Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Venetia
to mi ani nepřijde, chce to cvik a pak jedem. Ostatní nepečený je ještě rychlejší. Celkem ani nepotřebuje nijak zvlášť odležet. To frkáme těsně před vánoci. Jednou jsem dělala nepečené makové kuličky asi 14 dní před a pak jsem musela 23.12. znova. Takže v listopadu fakt nee.
A rozmražený úlky jsou obzvlášť nedobrý.
@lamicina píše:
@Venetia
to mi ani nepřijde, chce to cvik a pak jedem. Ostatní nepečený je ještě rychlejší. Celkem ani nepotřebuje nijak zvlášť odležet. To frkáme těsně před vánoci. Jednou jsem dělala nepečené makové kuličky asi 14 dní před a pak jsem musela 23.12. znova. Takže v listopadu fakt nee.A rozmražený úlky jsou obzvlášť nedobrý.
ja si letos poprve objednala tady..tak jsem zvedava
I nepecene vydrží, však maslo v lednici se taky nezkazi za dva tři dny. A při pokojové teplotě to asi skladovat nebudeš, ze. Tolik práce to dá a pak bys to chtěla zkazit mrazenim, nechapu.
@Anonymní píše:
Oživuji diskusi. Dávám do mrazáku úplně vše, co upeču, rovinou plním krémem a dávám zamrazit. Peču takhle podle času od října a pak to jen po troškách vytahují. Nám teda chutná, nevidím rozdíl oproti tomu, když jsem pekla čerstvé, kromě toho, že nejsem uznaná. Z nepečené ho mám ale. trpchu obavy, nevíte jak koule a podobné věci? Dělat je poslední dva tři dny před štědrým dnem nestíhám, práce. Zkoušel někdo zamrazit tyto druhy?
Ne. Buď nepeču nebo dělám vše čerstvé. Nemusím toho mít vagon.
@Anonymní píše:
@Semtex ale na maslo nikdo nesahá rukama. Zkazit bych to právě nechtěla, ale podle některých lidí je hnusné mražené jakékoliv cukroví, takže podle toho je těžký se řídit. Mám v mrazáku i krémové klidně tři měsíce a nikdy s tím nic nebylo, ani s pudinkovými krémy, ale s tím nepečeným zkušenost nemám. Musíš taky počítat, že když to můžu udělat 20.12. tak jist se to nebude jen 24. ale i další dny a nechci je strávit na infekčním s průjmem.
Kvůli tomu, ze bys na to sahala rukama? To je fakt blbost. Tak snad si je predtim i v průběhu přípravy člověk myje, když na něco sahá, a když si je umyjes mydlem, mas je vydesinfikovany
nevím, jako to se mi fakt ještě nestalo
Já bych spis měla průjem psychického původu z toho rozmrazenyho ![]()
@Anonymní píše:
Oživuji diskusi. Dávám do mrazáku úplně vše, co upeču, rovinou plním krémem a dávám zamrazit. Peču takhle podle času od října a pak to jen po troškách vytahují. Nám teda chutná, nevidím rozdíl oproti tomu, když jsem pekla čerstvé, kromě toho, že nejsem uznaná. Z nepečené ho mám ale. trpchu obavy, nevíte jak koule a podobné věci? Dělat je poslední dva tři dny před štědrým dnem nestíhám, práce. Zkoušel někdo zamrazit tyto druhy?
Se stydíš za takovou prasárnu, proto anonym? ![]()
Ne nemrazím nic. Je to hnus. Jasný, zamraz vše. Maximálně se pose.rete. ![]()
@Šmoulice píše:Ne nemrazím nic. Je to hnus. Jasný, zamraz vše. Maximálně se pose.rete.
V obchodě prodávají mražené dorty, nemyslím tím zmrzlinu, některé úplně levné nejsou, předpokládáš, že by to lidi kupovali, kdyby to bylo tak, jak píšeš? ![]()
Zakladatelko, nepečené cukroví je uplácané hned, řekla bych, že se nevyplatí mrazit, nedělala bych ho moc a nechala normálně v lednici. Když se zbaští moc brzy, může se přidělat i mezi svátky čerstvé. Ale soudě podle obchodu, mrazení taky nemůže vadit. ![]()
Nam, když zbyde cukroví, dám ho do mrazáku do vzduchotěsné krabice a vytahují na Velikonoce, chutná stejně.
Kamarádka zamrazila i svatební cukroví a bylo luxusní i potom, vezla jsem si po roce bedýnku domu ![]()
Nepečené jsem ale nezkoušela, to se u nás vždycky sní..