Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ze by nevyzadovali kopii potvrzeni o zpusobilosti, to jsem jeste nezazila. Alenestuduji ho. Zakladatelko jestli chces podvadet, tak ho padelej. At jde riziko za Tebou.
Pokud by byla kontrola a pokuta, tak ti asi dite poslou domu. Nebudou riskovat, ze za 2 dny prijde kontrola znovu.
@Pudloslava píše:
Ze by nevyzadovali kopii potvrzeni o zpusobilosti, to jsem jeste nezazila. Alenestuduji ho. Zakladatelko jestli chces podvadet, tak ho padelej. At jde riziko za Tebou.
No a khs obvolava pediatry jestli je to potvrzení pravdivé?
Jako já padělání nepodporuji. Jsem proti tomu, jednou se rozhodli neočkovat, tak ať si za tím stojí. Jen mě to zajímá.
@debra.morgan píše:
No a khs obvolava pediatry jestli je to potvrzení pravdivé?Jako já padělání nepodporuji. Jsem proti tomu, jednou se rozhodli neočkovat, tak ať si za tím stojí. Jen mě to zajímá.
ja takove rodiny v podstate lituji, asi je k tomu rozhodnuti dohnala nějaka uzkost se sklonem ke konspiracnimu mysleni a odskacou to jejich deti - vyjma toho, ze byly v riziku chyceni nejake sragory, tak nemohou ani na tabory. Nechtela bych byt v kuzi rodice, ktery toto musi svemu diteti vysvetlovat.
myslim si, ze by KHS resila az v pripade, ze by prislo udani, nebo by se v tabore neco infekcniho rozsirilo.
Co pamatuji, tak na každém táboře lehlo pár jedinců s průjmem a zvracením a vždy se tam objevila hygiena a řešila v papírech, zda jsou všechny děti způsobilé.
Nedovedu si představit ten nápor rodičů, kdyby vyšlo najevo, že tábor nedodržuje pravidla
@Raju píše:
Já se ptám na situaci, kdy tábor dítě vezme, přestože ví, že dítě není očkované. Tak to aspoň zatím vypadá. Ptám se i z toho důvodu, že jim nechci způsobit problémy, ale oni mi to sami navrhli, že když zaplatím pokutu, tak dítě může jet. Vůbec nevím, jak v praxi kontroly z hygieny probíhají.
Manžel dělal několikrát vedoucího skautského tábora. Dbalo se na bezpečí, aby bylo vše kvůli předpisům, aby děti nebyly ohroženy a nestal se nějaký průsšvih. Kvůli dětem, rodičům, dobrému jménu i vedoucím samotným. A prostr proto, že jsou naši vedoucí zodpovědní.
Na hygieně dělala známá, většinou jsme věděli, kdy kontrola přijde, ale i tak to nebyl žádný pokec s tetkama. Kontroloval všechno, pitnou vodu, zdravotnické průkazy, stany dětem, dobu expirace kuchyňské soli a podobně. A pak si prostě vzaly k nahlédnutí šanon, kde byly papíry od dětí, a z euroobalů vytahovaly přihlášky, kontrolovaly podpisy, potvrzení od lékaře, kopie očkovací průkazů, kopie kartiček pojištěnce, potvrzení o bezinfekčnosti a podobně… u vedoucích zdravotní průkazy, potvrzení o PL o způsobilosti práce s dětmi a podobně. Kontrola na 4-5 hodin.
Věděli jsme, že máme vše tak jak má být a i tak to byly nervy…
Nedokážu si představit, že bychom tam měli dítě bez očkování.
Opravdu to není sranda a jako vedoucí bych prostě neockované dítě na tábor nevzala.
(
Syn má a bude mít pouze povinná očkování - půjdeme zlatou střední cestou. Na hexu sice měl mizivé reakce - jeden den 37 teplotu, ale nebudu do něj cpát zbytečně nepovinné očkování.)
Ať se daří a užijte si léto!
@Anonymní píše:
Pořádali jsme asi 15 táborů a na každý přišla kontrola, kontrolovala kuchyň, spaní, hygienické podmínky, zabezpečení, ale ne očkování dětí
Nám hygiena procházela všechny papíry od dětí. Vytahovali si to v šanonu z euroobalů a procházely jednotlivé lejstra dítě po dítěti…
@Pudloslava píše:
ja takove rodiny v podstate lituji, asi je k tomu rozhodnuti dohnala nějaka uzkost se sklonem ke konspiracnimu mysleni a odskacou to jejich deti - vyjma toho, ze byly v riziku chyceni nejake sragory, tak nemohou ani na tabory. Nechtela bych byt v kuzi rodice, ktery toto musi svemu diteti vysvetlovat.myslim si, ze by KHS resila az v pripade, ze by prislo udani, nebo by se v tabore neco infekcniho rozsirilo.
Ja je zas chápu, ale měli by si za tím stát a ne hledat důvody jak to obejít. Btw, někteří si myslí, že jim za to, že ho nenaockovali dítě v dospělosti poděkuje. A co víš, klidně může, obzvlášť pokud má staršího sourozence s NU po očko. Jejich věc.