Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Záleží, jak tu rajskou dělá, ale nechápu, proč máš teplé jídlo jen jednou týdně? Vařit se dají i zdravá jídla, nemusíš jíst smetanové omáčky, ale nedokážu si představit, že bych v zimě neměla jednou denně teplé jídlo. Dnes jsem měla bramborák s masem a zeleninou a tak nějak je svět hezčí ![]()
Mne to delalo taky, kdyz jsem drzela jidelnicek. Pak mi stacilo “normalni” jidlo a bezela jsem hned.. knedlik, omacka, neco trochu mastnejsiho.. telo si zvykne fungovat na necem a pak reaguje. Kdybys jedla 14 dni jen knedliky a omacky, tak si zase telo zvykne zase na to..
A proč jíš teple jídlo jen jednou týdne? Já myslím ze jednou denně studené jídlo nevadí ale jist jen studené mi přijde extrém a opravdu nezdrave
@PHV píše:
@Kfětoslava Jé my měli dneska to samé k obědu![]()
mňami
Nepouzila bych formulaci „zkazila zaludek“, ale jsi zvykla na nejaky zpusob stravovani a rajska v podstate v kazde forme je urcite sok… 4 dny je mozna dost, ale jist ted neco? Jogurt, banan, mrkev? Cernej, matovej, hermankovej caj, nebo zivocisne uhli na srovnani jsi zkousela?
@Anonymní píše:
Ahoj,
Tri roky beham, posiluji a hlavne jim zdrave. Zelenina, ovoce, bily jogurt, orechy, ryby, sushi, vejce, syry, semtam sunka, vysokoprocentni cokolada…
Ted jsem u babicky ze slusnosti snedla rajskou s testovinami a mela jsem sileny prujem. Porad je mi nevolno - uz je to ctvrty den. Babicka mi tvrdi, ze jsem si “zkazila zaludek, tim svym nesmyslnym jidlem”. Je pravda, ze teple jidlo mam tak jednou tydne - treba zeleninovou polevku nebo grilovaneho lososa.
Ten prujem me vydesil, je to tedy opravdu spatne?
Já se taky u babi po rajský po… prostě má všechno děsně tučný a mastný a já na to nejsem zvyklá. Nevidím to jako problém. Jinak babi mi od ty doby dělá vařený maso a křen s jablkem ![]()
Je to možný, já si nedovedu představit mít teplý jídlo jednou za týden, když je tolik receptů na zdravá a kvalitní jídla. ![]()
Dekuji za nazory. Kdyz ja sice nejsem lina cvicit, ale jsem lina varit. Dcera ji v jidelne, teple jidlo tedy ma a o vikendu vari manzel. Nebo udelam neco fakt rychleho - lososa, tresku, ryzi se zeleninou… ale to jen fakt kvuli dceri. Kdyby bylo na mne, tak si vezmu banan ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj,
Tri roky beham, posiluji a hlavne jim zdrave. Zelenina, ovoce, bily jogurt, orechy, ryby, sushi, vejce, syry, semtam sunka, vysokoprocentni cokolada…
Ted jsem u babicky ze slusnosti snedla rajskou s testovinami a mela jsem sileny prujem. Porad je mi nevolno - uz je to ctvrty den. Babicka mi tvrdi, ze jsem si “zkazila zaludek, tim svym nesmyslnym jidlem”. Je pravda, ze teple jidlo mam tak jednou tydne - treba zeleninovou polevku nebo grilovaneho lososa.
zcela normální reakce, tvůj žaludek není zvyklý. Tohle se děje mnoha lidem na dietách - jak si jednou dají normální a třeba trochu mastnější jídlo, je zle. Být tebou tak ale jídelníček trochu upravím, mohla by sis tím dlouhodobě zpomalit metabolismus.
Nechápu tyhel vaše hyper moderní diety z kterejch se pak po**rete ![]()
Já když hubnul, tak sem zhubnul na knedlíkách
Prostě sem jedl normální jídlo, jen sem místo pěti knedlíků snědl na oběd 4. A občas si vyrazil zaběhat.
@Anonymní píše:
Ahoj,
Ty vůbec nejíš brambory,rýži, chleba atd? Jen to sushi? Tak je jediný sacharid co vidím ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj,
Pokud jsi vylozene nechytla nejakou virozu.. Je to normalni. Ja drzela taky zdravy styl a pak mi u tchyne stacil rizek, bramborak, proste neco mastnejsiho a bylo mi blbe cely den. Bud me prohnalo nebo jsem mela brutalne tezko na zaludku..
Ahoj,