Nemytí rukou u dítěte, poradíte

Anonymní
21.2.19 10:57

Nemytí rukou

Krásný dobrý den, řešíme u nás doma problém. Syn mého přítele (10let) není naučen si mýt ruce. Možná naučený je, ale nedělá to. Jsem z toho zoufalá. Jak toto řešit? Jak ho to naučit? Nesplachoval ani záchod, to jsme vyřešili cedulkou, kdy tedy občas spláchne. Ale ty ruce, nemeje je když přijde domů, před jídlem, ani po záchodě. Říkáme mu to stále dokola, ale bohužel je to k ničemu. Nějaké rady jak s tím bojovat? :-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5040
21.2.19 11:05

Na cedulku na záchodě připiš umýt ruce, když ho voláš k jídlu, řekni umej si ruce a pojď jíst, když přijdete z venku, řekni mu, ať si umyje ruce :nevim: Jak jinak bys to měla řešit než připomínáním?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
21.2.19 11:07

Jedině ho s tím pořád prudit, pokaždé když přide říct běž si umýt ruce, před každým jídlem se ho zeptat jestli si je umyl atd… Je to otrava zvlast u většího dítěte, ale buď na něj dohlidnes aby to dělal nebo se smiris s tím, že je to prasátko a zavres nad tím oči. Nicméně pokud s váma trvale nebydlí, máte ho jenom občas a doma si ruce mýt nemusí, tak ho to těžko naučíte :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
21.2.19 11:09
@Anonymní píše:
Krásný dobrý den, řešíme u nás doma problém. Syn mého přítele (10let) není naučen si mýt ruce. Možná naučený je, ale nedělá to. Jsem z toho zoufalá. Jak toto řešit? Jak ho to naučit? Nesplachoval ani záchod, to jsme vyřešili cedulkou, kdy tedy občas spláchne. Ale ty ruce, nemeje je když přijde domů, před jídlem, ani po záchodě. Říkáme mu to stále dokola, ale bohužel je to k ničemu. Nějaké rady jak s tím bojovat? :-)

Připomínat a připomínat. Nedělají to jen cizí děti extek, kolikrát jsem to musela připomínat neteři

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.19 11:10

Manželova dcera (12 let) si také ruce neumývá,takže stále připomínáme.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.19 11:11

@Kriss Tina
Bohužel mám v sobě ten pocit, že jsem ta zlá teta, co ho prudí do hygieny. Když mu člověk řekne že si neumyl ruce kouká na nás jako, co to po něm vůbec chceme. Trvalé u nás není, a beru to tak, že doma ho k tomu nikdo nevede, když to nedělá. S maminkou se to řešilo, ale bohužel výsledek nikde..:-)

• Citovat
  • Upravit
1117
21.2.19 11:14

Neumyješ si ruce nepůjdeš ke stolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
21.2.19 11:15

Kdyby jenom děti. Dělám v místě, kde je větší koncentrace žen. Pravidelně některá vylítne ze záchodu, ruce neumyje a pádí pryč. A ty toalety taky hrůza. :poblion: Uklízečky je ráno uklidí, doplní papír, ubrousky. Za hodinu už tam není nikde papír - a to jsou to takové ty velké role a čtyři záchody, ubrousky jsou všude na zemi a ze čtyř toalet je použitelná jedna a to jen občas. Třeba na tohle nejsem vůbec zvyklá, ani na základce nebo na střední to tak nikdy nevypadalo. Až když jsem se dostala do pracovního procesu. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
21.2.19 11:16

