Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím dámy, syn dostal k svátku od babičky dárek. Nevím jak to nazvat, ani nevím na jakém principu to funguje.. Viz. foto.
Plazmová koule, ta se mi taky líbí
Chci ji koupit k narozeninám synovi ![]()
Taky doma máme, nemám z toho moc dobrý pocit, protože když necháš prst na jednom místě, po chvíli ho máš skoro spálenej. Takže to putovalo do sklepa ![]()
@korneli Pokud nemá syn kardiostimulátor tak bude v pohodě. Může se stát že zapnutá koule bude interferovat s domácí elektronikou (LCD displeje, mobilní signál, může rušit bezdrátové myši a WiFi) ale jen ve velké blízkosti, třeba tu myš to ruší tak do metru, pak už to vliv nemá. Ještě je třeba dát pozor, při delším dotyku se povrch dost zahřívá a může se potom spálit. Jinak efekt na povrchu je podobný jako u ozonových lamp které se používají k odprášení interiéru (to byl hit v 90 letech) a to si lidi v klidu dávali do pokojů a žijí. Asi bych mu nedovolila aby to bylo dlouhodobě zapnuté, protože je to potom cítit ozonem. Stejně je to věc co ho za týden omrzí.
Teď jsem to viděla v obchodě s dárkovým zbožím a napadlo mě to vzít dětem. Ale s ohledem na podezřele nízkou cenu jsem to radši nevzala. Jestli je to škodlivé ale nevím.
Škodlivé to není, nesmí se na tom dlouho držet ruka, přece jen to poněkud hřeje. Jako hračka pro malé děti je to nevhodné. Pro puboše už je to OK ![]()
Jestli se k tomu někomu připékají prsty, tak má nějaký model asi rovnou od Tesly
Nic to samozřejmě nedělá a to ani když by jste si sáhli přímo na VN zdroj co vede doprostřed koule. A mimochodem co myslíte, že je zářivka, pod kterou člověk sedí furt. To je taky výboj v trubici. Nebo staré televize.. Takže klid, je to neškodné ![]()
![]()
@bartsch píše: Škodlivé to není, nesmí se na tom dlouho držet ruka, přece jen to poněkud hřeje. Jako hračka pro malé děti je to nevhodné. Pro puboše už je to OK
Tak zaostalého puberťáka nemám
Dítko mělo jako školkáč a stále žije i se všemi prsty
Baví to chvilku.