o tom třeba ten chlap z Děčína.
Jojo, tak klidně může být i souběh více věcí. Lehká viróza a ještě se rozvinul covid
Nám taky začala viróza a přidružila se bakteriální infekce. Beru to tak, že čistě covid je bez rýmy…což neznamená, že každý kdo má covid nemusí mít i rýmu? V případě zakladatelky si ale nemyslím, že kde o covid a to jsem fakt opatrná na šíření bacilů obecně. Pokud nikde nebyly, mají malocha a okamžitě reagoval na srážení horečky…tak já osobně bych počkala na toho pediatra. Jak to vyhodnotí zakladatelka je na ní.
Co bys asi měla udělat? Nechat to tak ať se nakazí další lide
. Co se třeba raději nechat otestovat? Nebo chceš žít s vědomím že za dva týdny zemřeš? Chudák tvůj syn
.
@vokishka píše:
Toho chlapa z Děčína vůbec neberte jako relevantní názor. Znám ho osobně, je to ko.kot, v tom rozhovoru s redaktorkou ČT prokazatelně lhal.
@krajta píše:
Co bys asi měla udělat? Nechat to tak ať se nakazí další lide![]()
. Co se třeba raději nechat otestovat? Nebo chceš žít s vědomím že za dva týdny zemřeš? Chudák tvůj syn
.
Ty wago trochu zbytečná panika
Jak nechápu všechny ty lyžaře, co nutné museli jet a teď ještě kašlou na karanténu, tak tohle je zas moc na druhou stranu
Nemocný člověk má primárně sedět doma a nikde netřepat bacily, ať má covid nebo rýmu…
@krajta píše:
Co bys asi měla udělat? Nechat to tak ať se nakazí další lide![]()
.
Zalez a mlc, udelas nam tim vsem neocenitelnou sluzbu.
Prosím o uklidnění
7.3 jsme byli v Drážďanech. V tu dobu to nebyla nedoporučovaná oblast. Jela jsem tam odvést papíry do práce a pak jsme se stavili v primarku. Teď po návratu jsme nemocný. Hlavně syn (3roky) Od včerejška má teplotu nad 38. Šílenej chrchlák. (Ten má tak 3-4 dny.) Kašle pořád. Má i rýmu. Já nemocná nejsem- jen mě už asi dva dny bolí hlava jinak nic. Moje mamka, která byla s náma, tak má taky trochu kašel. Bydlíme ve společné domácnosti. Zítra nám mají přivést babičku - 76let. Je po těžké operaci. Co teď máme dělat? Do teď jsem to brala jako chřipku, teď se ale opravdu bojím..