Nenašla jsem se v mateřství

Anonymní
4.9.26 15:32

Nenašla jsem se v mateřství

Nikdy bych neměnila, je to náš poklad, ale v mateřství jsem se nenašla. Máte taky někdo tak?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19216
4.9.26 15:35

Samozrejme. Deti miluju, ale jenom pro ne neziju. Zazitky s nimi jsou kolikrat super a asi bych bez deti byt nechtela. Nicmene kdyby mi nekdo rekl (po zkusenostech), ze je mit nemuzu, tak to jako zivotni prohru opravdu neberu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19216
4.9.26 15:41

. duplikace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
4.9.26 15:55

Hmm..nenašla jsem se v neustálém kolotoči praní, uklízení a vaření. Nenašla jsem se v nevyspání, v tom být neustále ve střehu. Mám dvě děti - jedno je autista.
Ale našla jsem se v té neskutečné lásce k dětem, baví mě s nimi trávit čas. Ale baví mě trávit čas i bez nich. Baví mě sledovat jejich pokroky, úsměvy, bezprostřednost a radost. Když usnou, rozplývám se láskou a nejradši bych měla ještě jedno. Je to na hlavu, je to unavující, jsem vyřízená ale je to zároveň to nejlepší, co mě kdy potkalo. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1136
4.9.26 15:59

Nepises, jak mas stare deti, ale tohle vetsinou slycham od maminek malych deti. Ja si to zacala uzivat az po sedmi letech, resp. ve ctyrech letech mladsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.9.26 16:08

Ano, mám. Syna miluji, ale další dítě už rozhodně nechci. Naštěstí čím je starší, tím je to pomaličku lepší. Jak staré máš dítě ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.26 16:24

:think: vlastně nevím. Dokážu být bez nich, pokud jsou u babičky přes noc, tak vlastně ani nesmutnim. Neumím mít přehnaný strach když začíná něco nového, jako nový školní rok. Neumím dělat ofuky když jdou někam s někým dospělým, ať už je to rodina nebo kamarádi. Z dětských nemoci se neumím zhroutit. A poznám kdy se brečí doopravdy nebo se to jenom hraje.
Neumím se plazit po koberci a hrát si s hračkami, stavebnici, házet míčem.
Vlastně nevím jestli je mě mateřství nějak prirostlo.
Vím ale, že při představě opravdu vážného problémů, třeba nemoci, úrazu Je mi nepříjemně ouzko. A myslím, že bych se, minimálně na pár minut složila. Což není moje přirozenost.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.9.26 17:00

Mám to podobně, stejně jako většina žen, které znám.
To ale neznamená, že děti nemiluju.
Znám i ženu, která se v tom našla. Jednu.

• Citovat
  • Upravit
2405
4.9.26 18:19

Mám dvě a sejří mně, že nejsou tři. Nikdy mně moc nebavilo hraní si, ale bavila a baví mně jejich škola od druhého stupně výš a jejich navazující práce. Samo, že to není snadné je vypiplat, ale stojí to za to. Praní máš stejně i bez dětí a vaření se dá řešit i jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3152
4.9.26 18:28

Co to vubec znamena, najit se v materstvi? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14869
4.9.26 18:43

Nevím, co si pod tím představuješ, najít se v mateřství, respektive jaká byla tvá očekávání. Já bych to asi o sobě neřekla, být mámou je jen jedna z mých rolí, i když je pravda, že aktivitami kolem dětí trávím hodně času, protože jsem se do jejich volnočasových aktivit postupně taky zapojila, v různé podobě a z různých důvodů :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9478
4.9.26 19:23
@Anonymní píše: Více

Já tomu moc nerozumim, vždyť si protiřečíš. :think:. Asi jo, našla. Děti jsou fajn. Život má světlé i ty šedivější až černé stránky, tak to myslíš? Ale to má všechno, partnertství, práce… Mě pŕipadá, že je teď nějaká móda žehrat na věci, co byly v dřívějších dobách holčičí. Kdyby se tomu říkalo čistě technicky otcovství, tak by ti to pasovalo líp? Je to víc cool? Tu náplň si můžeš nastavit podle sebe, přeci. Některé na MD/RD rozjíždějí podnikání, jiné dělají domácí marmošky, jiné hltají info o rodičovství. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4110
4.9.26 19:33
@Takyjedna píše: Více

Presne.
Ted je to strasne popularni to stezovani si na temer vsechno kolem deti a domacnosti (alias domova..). Nejak extremne se to proziva a pipla.
Ted aspon vim, ze se mi to jen nezda :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6624
4.9.26 19:48

Baví mě být mámou. Ale až tak od 4 let věku dítěte :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15898
4.9.26 20:42

Jak to myslíš nenašla? Pro mě je mateřství moje nejlepší životní role, což ale neznamená, že mě nebaví i jiné věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí