Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Ano, právě takto jsem dotaz myslela. Tábor by dítě pravděpodobně vzal, jen pokud by přišla kontrola a dala jim pokutu, tak bych ji musela zaplatit. Jde mi o to, jak vysoké pokuty dávají (asi to bude jediná sankce, nevím), aby to vůbec dávalo smysl. Pokud dají pokutu tisíc, tak ji zaplatím, pokud to bude o řád výš, tak ne. Můj dotaz tedy směřuje na ty, kteří se s něčím takovým už v praxi setkali.
Tábory ty děti naprosto obvykle nevezmou, takže zkušenosti spíš nebudou. A nebyla by to ani ta tisícovka (čili více).
@Velryba černá píše:
Tábory ty děti naprosto obvykle nevezmou, takže zkušenosti spíš nebudou. A nebyla by to ani ta tisícovka (čili více).
Pokuta by teda byla víc, než tisíc? Nějaký konkrétnější údaj o kolik více?
@Anonymní píše:
no to sakra přitlač…
https://archiv2.krizovatka.skaut.cz/…-tabory-a-oc?…
nejde jen o pokutu, ale taky o důvěryhodnost pořadatele - jak jim jednou přijdou na problém, mají velkou šanci, že budou mít kontrolu podstatně častěji. A to nikdo nechce.
Příspěvek upraven 02.07.23 v 19:34
@Anonymní píše:
Strop je třicet? Pochybuju, že by šli pod desítku. Ale jak píšu, ty zkušenosti asi spíš nebudou, protože si to pořadatelé obecně netroufnou.
@Anonymní píše:
Našla jsem, že až 100 tisic. Ale je to clanek z 2015 ![]()
@Kelsey píše:
Přesně tak. Od rodičů jsem přebírala přihlášku a potvrzení lékaře, když mi první den turnusu přišlo dítě na tábor a ideálně kopii kartičky pojišťovny. Někdo dal originál. Průkaz jsem žádný neviděla.
A máte nějaké zkušenosti s tím, jak vysoké se případně udělují pokuty za neočkované děti? Předpokládám, že pokuta je jediná sankce pro tábor, že žádné další postihy by už neměli?
A dle vyjádření právníka z roku 2021 ten tábor ani neočkované dítě vzít nesmí
@Raju tisícovka to nebude. Plus bych počítala s tím, že se pak hygiena na tábor zaměří a udělá tam pořádnou šťáru.
@Raju píše:
A máte nějaké zkušenosti s tím, jak vysoké se případně udělují pokuty za neočkované děti? Předpokládám, že pokuta je jediná sankce pro tábor, že žádné další postihy by už neměli?
uvědomuješ si, že jim hrozí poškození dobrého jména? že budou v hledáčku jako ti problémoví? že jim hrozí častější kontroly? to není jen o pokutě…
@DandátkoP
Rozumím, ale čekala bych, že nebudou dávat maximum, že začnou při dolní hranici. Ale jestli je můj předpoklad správný, to nevím.
Tábor, který dodržuje pravidla jen naoko, je fakt super místem, kam poslat děti.
Byla bych hned klidnější, když bych věděla, že příště se jim nemusejí hodit do krámu třeba nějaká pravidla bezpečnostní či hygienická…
![]()
Ses s vedením toho tábora nějak domluvena? Nebo proč předpokládáš, že by dítě vzali? S největší pravděpodobností ho prostě nevezmou. A strop pokuty je myslím teď někde na 30 tisících. Konkrétní výši ti fakt nikdo neřekne. Tak pokud by ho náhodou vzali, rozhodni se, jestli ses ochotná tuto částku zaplatit. Pokud ne, vykasli se na to rovnou. Zbytečné problémy na všech stranách, že ti to za to stojí. Je to prostě něco za něco.
Ano, právě takto jsem dotaz myslela. Tábor by dítě pravděpodobně vzal, jen pokud by přišla kontrola a dala jim pokutu, tak bych ji musela zaplatit. Jde mi o to, jak vysoké pokuty dávají (asi to bude jediná sankce, nevím), aby to vůbec dávalo smysl. Pokud dají pokutu tisíc, tak ji zaplatím, pokud to bude o řád výš, tak ne. Můj dotaz tedy směřuje na ty, kteří se s něčím takovým už v praxi setkali.