Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Michaelakkk píše:Lidka a Sami píše:Víš ono to nejde o tom mluvit víš to já neumím a nedokážu jsi moc hodná ale mluvit o tom nemůžu s někým hned bych brečela a já se snažím být v pohodě kvůli samovi. No a neozývám se protože za 10 dní mám obhajoby a za 1 měsíc maturu víš
Míšo, vypadá to slibně, že budeme bydlet blízko. Opravdu se ozvi…já vím, že se moc neznáme, ale játě ráda vyslechnu. Ono hlavní je mluvit, mluvit, mluvit o tom, co tě trápí. Ráda budu tvojí vrbou a dodávat ti sílu, ale když ani nenapíšeš, tak to jde těžko.
Tak to jo
držíme každopádně pěsti
A Samíkovi posíláme hodně pozdravů.
Michaelakkk píše:Pudloslava píše:No pudloslavoLidka a Sami píše:
Míšo, vypadá to slibně, že budeme bydlet blízko. Opravdu se ozvi…já vím, že se moc neznáme, ale játě ráda vyslechnu. Ono hlavní je mluvit, mluvit, mluvit o tom, co tě trápí. Ráda budu tvojí vrbou a dodávat ti sílu, ale když ani nenapíšeš, tak to jde těžko.míšo jezkovy zraky, dyk ja taky - jsme skoro sousedky ! panecku, ze jsem te jeste nepotkala v buse !
mela bych se casteji koukat na profili, shanim tu nekoho z emimina uz jakou dobuchces navstevu? jezdim tedka s cyklovozejkem, zrovna premejslim, kam bych se odpoledne vydala
lidko a odkud budeš ty?já už jsem ti v jedné diskusi kterou si zakládala odpovídala že jsem z klecan a že je to blízko
ale nereagovala jsi
Bohužel ráda se s tebou sejdu ale až po mé návštěvě alergologa jelikož mám venku strašný alergický reakce tak tam raději nehodí a čekám až co mi dá doktorka za léky tak tam jdu ve středu ale pak se ti určitě ozvu
fakt? jeee, tak to jsem teda pablbka - to je moje povaha, když je toho v diskusi víc, tak čtu dosti letmo a lecos mi unikne. čtu tak i knížky a tak se mi stává, že třeba v půlce knížky pořád nevím, kdo je kdo
ale zase je můžu číst víckrát po sobě ![]()
Taky se přidávám k těm,co mají problémy s usnutím a se spánkem.Mám trochu „katastrofický mozek“,jak píše Katka86.
U mě je to ještě trochu složitější,mám strach nejen z vážných chorob,u každé vysoké horečky mám strach z meningokoka apod.
Jsem kardiak,po operaci vážné srdeční vady v dětství.Teď už jsem bez větších potíží a žiju celkem normální život.Ale v budoucnosti - jak blízké nebo daleké záleží,jak se bude vyvíjet můj stav dál,mě čeká reoperace vady.Mám strach z narkozy,z toho,jestli to vůbec přežiju,jestli pak budu moct normálně žít a fungovat.
Mám celkem štěstí,jediné moje obtíže teď jsou zvýšená únava a zadýchávání při větší námaze.Znám ale svůj nález.Při každém srdečním stahu se mi vrací více než polovina krve zpět.Srdce je přetěžované,ale podle lékařů to zvládá,zatím můžeme postupovat konzervativně.
Mám strach z rizik,co všechno by mě mohlo potkat - náhlá smrt - mizivé procento,ale u této vady se vyskytuje,hypoxický záchvat - od operaci pravé hypoxické záchvaty s bezvědomí a cyanozou naštěstí nemám.A mám hlavně strach,co by se stalo,kdybych byla v té době sama s dětmi atd.atd.
Snažím se na to moc nemyslet,žít normálně,věnovat se dětem.Ale někdy mi to nedá spát.Přemýšlím takové coby kdyby
Nepomůže ani velká únava.Byly doby,kdy jsem se třeba i v noci budila a nemohla jsem spát několik hodin.Nad ránem jsem usnula a pak jsem musela vstávat nevyspalá s dítětem.
Taky se snažím uklidňovat tím,proč bych zrovna „teď“ měla mít záchvaty,problémy,když jsem zvládla dvě těhotenství v krátké době po sobě,rodila jsem normálně,i když za většího lékařského dozoru.Těhotenství bylo hodně velká zátěž a srdce to zvládlo ![]()
Já nevidím nic špatného na návštěvách psychologa,v určitých fázích mi to pomohlo,ale léky brát nechci.Jsem laik,ale myslím,že to moc nepomůže,spíš otupí..
Potom se moc bojím jízdy autem,hlavně s dětmi.Neřídím.Ale tu noc,než máme někam jet,nemůžu spát.
Raději už nebudu pokračovat,nebo by si někdo mohl myslet,že jsem blázen.
Míšo,Tvoje trápení je úplně z jiného soudku.Moc mě to mrzí.Poradit nedokážu.Ale díky za tu diskuzi a díky,že jsem se tu mohla vypsat.
O podobných problémech se těžko s někým mluví ![]()
Jana206 píše:
Snažím se na to moc nemyslet,žít normálně,věnovat se dětem.Ale někdy mi to nedá spát.Přemýšlím takové coby kdybyNepomůže ani velká únava.Byly doby,kdy jsem se třeba i v noci budila a nemohla jsem spát několik hodin.Nad ránem jsem usnula a pak jsem musela vstávat nevyspalá s dítětem.
Já nevidím nic špatného na návštěvách psychologa,v určitých fázích mi to pomohlo,ale léky brát nechci.Jsem laik,ale myslím,že to moc nepomůže,spíš otupí..
Potom se moc bojím jízdy autem,hlavně s dětmi.Neřídím.Ale tu noc,než máme někam jet,nemůžu spát.
Raději už nebudu pokračovat,nebo by si někdo mohl myslet,že jsem blázen.
O podobných problémech se těžko s někým mluví
Míšo,Tvoje trápení je úplně z jiného soudku.Moc mě to mrzí.Poradit nedokážu.Ale díky za tu diskuzi a díky,že jsem se tu mohla vypsat.
No v mnoha věcech mi mluvíš z duše přemýšlím coby kdyby no a prášky!!! ty jsou pro narkomany nechci bejt zavislá na něčem co mně otupuje!protože to můj problém nevyřeší jak tgo tak vypadá nevyřeší to vůbec nic.. Asi jenom čas..Mmochodem z jízdy autem mám taky strašnou hrůzu řidičák jsem dostala k 18 od prarodičů a je to dva roky a ještě jsem se nepřihlásila zažila jsem hnusnou nehodu proto se bojím, takže to ti úplně rozumím jak se cítíš… NJ čas vše musí vyřešit a já nesnáším čekání to bude něco… ![]()
A je to tu zase další noc
malej spí už od 10 já ležím v posteli a nean jít spá já mám normálně strach jít spát abyych nemusel apředstavovat si ty vzpomínky a cokdyby a kdyby ne… no nemít počítač tak už jsem někde na psychiatrii ![]()
tyjo nevim co dělat už skoro padám ale jakmile zavřu oči ožiu hrůza!
Moc mě mrzí, jak to máš, vůbec si to neumím představit, ani vlastně nevím, co poradit… Napadlo mě jenom, jestli by ti nepomohlo před spaním číst - já u toho většinou neplánovaně usnu
Zvlášť co mám Samíka, dřív to tak hrozné nebylo. Takto bys zaměstnala mozek něčím jiným (jestli to jde, nevím) a zrušila bys tu fázi, kdy ležíš a čekáš, až přijde spánek… Jestli to je blbost, tak se omlouvám ![]()
Pudlo, rozesmálas mě tím uspávadlem na medvědy… Já vím, že to (hlavně pro toho pána) není směšné, ale to jsou takové absurdní situace - to se nedá už ani jinak ![]()
Já taky usínám u knížky. Naprosto spolehlivě. Nevím, jak jsem mohla jako dítě pod peřinou číst knihu tak dlouho, dokud jsem ji nedočetla. Teď spím do 1/2 stránky.