Ve školce mají děti obrázky, jedny jsou k chování a druhé k hygieně, je to tam jak napsané, tak ale nakreslene. Něco jako toto
https://www.google.com/search?…+hygiena+pracovní+list&tbm=isch&source=univ&client=ms-android-huawei&fir=hF0Wn4qZUfNIqM%253A%252CdePEfk8R81IM3M%252C_%253B8TBv4lncNcXzyM%253A%252CEqYWNVTyQSYQRM%252C_%253BRo1zgKCAXdPJXM%253A%252CEqYWNVTyQSYQRM%252C_%253B0Fps10FLsCZM4M%253A%252CdePEfk8R81IM3M%252C_%253B_D3voy4DmpCmDM%253A%252CdePEfk8R81IM3M%252C_%253BQK4vnCjYl1vRsM%253A%252CEqYWNVTyQSYQRM%252C_%253BuQ5pRctM-1rhXM%253A%252CYxRc5Zev-5×SwM%252C_%253BPSNg1vm4aFHNHM%253A%252CdePEfk8R81IM3M%252C_%253B5bYrN26PN2-WYM%253A%252CdePEfk8R81IM3M%252C_%253Bt3H5YMXImL4SZM%253A%252CdePEfk8R81IM3M%252C_&usg=AI4_-kRkKiZ6Wkh0kEh9OZpngYPDnOrnjw&ved=2ahUKEwic86Lyy8zgAhWIysQBHRvBDH4Q7Al6BAgKEAI&cshid=1550744106390&biw=360&bih=580

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
21.2.19 11:19

@smoule.koule
Souhlasím…jednou jsem ve fabrice musela jít na dámské záchody a teda humus nad humus. Člověk by nevěřil co dokážou některé ženské nechat na záchodě za svinčík :poblion: pokapané prkénko od krve nebo umazaný koš na hygienické potřeby od krve, štětku jako by neznaly…

Každopádně k zakladatelce, jediné co pomůže je to neustále připomínat. I když se na vás dívá jak na exoty, nic jiného ti nezbyde ;) Hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.19 11:22

@kruel
Ježíši tak to jsem nečekala, že i ženy jsou takový prasátka. Je mi z toho úplně blbě.

No půjdu byteček polepit cedulkama a doufám, že to zabere. Protože už jsme oba opravdu zoufalí. Druhá strana moc nefunguje, tak ať to funguje aspoň tady. Doufám, že nám kluk jednou poděkuje. :-)

• Citovat
  • Upravit
37131
21.2.19 11:26
@Anonymní píše:
@Kriss Tina
Bohužel mám v sobě ten pocit, že jsem ta zlá teta, co ho prudí do hygieny. Když mu člověk řekne že si neumyl ruce kouká na nás jako, co to po něm vůbec chceme. Trvalé u nás není, a beru to tak, že doma ho k tomu nikdo nevede, když to nedělá. S maminkou se to řešilo, ale bohužel výsledek nikde..:-)

To je těžký, když je rodič prase a to dite k tomu nevede, bude prase i to dítě a tak pořád dál. Málokteré dítě si ty ruce jde umýt s potěšením. Někdo si prostě doma ruce nemeje a není jim na tom nic divného, dítěti bych připomínala, ale nepočítala že to nějak razantně změním. Taky sem se s tím setkala v práci i u dospělých, těm už bych nic neříkala, kolegyně mi na to řekla že si ruce mýt nemusí, že má dobrou imunitu (nakonec sem este byla špatná já, že sem to nadhodila a to nebyl případ že by šla na oběd a neumyla si ruce od počítače, ale ona bez rukavic prebalovala podelane pacienty a pak šla jist svačinu), z některých lidí by člověk i blil, ale nic nenaděláš. Tak u vás doma to zaveď jako povinnost, a tím co dělá jinde se nestresuj, to nemá smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
21.2.19 11:30

Připomínat. :nevim: Co jinýho… Moje děti s tim maj taky problém. Já jsem dost nedůsledný typ, takže jasné, odkud vítr vane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
21.2.19 11:31

@smoule.koule taky někdy koukám, co ty naše navoněné slečny umí na záchodech předvést. Zajímalo by mě, kdo to po nich čistí doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
21.2.19 11:51

připomínat. Taky připomínáme. A teda co tu čtu mi je úplně blbě, že i dospělí se tak chovají :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová