Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Ninare pecuji jak rano, tak vecer.
Vecer odlicim, umyju, nanesu serum a nocni krem.
Rano umyju, ocistim pletivou vodou, dam podkladovou bazi a rozjasnovac.
Jednou tydne dam omlazujici/hydratacni masku, zpravidla o vikendu, kdy se doma nelicim.
Voda by nikdy neměla být poslední fáze péče, v tomhle případě spíš nepéče, o pleť. Nemusíš na sebe plácat 5 různých přípravků, ale minimálně krém by na pleť přijít měl. Pokud ti současná pečující kosmetika nevyhovuje, je potřeba najít jinou, ale ne na ni zanevřít. Pleť se ti odvděčí ![]()
@Ninare No já osobně se o pleť nijak zvlášť nestarám, mám tedy specielní čistící gel na pleť, pak použijí krém Nivea toť vše…Pleť mám hezkou…
Příspěvek upraven 29.12.18 v 16:13
Určitě pečovat. Základ je vybrat produkty které tvé pleti sednou.
Protože mně přijde, že všechny holky co na ni úplně kašlou ji mají téměř bezchybnou
A já, která už jsem toho vyzkoušela tuny (teď jsem přešla na přírodní kosmetiku) pořád ne a ne uspět
už jsem z toho unavenááá ![]()
Pokud ti péče škodí, tak zjevně pečuješ špatně a nevhodnými produkty.
Obecně pokud si chceš udržet pleť zdravou, tak je potřeba ji
1. nějak očistit (minimálně každý večer). Pokud ti vyhovuje jen voda ve sprše a nevysušuje tě to, tak to klidně používej jako způsob čištění pleti. Nepotřebuješ na to speciální přístroje či přípravky. A buď ráda.
2. Nějak hydratovat - tedy vetřít do ní emulzi tuku a vody- aka krém. Vážně to dost pomáhá - pokud ti po běžných krémech vyraší na obličeji nežádoucí útvary, koukni po nějakém krému pro citlivou pleť. Nedám dopustit na mandlovou Weledu.
3. A pleť potřebuje chránit před UV zářením a/nebo mrazem a větrem. Na UV záření jsou přípravky s ochranými filtry, na ochranu před zimním počasím jsou různé masti - tedy přípravky kde té vody je minimum.
Cokoliv navíc je nadstavba, která závisí podle konkrétních potřeb konkrétního ksichtu.
Já nijak extra nepečuju, ráno a večer si pleť opláchnu vodou a večer nanesu hydratační krém. Ale já mám pleť bezproblémovou a nepoužívám make up atd co by mi ji nějak zaneslo… Spíš naopak čím víc sem toho na sebe patlala tím horší to bylo.
@Ninare píše:
Protože mně přijde, že všechny holky co na ni úplně kašlou ji mají téměř bezchybnouA já, která už jsem toho vyzkoušela tuny (teď jsem přešla na přírodní kosmetiku) pořád ne a ne uspět
už jsem z toho unavenááá
a byla si na kožním? Co ti na to řekli? Byla si u nějaké kvalitní zkušené kosmetičky? Co ti na tvou pleť řekla?
Ja jen večer odlicim micelarkou a když si vzpomenu, tak namazu obyc niveou. Pleť mam hezkou, podle mne je to hodně v genech
Tak tohle by mohla posoudit jen některá, co zkusila obě metody ![]()
Ale opláchnutí jen vodou škodí, protože ple´t má mít kyselé pH a to se oplachnutí vodou vytratí, takže je důležité používat na konec kosmetiku, která má pH 5,5 a to bohužel dodržuje málokterá. Ale dá se najít, já našla třeba českou Syncare a pomáhá i na akné.
Tady něco o pH pleti:
Všude poslouchám nebo čtu, jak je pH pleti důležité. Něco si i pamatuji z reklam, že pH pleti je 5,5 ..... .....a pH vody je 7.
Jak tedy pH souvisí s akné a jakými kosmetickými přípravky lze pH pleti ovlivnit či snížit ???
AKNÉ a pH pleti…
Akné patří k zánětlivým kožním onemocněním. Bakterie akné, která ho vyvolává se ideálně množí při hodnotě pH od 6,8. Ten, kdo hodnotu důsledně stabilizuje, může množení bakterií docela pěkně zabránit.
Jak hodnotu pH snížit?
IDEÁLNÍ HODNOTA pH PRO PLEŤ?
Současné studie ukazují, že ideální hodnota pH je mnohem kyselejší a to zhruba okolo 4,8 pH. (dříve 5,5). V tomto rozmezí hodnot jsou výborně rozvinuté ochranné mechanizmy naší pokožky a kůže se lépe regeneruje.
CO ZPŮSOBÍ VÝKYVY pH?
Jestliže se pH pleti pohybuje na 4,8, z kůže se vyplavují lipidy a soli, právě aby se zvýšila hodnota pH. A to pleti škodí-JAK???
Zajímavosti o pH pleti:
@Ninare píše:Čistím si pleť jen mlékem a namažu krémem. Večer teplou vodou. Když se náhodou jakože namaluju, použiju mléko.
Ahoj! Co myslíte, je lepší o pleť každé ráno a večer pečovat (čištění, tonizace, krémy,..), nebo ji nechat tak jak je? ( = vylezu ze sprchy a toť vše, ráno opláchnout vodou) protože mi přijde, že čím víc o ni pečuju, tím horší!!!
Jak to máte vy?
@Ninare píše:
Protože mně přijde, že všechny holky co na ni úplně kašlou ji mají téměř bezchybnouA já, která už jsem toho vyzkoušela tuny (teď jsem přešla na přírodní kosmetiku) pořád ne a ne uspět
už jsem z toho unavenááá
vyzkoušej syncare řadu anti akné, doporučuju, mrkni na recenze