Neomluvené hodiny

Anonymní
4.4.22 18:19

Neomluvené hodiny

Dobrý den, chtěla by jsem se zeptat. Dcera je na druhém stupni základní školy a byla týden nemocná. Bohužel netuším jak jsem mohla ale zapomněla jsem ji na elektronické žákovské omluvit. Už jsem ji omluvila ale hodiny zůstanou neomluvené protože to nebylo do 3 pracovních dnů. Zajímalo by mě jestli to bude mít nějaký vliv na její prospěch? Dcera má velmi dobré známky takže si myslím že by měla vyznamenání ale mám strach že skrz moji chybu ho mít nebude a ještě hůř kdyby ji zhoršili známku z chování. Dcera chyběla dva dny a potom celý týden a dohromady má 43 neomluvených hodin. Děkuju dopředu za každou odpověď.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8810
4.4.22 18:28

Nenapadlo te zeptat se učitelky? Určitě jste to řešily ne? Tady nikdo neví, jaká konkrétní pravidla má vaše škola a jeslti se dá nějak domluvit… fakt mě fascinuje, na co jsou lidi schopni ptát se tady místo toho, aby si odpověď během vteřiny zjistili na příslušných místech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24725
4.4.22 18:32

Záleží, co má škola ve školním a klasifikačním řádu. U nás za 43 neomluvených hodin by to byla ne dvojka, ale trojka z chování. Ale zase by se určitě braly v úvahu okolnosti, pokud to byla opravdu jen vaše zapomnětlivost a dcera jinak bezproblémová, asi by se přimhouřilo oko. Nám třeba stačí, když rodič dá třídnímu vědět, že dítě marodí, a omluvenku dodá po návratu do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65295
4.4.22 18:46
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla by jsem se zeptat. Dcera je na druhém stupni základní školy a byla týden nemocná. Bohužel netuším jak jsem mohla ale zapomněla jsem ji na elektronické žákovské omluvit. Už jsem ji omluvila ale hodiny zůstanou neomluvené protože to nebylo do 3 pracovních dnů. Zajímalo by mě jestli to bude mít nějaký vliv na její prospěch? Dcera má velmi dobré známky takže si myslím že by měla vyznamenání ale mám strach že skrz moji chybu ho mít nebude a ještě hůř kdyby ji zhoršili známku z chování. Dcera chyběla dva dny a potom celý týden a dohromady má 43 neomluvených hodin. Děkuju dopředu za každou odpověď.

Nevim, jestli se to uz nehlasi i na socialku. Ale kdyz vidim, jak se u nas neustale tridni doprosuji omluvenek, tahaji to z decek tydny, tak se mi moc nezda, ze hned lupnou neomluvene hodiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
4.4.22 18:50

Já myslím, že to učitelka může omluvit zpětně. Napiš jí e- mail.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
4.4.22 18:54

Dala jsi skole vedet, ze je dite nemocne? U nas by to byla 3 z chovani a hlaseni ospod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4248
4.4.22 18:54
@Anonymní píše:

Jako moc se mi nechce verit ze dcera se dobre uci, tohle se stalo poprve a hned ji napalej neomluveny hodiny. Prinejmensim by ti urcite tridni zavolala nebo napsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
4.4.22 18:56
@Anonymní píše:

A jak to bylo doopravdy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9795
4.4.22 19:03
@matkabagristy píše:
Dala jsi skole vedet, ze je dite nemocne? U nas by to byla 3 z chovani a hlaseni ospod.

Vážně byste dítě trestali za neschopného rodiče? Je mi jasné, že ta pravděpodobnost, že normálně komunikující rodič bezproblémového dítěte zapomene týden omluvit děcko ze školy je malá, ale hypoteticky se přihodit může. To by doopravdy dostal jedničkář trojku z chování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
4.4.22 19:08
@Jahru píše:
Vážně byste dítě trestali za neschopného rodiče? Je mi jasné, že ta pravděpodobnost, že normálně komunikující rodič bezproblémového dítěte zapomene týden omluvit děcko ze školy je malá, ale hypoteticky se přihodit může. To by doopravdy dostal jedničkář trojku z chování?

Vsechno zalezi na mnoha okolnostech. Rodice zaku zname.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
4.4.22 19:17

Zalezi, jak moc jsou ty 3 dny na omluveni zavazne a nejede pres ne vlak. Ano, je to ve skolnim radu, ale tam se kolikrat pise nesmyslu…
Podle me by melo jit v pohode omluvit dodatecne, kazdopadne nejlepsi informace by mel mit zrizovatel, pokud se skolou nebude rec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26256
4.4.22 19:38
@Jahru píše:

ano, jedničkář může klidně dostat trojku z chování. Ano, bohužel jsou někteří žáci trestáni za své neschopné rodiče. Pochybuju, že učitelka chybějící omluvenku několikrát nepřipomínala. Ano, ve školním řádu jsou stanovena pravidla pro neomluvenou absenci a žáci i rodiče jsou s nimi rok co rok seznamováni.

A nevěřím tomu, že by učitelka napálila neomluvené hodiny v případě zcela bezproblémového žáka, o kterém jistě dostala informační mail od rodiče, že bude chybět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
4.4.22 19:43
@neumisa píše:
ano, jedničkář může klidně dostat trojku z chování. Ano, bohužel jsou někteří žáci trestáni za své neschopné rodiče. Pochybuju, že učitelka chybějící omluvenku několikrát nepřipomínala. Ano, ve školním řádu jsou stanovena pravidla pro neomluvenou absenci a žáci i rodiče jsou s nimi rok co rok seznamováni.A nevěřím tomu, že by učitelka napálila neomluvené hodiny v případě zcela bezproblémového žáka, o kterém jistě dostala informační mail od rodiče, že bude chybět.

No já o tom dost pochybuju. Musí být přeci zachována posloupnost výchovných opatření. Z ničeho na trojku z chování? To si nemyslím, že by prošlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26256
4.4.22 19:44
@hanka.br. píše:
No já o tom dost pochybuju. Musí být přeci zachována posloupnost výchovných opatření. Z ničeho na trojku z chování? To si nemyslím, že by prošlo.

záleží na přestupku… umím si to představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24725
4.4.22 19:48
@hanka.br. píše:

Ano, jde to. Záleží na závažnosti provinění. Nemusí se vždy začínat od napomenutí. V tomto případě bych ale určitě zvážila okolnosti, pokud je to opravdu tak, jak píše zakladatelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí