Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Zdravím, při vyplňování přihlášky na tábor jsem zjistila, že budou chtít očkovací průkaz dítěte. Máte někdo zkušenost s tím, že neočkované dítě jelo na tábor? Jaké hrozí eventuelně sankce? Výše pokuty? Myslím pokutu, kterou Vám reálně dají (ne maximální hranici).
Jedná se o tábor nad 5 dní a nad 30 dětí. Jestli jsem to dobře pochopila, tak očkování se vyžaduje právě v tomto jediném případě.
Děkuji.
tak tu pokutu by dostal tábor a je otázka, jestli si budou chtít dělat problémy
Pokud nedolozis očkovací průkaz, budou předpokládat, zde zcela správně, že není očkované a tudíž nikam nepojede. Žádná pokuta, ani sankce nebudou.
Průkazy se kontrolují před začátkem tábora. Bez něj dítě nejede. Plus musí mít potvrzení od lékařky, ne? Ta ho vydá neočkovanému dítěti?
Tak po průkazu jim nic není, ale obvykle stav očkování potvrzuje lékař.
Na kazdou pobytovou akci jsem dokladala potvrzeni o zpusobilosti a ockovani od pediatra. Bez toho by dite nevzali.
Přesně tak. Od rodičů jsem přebírala přihlášku a potvrzení lékaře, když mi první den turnusu přišlo dítě na tábor a ideálně kopii kartičky pojišťovny. Někdo dal originál. Průkaz jsem žádný neviděla.
Očkovací průkaz nemají co kontrolovat, do toho jim nic není. mají požadovat Posudek o zdravotní způsobilosti, na kterém stav očkování potvrzuje pediatr. bez posudku prostě dítě nejede. s posudkem a bez očkování je to jen na ochotě pořadatele. osobně bych dítě bez potvrzeného posudku na akci nevzala.
@blumen píše:
Vzdyt neockovane deti na tabory nesmi, znama vec.
Tak můžou, omezení je jen v případě trvání akce delší než pět dní a při počtu dětí třicet a více.
@Anonymní píše:
Zdravím, při vyplňování přihlášky na tábor jsem zjistila, že budou chtít očkovací průkaz dítěte. Máte někdo zkušenost s tím, že neočkované dítě jelo na tábor? Jaké hrozí eventuelně sankce? Výše pokuty? Myslím pokutu, kterou Vám reálně dají (ne maximální hranici).
Jedná se o tábor nad 5 dní a nad 30 dětí. Jestli jsem to dobře pochopila, tak očkování se vyžaduje právě v tomto jediném případě.
Děkuji.
No, dítě ti na tábor neodjede. To je jednoduché.
Ockovak jim ukazovat nemusíš, jen papír od pldd, zda může jet neočko děcko na tábor záleží na počtu dní a počtu děcek na akci, jak už tu někdo psal, vyhledej si to.
@Anonymní píše:
Děkuji.
Pokuty se neudělují, jaký by měly smysl? Pokud nechceš dítě nechat očkovat, tak ho necpi do civilizace.
Děkuji.