Nemůžu usnout!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12735
19.4.10 22:36

Míšo jdu spát a tak ti chci popřát dobrou noc a rychle usnutí. :kytka: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
9.5.10 00:21

hm hm hm to bude zas jednou dlouhá noc asi se začtu do maturitních otázek to bude alespon užitečná činnost snadk něčemu bude.......

• Citovat
  • Upravit
bamba
9.5.10 06:59

Taky se hlásím k nespavcům,ale u mě je to i věkem.
Míšo,vidím hlavní problém právě v tom,že všechnu bolest držíš v sobě,ne nadarmo se říká sdílená bolest,poloviční bolest.Určitě je těžké si vůbec jen představit,že bys šla k psychologovi a povídala mu o svém trápení,ale pokud se chceš aspoň částečně zbavit problému,měla bys to zkusit,prostě se přemoct.Nebo bych to zkusila tady přez net,není to přece jen z očí do očí.
Vzhledem k tomu,že o tom tady dokážeš psát,tak by to neměl být až takový problém,koneckonců se tu dovedeš otevřít.Je hodně smutné co tě potkalo,ale jsi mladá a snad čas ti pomůže.Důležité je mluvit,mluvit a mluvit,uvidíš jak moc to pomáhá.Netvrdím,že se ti pak nebudou hlavou motat různé myšlenky,ale tím,jak o tom budeš mluvit,po čase budou blednout.Nebraň se návštěvě odborníka,nedovol aby tě smutek ovládal.Nemusela bys dopadnout dobře,občasné deprese můžou po čase vygradovat a nechat je dojít až k maniodepresím opravdu není řešení.Vím o čem píšu,probírala jsem to s dr. i když u mě šlo hlavně o stavy spojené s klimakteriem.Ono je ale fuk,co člověka dohání k depresím a dnes už jsou antidepresiva,které pomáhají a neškodí,brala jsem je rok a nebyla jsem apatická jen klidnější a jsem pořát i když už je dávno neberu.Jsem ráda,že jsem se dr svěřila s problémem a ona ho řešila.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.5.10 19:21

díky bohu za antidepresiva! Ja nemohla za boha usnout a to jsem bývala spáč, že jsem spala pořád celý těhotenství. Nakonec se zjistilo, že mám malo serotinu v mozku a proto nemohu spát. Zlatej prášek Esprital - mně totiž nezabraly ani prášky na spaní…Ted už léky nepotřebuju a pomalu je pod dohledem s doktorem snižuju. Takže to moc dobře znám co když nebudu zase spat?:( sotva ležím v posteli. Ted uz mne to vubec nesrotuje v hlave ted jdu do postele klidna a za minutku spim. Vcera jsem vytuhla bez espritalu musel mne manzel budit. Takze verim, ze to zvladnu ale zlaty leky. Musela jsem predstat kojit kdyz male byly 4 mesice, ale zhroutila jsem se nedalo se to vydrzet mesic a pul nespat ani sekundu.

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
10.5.10 19:54

teda anonymní jak jsi to mohla zvládnout tak dlouho nespat? teda ještě že už se ti to srovnalo :-) to já žádné prášky brát nechci nejsem jejich zastáncem, a hlavně nechci přestat kojit takže to hold budu muset přetrpět bez nich, já spát mohu jen ám problém s usínáním, jakmile pak usnu vydržela bych spát třeba den v kuse jenže to mi ten miláček můj neumožní :-) :zed: :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.5.10 20:22

Vydržela jsem to a pak se to už nedalo vydržet. Než mně všude vyšetřili to trvalo a nechtěli mně dat bez vyšetření žádné léky. Já musela přestat kojit ve 4 měsících. Já stejně přišla o mléko ze dne na den. Ted si to u druhyho vynahradim lekar teda rikal kdyby zas byl problem po porodu, tak na tom kojeni nestavi, hlavne at je zdrava maminka. NO uz se tesim ze budu zase zit bez leku uvidíme jak rychle to půjde zatím necítím změnu a beru třetinu léky oproti minulému roku

• Citovat
  • Upravit
3379
10.5.10 20:27

Míšo, tak já nečetla tvůj deníček, ale prošla jsem si taky dost strašným obdobím, už během těhu a taky mi pořád hlavou běžely splašený myšlenky. Mě pomohlo, že jsem si prostě řekla, že spát musím a musím být v klidu, aby bylo i mimi v bříšku v klidu a pohodě. Slíbila jsem malé, že kvůli tátovi se stresovat nebudem. To jsem si říkala i po narození malé, že kvůli ní se musím snažit být v pohodě a co nejvíc odpočatá.

