Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Přítel na konci listopadu dodělal řidičský průkaz a teď v březnu si plánuje koupit motorku..mám o něj hroznej strach a jsem zároveň naštvaná, že si neudělal řidičák normálně na auto, přijde mi to mnohem bezpečnější
Někdy mám dny, kdy mi to tolik nevadí a normálně se bavíme, že pak na motorce budeme jezdit na výlety, ale pak zase úplně přepnu a začnu přemýšlet nad tím nejhorším..hlavně se zmiňoval, že chce pak na motorce jezdit i za mnou a ke mně to má přes 100 km..prostě si to nepřeju a bojím se, že to nebude respektovat
Vím, že bych se měla trošku sebrat a přestat takhle přemýšlet, cokoliv se může stát přece i v autě, ale nemůžu si pomoct, jsem proti motorce úplně vysazená a vidím to jako nebezpečné..
Máte někdo podobnou zkušenost?
To si nevybereš. Ve vzdáleném příbuzenstvu máme mlaďase, co nejdřív zrušil motorku, pak boural i v autě. Auto ho sice možná líp ochrání, ale jestli bude jezdit jako pra.se, nepomůže nic.
Ono je jezdit a jezdit na motorce. Bracha a svara maj silnicni moto, pritel copra. Vsechno silny stroje, ja se rada svezu s kazdym z nich panzto vim ze to nejsou koko.ti a jezdej podle svejch možností. Nikdo z nich nikdy neboural. Ja to miluju, jsem jen batoh ale nadsenej ![]()
Je to těžké - pokud jsi účastník silničního provozu, tak si nevybereš. Sám jsem byl účastníkem autonehody, při které mi zemřela žena. Zkus se se svojím přítelem domluvit na tom, ať za tebou jezdí raději vlakem. Sto kilometrů je přece jen hodně. ![]()
No a jak se rika, kdo se ma utopit, toho neobesej
Zkus na to jit chytre. Oni si chlapi tady do tech snu moc kecat nenechaj. Musis lehce manipulovat, ze se těšíš ptz vis, ze je zodpovednej a nechce zabít sebe ani nikoho jinyho. Ona ta rychlost je opojna, ale pokud je řidič rozumnej, jezdi v klidu. Tak ho do toho trochu vmanevruj ![]()
@mrav netusila jsem, ze jsi takhle prisel o ženu, je mi to moc lito. Ale upřímně, sto kilaku pro motorkáře je kousek.
Neuděláš nic. Můj chlap si koupil hodně silnou motorku k 35. narozeninám. Nebylo to za naše společné finance, šetřil si na ní snad od puberty. Vymluvit si to nenechal a to jsem se hodně snažila. Prostě doufám, že bude opatrný. Na druhou stranu v rodině máme případ, kdy se chlap věnoval taky nebezpečné zábavě, stal se mu vážný úraz a trvalo, než se to žena dozvěděla. Takže beru jako plus, že to vím.
Taky se o něj bojím. On jezdí s kámošem přes léto přes celou republiku na výlety. Ale snažím se pochopit, že potřebuje trochu adrenalinu.
Víc mě štve, že syn se nám hodně potatil, takže za pár let se budu bát o dost víc.
Nepřeháněj, je to nebezpečné, ale to co zazijes v sedle motorky je nesrovnatelné snad s ničím. Je to takový až orgasmus. Sama si chci dělat řidičák a motorku koupit. Miluju rychlou jízdu i v autě. Nebezpečí není o vlastnictví toho nebo tohoto ridicaku nebo dopravniho prostředku. Je to o člověku jako takovem. A jinak 100km je prd vzdálenost na motorku. Chce to jen myslet za ostatní, ale to musíš i v autě, i při přecházení silnice
Myslím, že až začneš jezdit s ním, změníš názor. My jsme takhle projezdili Evropu, rodiče taky měli strach ale jsem děsně ráda, že jsem to mohla zažít. Nebezpečí číhá na každém kroku, jestli jdeš pěšky, jedeš na kole, motorce nebo autem, to si nevybereš. Nesmíš se tím nechat pohltit.
Manzel i ja motorku nenavidime a uz mame najeto pres sto tisic kilometru (vyhradne do prace a z prace, je to 98 kilometru). Nic opojneho na tom nevidime, musis mit oci i vzadu a premyslet za vsechny okolo, nemas kolem sebe zadny plech. Nikdy jsme se do kolize nedostali (nezijeme v CR), ale taky pokazde trnu. O chlapa, co to ma jako zabavu, bych se bala dvojnasob. Nenadelas nic.
@DanielaS nenavidite motorky a přesto na nich jezdite? To mi trochu nedává smysl. Podle mě motorkarem musis být i duší. Bych z vás měla asi strach. Teda jestli nemluvis o přímořském skútru ![]()
@Anonymní píše:
Přítel na konci listopadu dodělal řidičský průkaz a teď v březnu si plánuje koupit motorku..mám o něj hroznej strach a jsem zároveň naštvaná, že si neudělal řidičák normálně na auto, přijde mi to mnohem bezpečnější
Někdy mám dny, kdy mi to tolik nevadí a normálně se bavíme, že pak na motorce budeme jezdit na výlety, ale pak zase úplně přepnu a začnu přemýšlet nad tím nejhorším..hlavně se zmiňoval, že chce pak na motorce jezdit i za mnou a ke mně to má přes 100 km..prostě si to nepřeju a bojím se, že to nebude respektovat
Vím, že bych se měla trošku sebrat a přestat takhle přemýšlet, cokoliv se může stát přece i v autě, ale nemůžu si pomoct, jsem proti motorce úplně vysazená a vidím to jako nebezpečné..
Přítel by tě měl hodně rychle umravnit a nebo tě poslat do oběhu a si najít normální ženskou…
jen mu to přej. Stejně s tím nic neuděláš. Zabít se může kdekoli a kdykoli.
Bohuzel to vyslo jako nejjistejsi prostredek, jak se dostat do prace. Ano, leta jsem zkouseli jak auto, tak hromadnou dopravu.
Bohužel potýkám se se stejným problémem, celá přítelkyně rodina jezdívala na motorce, takže její slavný otec jí nabídl, že si může udělat řidičák na motorku, ona jelikoz chce být asi zajímavá a přijde jí to cool, tak do toho šla a prpstě nevim. Mám o ni neskutecny strach, kdyz ji vidim chce se mi brecet, ale nekdy mam chvile, ze proste se dokazu o tom normalne bavit a ze je to vlastne v pohode a pk stejne jakosi prepnu a mam hysterak, zdaji se mi kvuli tomu blby sny a fakt je to vopruz, takze snad najdeme vsichni tady reseni jak se nebat, proste vzdycky se budeme bat, ale proste nemuzeme to tomu cloveku zakazat, ale vite co neni to o schopnosti toho ridice, kdyz do vas naboura kamion tak muzete byt i formule 1 a stejne vas to zajede a mate nadosmrti po srande ![]()