Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky. Zkoušela jste některá udělat nepečené cukroví dřív než těsně před vánocemi a dát jej do mrazáku?
Nedopadlo to dobře, vosí hnízda hrozně vyschla a rozpadla se mi.
Už z názvu diskuze se mi udělalo nevolno ![]()
Ne vážně, já jsem ještě nepotkala potravinu, kterou by zamražení vylepšilo. Udělat tohle vánočnímu cukroví pokládám za totální barbarství. ![]()
Tohle dělávala tchýně, je to pěkně hnusný. Já to nechápu, vždyt je to za chvilku hotový.
Cukroví se u nás pravidelně dělá moc a přebytky se mrazí a s úspěchem je podáváme z mrazáku a nepozoruju, že by jim to ublížilo. Pečené, nepečené, s krémem, zdobené…všechno v pohodě. Musí být dobře zavřené, aby nevysychalo a nenasmrádlo od něčeho jiného.
Ne, vůbec do mrazáku něco dávat - kromě syrového masa, zeleniny a zmrzliny - se mi neosvědčilo a už to nedělám. Prostě to není ono a kor u cukroví se to vždy pozná, že to není čerstvé.
@salia33 to bude hnus, vždyt nepečené je hned
Riskovat že to pak bude hnusné to fakt ne ![]()
Moje teta pece ve velkem, na zakázku a prebytky dava do mrazaku, s uspechem vytahuje pri ruznych prilezitostech. Nikdy se nic nezkazilo. Ano, profik to jiste pozna, ze jde o mrazene, ale navstevy vse doslova vyzerou ![]()
Dopředu fakt ne, možná kdyby něco zbylo z Vánoc, tak potom budiž
Nepečené dělávám těsně před Vánoci a vůbec to není časově náročné ![]()
Já to dávám do mrazáku pořád a nic se tomu nikdy nestalo, ani to není poznat. Naopak pečené cukroví tam aspon pěkně změkne. Nepečené jsem dávala, rafaelovo koule, čokoládové kuličky, i ty vosí hnízda a nic se nerozpadlo ![]()
@lamicina píše:
Tohle dělávala tchýně, je to pěkně hnusný. Já to nechápu, vždyt je to za chvilku hotový.
no takova vosi hnizda, to je hrozna piplacka, matlacka
@Jana206 píše:
ale navstevy vse doslova vyzerou
Tak není nad to, vyndat z mrazáku cukroví v létě. Po vánocích už jsou všichni přejedený, ale v létě to přijde k chuti. ![]()
Taky zamrazuju, když něco zbyde, ale rozhodně nepeču už v listopadu, abych to na vánoce vyndavala z mrazáku. Zrovna dneska jsem viděla na FB nabídku cukroví, který má paní už upečený. ![]()
@Venetia
to mi ani nepřijde, chce to cvik a pak jedem. Ostatní nepečený je ještě rychlejší. Celkem ani nepotřebuje nijak zvlášť odležet. To frkáme těsně před vánoci. Jednou jsem dělala nepečené makové kuličky asi 14 dní před a pak jsem musela 23.12. znova. Takže v listopadu fakt nee.
A rozmražený úlky jsou obzvlášť nedobrý.
@lamicina píše:
@Venetia
to mi ani nepřijde, chce to cvik a pak jedem. Ostatní nepečený je ještě rychlejší. Celkem ani nepotřebuje nijak zvlášť odležet. To frkáme těsně před vánoci. Jednou jsem dělala nepečené makové kuličky asi 14 dní před a pak jsem musela 23.12. znova. Takže v listopadu fakt nee.A rozmražený úlky jsou obzvlášť nedobrý.
ja si letos poprve objednala tady..tak jsem zvedava