No, v každém případě, můj ex měl porblém s usínáním. Trvalo to cca 4 měsíce - usínal hodně pozdě nad ránem. Zkoušel různé bylinné přípravky, pak jednou dostal záchvat panické úzkosti, volala jsem záchranku a díky tomu se zjistila jeho chemická nerovnováha v mozku. Zvládl to díky práškům, jinak to nejde. Taky mu doktor poradil, že má chodit do postele před půlnocí, vymyslet si rituál a po něm si jít lehnout. Pokud do hodiny neusne, má vstát z postele a jít si třeba něco číst a zkusit to za nějakou dobu zase. Tímhle + prášky se měla léčit porucha spánku. A pomohlo to. U tebe to asi nebude chemickou nerovnováhou v mozku, jen jsem tím chtěla říct, že někdy to prostě bez léků nejde. :nevim:

Jinak já v těhu si dávala hrnek teplého mléka s medem, v posteli jsem otevřela knížku o dětech, těhotenství atd… a za chvilku jsem byla tuhá.
A možná bys mohla zkusit meduňkový čaj, ten je na uklidnění a spánek a myslím, že se může i při kojení.

A pokud jde o to, že nemůžeš o svých problémech mluvit…možná bys byla překvapená, jak by to šlo relativně samo, kdybys připustila možnost, že k tomu psychologovi zajdeš. Nebo ženě psycholožce, jestli by ti chlap vadil. Pokud by doktor za něco stál, nebude tě nutit mluvit, nechá tě ať na to nejcitlivější téma dojdeš sama. Může tě pak neučit jen jak odpoutat myšlenky, jak realxovat… Úplně bych to nezavrhovala.

Nespaní neni sranda, opravdu by ses mohla z únavy zhroutit. Člověk vydrží bez spánku 11 dní, pak je zle. A naprostá nespavost je smrtelná, ale to už jsou extrémní případy.

Přeju sílu a ať se podaří s tím spánkem něco udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.10 20:39

co nejaka relaxacni hudba pred spanim?Mne pomohli leky s pomoci relaxacniho cviceni a spim i ve dne :dance: Jinak ja opravdu tak dlouho nespala zkousela jsem vse vino medunku a vubec nic. A hold malo serotinu jeste min nez u depresi. Drzim palce at se to srovna

• Citovat
  • Upravit
2390
30.7.13 03:20

Muj problem je takovy, ze jsem unavena, ale spanek neprichazi. Cele dny delam doma, nezastavim se a stejne usinam kolem 4 ranni. Rano vztavam kolem 9 vic nespim. Neusnu. Uz jsem mela i medunku a nic. Co dal? :( mam dny, kdy neusnu vubec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3515
30.7.13 03:28

@kissi no a neni to nervoveho puvodu? Ja to tak mela i z prepracovani… zkus se poradit s doktorem mi pomohl stilnox. no a jinak zkusit teple mleko…jinak nejsi sama kdo nespi, ale mne teda nenechaji spat bolesti nk..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
30.7.13 06:50

@kissi Teda to je šílená představa, já potřebuju minimálně 7 hodin, abych byla ok a to i tak si jdu někdy lehnout s prckem. Podle mě by jsi měla jít k doktorce a ona by ti něco napsala. A unavená se necítíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
30.7.13 08:36

Důležité je, proč nemůžeš usnout. Jestli nevíš, nevbo se ti něco honí hlavou… Dřív než Stilnox bych zkusila homeopatii, mně na spaní vždy pomohla. Ideálně jednosložkovou podle příznaků, v nejhorším Sedatif PC, na mně účinkoval skvěle a hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1381
30.7.13 09:09
@ireeenka píše:
Důležité je, proč nemůžeš usnout. Jestli nevíš, nevbo se ti něco honí hlavou… Dřív než Stilnox bych zkusila homeopatii, mně na spaní vždy pomohla. Ideálně jednosložkovou podle příznaků, v nejhorším Sedatif PC, na mně účinkoval skvěle a hned.
..muzu se zeptat, co je to ten Sedativ PC, kdyz pises, ze ho vzit v nejhorsim? to je nejaky Hypnotikum?…mam tez problem s usnutim
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
30.7.13 09:58

Jsem moc unavena, ale jen lezim se zavrenyma ocima. Nevim proc :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
30.7.13 10:26
@lajovka píše: ..muzu se zeptat, co je to ten Sedativ PC, kdyz pises, ze ho vzit v nejhorsim? to je nejaky Hypnotikum?…mam tez problem s usnutim

Asi jsem nepoužila správný výraz :) Je to vícesložkové homeopatikum, není cílené na konkrétní osobu. Takže je vždycky lepší mít předepsané konkrétní od zkušeného homeopata přímo pro mně. Mně ale zrovna Sédatif zabral výborně a účinkoval na mně jak rohypnol :D Řekla bych, že mají v každé lékárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí