Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dneska jsem byla na kontrole po bakteriální léčbě, která je již v pořádku. Nahmatal mi něco v břiše a když prohmatával a tlačil na pravo tak to bolelo, nalevo nic. Krvácení přišlo dřív trvalo, pouze 4 dny a bylo slabé.
Na ultrazvuku moc toho neviděl, říkal že se jedná o 5tt, prý vidí cestičku. Zítra jdu na HCG jestliže se nejedná o mimoděložní.
V pátek budou výsledky HCG.
Je možné že by nic neviděl tak brzy? U předchozího to vidět bylo v 2tt něco a u prvního těhotenství to bylo 100%jelikoz jsem na první přišla v 3 měsíci.
Snad tam něco bude
@MattoniUzNeni a ve 2. tt nemohl doktor nic vidět, to je den oplodnění
a pak teprve zárodek putuje vejcovodem, tak logicky v děloze ještě nemůže být nic vidět
Zkušenost nemám, ale výsledky HCG jsem věděla do hodiny, proč ty je budeš mít až v pátek? Jo a ve 2tt bylo něco vidět? To je divný, ne?
2tt je blbost leda, že by to byl 2. týden od oplodnění což je 4tt. To by mohla být vidět miniaturní tečka.
Pokud jsi v 5tt tak je možnost, že lékař vidí malý váček, zárodek ještě vidět není, proto ti budou dělat hCG. Kdyby to nebylo v pořádku dává to možnost zasáhnout co nejdříve.
V květnu jsem ve 41+1 rodila mrtvou holčičku. Současné těhotenství hlídají opravdu přesně a poprvé doktor viděl váček ve 4+0, po týdnu vždy hodnotí postup. 2tt je v podstatě ovulace.
No tak to byl 4tt hergot já už si to nepamatuju je to 15 měsíců po porodu tak si moc nic nepamatuji přesně. Každopádně on říkal že zítra udělá HCG a výsledky mi sdělí v pátek. Tak uvidíme jestli tam něco je. Aby to nebylo mimoděložní. To prý on nevidí, na to by mě poslal do nemocnice tam by to poznali on tam nemá dostatečné zařízení
Mluvím teď o druhém těhotenství: co mi skončila menstruace jsem si měřila bazální teploty a když byla 36,9 tak jsme na to vlítly a bylo to 2 dny před ovulací no a 18 dní byla teplotá vysoká no a po těch 18 dnech od ovulace tam už něco viděl. Tak máte pravdu byl to asi 4 tt
Nestresuj se, pokud viděl váček, zárodek nemusí vidět ani se super vybavením. Mohla být třeba opožděná ovulace a těhotenství může být mladší. Počkej v klidu na výsledky.
@Jencus Neobvyklé je to že nemůžu nic najít na internetu i tom, že něco nahmatal na ultrazvuku nic moc nevidí a tvrdí že by se jednalo o 5 týden těhotenství. Prostě nemůžu nic najít na internetu že by byl někdo těhotný i kdyby to v 5tt neviděl na ultrazvuku. Tvrdí že něco vidí něco nahmatal a já měla slabou a krátkou menstruaci nebo to nebyla. A proto chce udělat HCG aby vyloučil mimoděložní. Pak bych asi těhotná nebyla a byla by to normální menstruace a časté močení by znamenalo něco jiného zánět
@Katy488 Váček viděl něco tam viděl a nahmatal ovšem zárodek né může mít nepřesné měření počkám na to HCG
@MattoniUzNeni tak nehledej na internetu a počkej do pátku, a test sis dělala?
@stinga Nedělala, vždycky jsem si myslela že doktor je nejspolehlivější a nejpřesnější.