Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@7.straka píše:
Toho chlapa z Děčína vůbec neberte jako relevantní názor. Znám ho osobně, je to ko.kot, v tom rozhovoru s redaktorkou ČT prokazatelně lhal.
Psalo to více lidí. Je asi 5 % lidí, co mají k tomu rýmu. Někteří můžou mít jako příznak průjem. Někteří žádný příznak, jen to přenáší.
@anupati píše:
Ty wago trochu zbytečná panikaJak nechápu všechny ty lyžaře, co nutné museli jet a teď ještě kašlou na karanténu, tak tohle je zas moc na druhou stranu
Nemocný člověk má primárně sedět doma a nikde netřepat bacily, ať má covid nebo rýmu…
V tom případě je Corona vir asi pohádka
.
@mroe píše:
Zalez a mlc, udelas nam tim vsem neocenitelnou sluzbu.
Proc bych měla mlčet? Promiň, ale kvůli magorum, kteří byly v zahraničí (což se netýká jenom zakladatelky) a je jim jedno jaký mají zdravotní stav, nechci aby na to dojel někdo z mých blízkých.
@krajta píše:
V tom případě je Corona vir asi pohádka![]()
.
Motáš hrušky s jabkama. Já beru covid vážně, což neznamená že každá viróza, jejíž sezona v Česku ještě končí, je okamžitě covid. U nich je to problém skrz seniorku po operaci i bez covidu.
@krajta jo, oni tě určitě otestují, zavoláš a během pěti minut jsou tam. Žiješ úplně mimo realitu
už to tady psalo víc lidí, pokud se nejedná o život ohrožující stav, každej se na tebe z vysoka…
Takže bych normálně léčila a vyčkávala, babička nemůže jinam?
@Netopýr1 píše:
@krajta jo, oni tě určitě otestují, zavoláš a během pěti minut jsou tam. Žiješ úplně mimo realituuž to tady psalo víc lidí, pokud se nejedná o život ohrožující stav, každej se na tebe z vysoka…
Takže bych normálně léčila a vyčkávala, babička nemůže jinam?
To teda, zrovna mluvila ve zprávách paní, která byla v Itálii, pár dní po návratu onemocněl syn. Několik dní čekali na to, že je přijedou otestovat domů. Pak jim řekli, že před nimi jsou ještě stovky lidí, ať se jdou otestovat na odběrové místo.
Paní co tu vyjíždim nekomentuju.
Ano, byla jsem tam v době, kdy ještě nebylo zakázáno do Německa jezdit.
Volala jsem asi tak na sto čísel. Každej nás někam přepojoval. Nakonec jsme na seznamu, půjdeme na testy. Víc s nama nikdo dělat nebude.
@krajta píše:
Proc bych měla mlčet? Promiň, ale kvůli magorum, kteří byly v zahraničí (což se netýká jenom zakladatelky) a je jim jedno jaký mají zdravotní stav, nechci aby na to dojel někdo z mých blízkých.
Tak kric, pomuze ti to stejne. Ale to zalez a nevylezej tvym pribuznym pomuze nejvic. Kdyz budes jeste u toho mlcet a nesirit paniku, budou urcite radsi. Otestovat te nikdo neprijede, smir se s tim,
@vokishka píše:
To teda, zrovna mluvila ve zprávách paní, která byla v Itálii, pár dní po návratu onemocněl syn. Několik dní čekali na to, že je přijedou otestovat domů. Pak jim řekli, že před nimi jsou ještě stovky lidí, ať se jdou otestovat na odběrové místo.
A to jsem si jista, ze je nejmene pulka z tech lidi na seznamu uplne zbytecne, jen proto, ze dost rvali…pak se logicky dlouho nedostane na ty, u kterych by to smysl melo.
@mroe píše:
A to jsem si jista, ze je nejmene pulka z tech lidi na seznamu uplne zbytecne, jen proto, ze dost rvali…pak se logicky dlouho nedostane na ty, u kterych by to smysl melo.
Tak já myslím, že to mají i lidi, co nikde nebyli, takže bych testovala klidně každého, kdo kašle. Je vina vlády, jak dlouho se to ví s nemáme testovací sady, ochranné pomůcky, prostě nejsme připraveni.
@krajta píše:
Co bys asi měla udělat? Nechat to tak ať se nakazí další lide![]()
. Co se třeba raději nechat otestovat? Nebo chceš žít s vědomím že za dva týdny zemřeš? Chudák tvůj syn
.
Ty jo, nezakládala's náhodou diskuzi „Normální život bez hysterie“?
To to moc dlouho nevydrželo.
Mimochodem, tohle je přesně to, o čem mluvím od začátku - lidé, co zcela podcení prvotní fázi, budou pak patřit k těm nejhůře vyšilujícím.
Já jsem od začátku spíš „panikář“, ale tohle mi přijde přestřelený.
Proč by měla zakladatelka umírat? ![]()
A testovat se nestíhají ani lidé s cestovatelskou anamnézou + příznaky, tak by ten přetlak podle mě neměla zhoršovat.
@MrsNorris píše:
Ty jo, nezakládala's náhodou diskuzi „Normální život bez hysterie“?![]()
Mimochodem, tohle je přesně to, o čem mluvím od začátku - lidé, co zcela podcení prvotní fázi, budou pak patřit k těm nejhůře vyšilujícím.Já jsem od začátku spíš „panikář“, ale tohle mi přijde přestřelený.
Proč by měla zakladatelka umírat?
A testovat se nestíhají ani lidé s cestovatelskou anamnézou + příznaky, tak by ten přetlak podle mě neměla zhoršovat.
Tak tím odkazem jsi mě dostala ![]()
@vokishka píše:
Tak já myslím, že to mají i lidi, co nikde nebyli, takže bych testovala klidně každého, kdo kašle. Je vina vlády, jak dlouho se to ví s nemáme testovací sady, ochranné pomůcky, prostě nejsme připraveni.
A kde bychom na to vzali? Testovat se za chvili budou jen ti, co maji vaznejsi prubeh a bude potreba hospitalizace.
@MrsNorris píše:
Ty jo, nezakládala's náhodou diskuzi „Normální život bez hysterie“?![]()
Mimochodem, tohle je přesně to, o čem mluvím od začátku - lidé, co zcela podcení prvotní fázi, budou pak patřit k těm nejhůře vyšilujícím.Já jsem od začátku spíš „panikář“, ale tohle mi přijde přestřelený.
Proč by měla zakladatelka umírat?
@mroe píše:
A kde bychom na to vzali? Testovat se za chvili budou jen ti, co maji vaznejsi prubeh a bude potreba hospitalizace.
No proto píšu, že nejsme připraveni. Doufám, že dovezou těch sto tisíc rychlotestu.