Btw, na vytěsnění myšlenek z hlavy je naprosto suprové „taj či“. Jasně, že to není rada na dnešní noc, ale jestli v okolí jsou nějaké kurzy a měla bys hlídání, tak tam určitě vyraž. Nejen že jde o zdraví prospěšný pohyb, ale navíc jde o sestavy po sobě jdoucích (tělesně nenáročných) cviků, kdy musíš myslet na to, co za cvik následuje, takže po skončení sestavy (docvičení) najednou zjistíš, že jsi např. 20 minut nemyslela vůbec na nic (jen na cvičení). Prostě zastaví ti to ten kolotoč myšlenek, ten hukot v makovici. Myslím, že by ti to mohlo přinést aspoň krátkodobou úlevu…
Co se týče babských rad na spaní, tak znám tyto:
No ale nevím, jak ti říct, že na to hlavně nemáš myslet. Protože kdyby to šlo, tak to uděláš, že jo. Čímž se vtírá myšlenka, že dokud se z toho někomu nevykecáš face-to-face (psychologovi?), dokud to nepůjde ven, tak se toho nezbavíš. Ale asi to chce čas a ještě nejsi tak daleko. Tak se drž… ![]()
jako vsechnu moznou autosugesci jsem zkousela. jsou dny, kdy je to v pohode, lehnu, ponorim se v myslekach do sveho vysneneho sveta a v klidku usnu.
ale pak sjou dny, kdy clovek ulehne, rozbusi se mu srdce a z hlavy proste nevytesni to neprijemne. k tomu se za chcilku prida „uz je to tady, zase neusnu, nevyspim se, hruuuuuuza“ .. a kolotoc stresu se roztoci
neradte - nemyslet na spani nejde stejne jako nemyslet na plozeni deti.....
jedna vec je fakt potreba a o to se v posledni dobe snazim a trosku mi to situaci zlehcuje - nedelat z toho problem
podle odborniku na spanek si lidi pocity unavy sami anticipuji tim, ze desne resi, ze nespali akolik hodin spali atd atd… tak se snazim rikat si „nevyspala jsem se, no booooooze“
spousta lid nespi dobrovolne (parmeni, mladez, hvezdari…) - pomaha to trosku, samozrejme po dvohodinovem spanku se nasledujici vecer fit necitim
a dalsi vec - nevyspanim se hubne (kdo spi, jako by jedl)
Ahoj,
mně když v hlavě šrotovala práce a jiné starosti… a spánek ne a ne přijít.. tak jsem byla vzhůru tak dlouho,j ak to šlo… a šla spát „umrtvená“.. když po přechodu do chladné ložnice či sprchou se tělo moc probralo, tak jsem měla u postele něco nezáživného ke čtení.. To fakt zabíralo nejlépe..
Horší bylo, že jsem se spíš budila nad ránem… tělo se již zrstartovalo.. mozek se rozjel… a já už pak neusnula.. čtení nečtení… ![]()
Tak ať je brzy lépe… a nejlépe bez léků.. ![]()
wiollo díky za rady vyzkouším
¨
Anguo přesně tak to mám čekám až přijde spánek. Číst si můžu třeba maturitní otázky
knihu jsem nečetla už dlouho a ani mně nenapadá jakou bych si přečetla mám ráda starou klasiku remarqua, boccacia, merleho, hrabala atd. a tojsem převážně již všechno četla :-/
No, maturitní otázky, nevím… To spíš něco, co tě vtáhne do děje ![]()
Já miluju Terryho Pratchetta, je to lehké čtení a sranda, na odreagování ideální, ale nevím, jestli by tě to bavilo, je to fantasy…
Můžeš kdyžtak zkusit půjčit v knihovně a uvidíš…
Anguo
terryho pratcheta čte brácha a mně to opravdu nenadchlo
ale asi si půjčím knihy od stefelin Mayerový upíří ságu viděla jsem upoutávku na film a docela mně to navnadilo jsem ale ten tip co si nejdříve knihu přečte a pak se podívá na film ![]()
Tak to je škoda, že tě to nezaujalo, my to milujem
Jo, upíři jsou prý dobří - já jsem teda viděla jenom jedničku film - vůbec jsem dlouho netušila, že je to i knížka ![]()
V poslední době čtu hodně málo, tak jsem si teď vymyslela, že budu chodit spát dřív a budu si ještě číst
Taky mám někdy problém usnout, ale já se spíš vlivem vlastní nedisciplinovanosti přetáhnu a pak přemýšlím nad tisícem kravin
![]()
Ale čtení ldyžtak zabere spolehlivě ![]()
ja docela slusne usinam u televize, ale tu tedka v loznici nemame -tak na jednu stranu odvykam nesvaru, na druhou nemam sve uspavadlo…