Neočkované dítě na táboře?

Anonymní
2.7.23 18:23

Neočkované dítě na táboře?

Zdravím, při vyplňování přihlášky na tábor jsem zjistila, že budou chtít očkovací průkaz dítěte. Máte někdo zkušenost s tím, že neočkované dítě jelo na tábor? Jaké hrozí eventuelně sankce? Výše pokuty? Myslím pokutu, kterou Vám reálně dají (ne maximální hranici).
Jedná se o tábor nad 5 dní a nad 30 dětí. Jestli jsem to dobře pochopila, tak očkování se vyžaduje právě v tomto jediném případě.
Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65071
2.7.23 18:27
@Anonymní píše:
Zdravím, při vyplňování přihlášky na tábor jsem zjistila, že budou chtít očkovací průkaz dítěte. Máte někdo zkušenost s tím, že neočkované dítě jelo na tábor? Jaké hrozí eventuelně sankce? Výše pokuty? Myslím pokutu, kterou Vám reálně dají (ne maximální hranici).
Jedná se o tábor nad 5 dní a nad 30 dětí. Jestli jsem to dobře pochopila, tak očkování se vyžaduje právě v tomto jediném případě.
Děkuji.

tak tu pokutu by dostal tábor a je otázka, jestli si budou chtít dělat problémy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9697
2.7.23 18:27

Pokuta ti nehrozí, prostě ti dítě na tábor nevezmou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
2.7.23 18:28

Prostě to dítě na tábor nepojede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
2.7.23 18:30

Pokud nedolozis očkovací průkaz, budou předpokládat, zde zcela správně, že není očkované a tudíž nikam nepojede. Žádná pokuta, ani sankce nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
2.7.23 18:33

Průkazy se kontrolují před začátkem tábora. Bez něj dítě nejede. Plus musí mít potvrzení od lékařky, ne? Ta ho vydá neočkovanému dítěti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85317
2.7.23 18:35

Vzdyt neockovane deti na tabory nesmi, znama vec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
2.7.23 18:36

Tak po průkazu jim nic není, ale obvykle stav očkování potvrzuje lékař.

• Citovat
  • Upravit
6445
2.7.23 18:36

Na kazdou pobytovou akci jsem dokladala potvrzeni o zpusobilosti a ockovani od pediatra. Bez toho by dite nevzali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.7.23 18:41

Přesně tak. Od rodičů jsem přebírala přihlášku a potvrzení lékaře, když mi první den turnusu přišlo dítě na tábor a ideálně kopii kartičky pojišťovny. Někdo dal originál. Průkaz jsem žádný neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26243
2.7.23 18:41

Očkovací průkaz nemají co kontrolovat, do toho jim nic není. mají požadovat Posudek o zdravotní způsobilosti, na kterém stav očkování potvrzuje pediatr. bez posudku prostě dítě nejede. s posudkem a bez očkování je to jen na ochotě pořadatele. osobně bych dítě bez potvrzeného posudku na akci nevzala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
2.7.23 18:46
@blumen píše:
Vzdyt neockovane deti na tabory nesmi, znama vec.

Tak můžou, omezení je jen v případě trvání akce delší než pět dní a při počtu dětí třicet a více.

• Citovat
  • Upravit
21531
2.7.23 18:56
@Anonymní píše:
Děkuji.

No, dítě ti na tábor neodjede. To je jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
2.7.23 19:09

Ockovak jim ukazovat nemusíš, jen papír od pldd, zda může jet neočko děcko na tábor záleží na počtu dní a počtu děcek na akci, jak už tu někdo psal, vyhledej si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15800
2.7.23 19:18
@Anonymní píše:
Děkuji.

Pokuty se neudělují, jaký by měly smysl? Pokud nechceš dítě nechat očkovat, tak ho necpi do civilizace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek