Čím a v čem šleháte bramborovou kaši?

35792
15.11.17 21:59

Čím a v čem šleháte br. kaši

Jako téma úplně tupé, ale já to prostě musím nějak vyřešit. :mrgreen: Normálně šlehám ručním šlehačem v tom samém hrnci, jako vařím brambory. ALE ten ruční šlehač (takový ten do ruky, co má dvě metly) mi škrábe dno hrnce a jelikož mám nové hrnce dost mi to vadí. Pamatuju si, že jsem mívala šlehač, co měl na koncích takové plastové placičky a tím to neškrábalo ten nerez :think: ale jak koukám, tak nic takového na žádném nevidím. Ponorný to nezvládne :think: ručně to není tak našlehané. Přendavat do jiné mísy se mi to taky moc nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35329
15.11.17 22:03

Rozmackam mackadlem a zamicham rucne. Kdyz to sleham, ma ti jinou chut a vadi mi to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116120
15.11.17 22:04

Já mám takové to ruční šťouchadlo. pokud dělám mixérem, tak mi nikdy hrnce nepoškrábal, mám mixer Eta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35792
15.11.17 22:06
@mroe píše:
Rozmackam mackadlem a zamicham rucne. Kdyz to sleham, ma ti jinou chut a vadi mi to.

To mám, ale není to tak jemné a nadýchané jako tím mixerem :think: Jako není hodně poškrábaný, ale na dně jsou vidět kroužky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
15.11.17 22:06

Šleham tak jako ty, ale hrnce z toho poškrábané nemám, nebo nikdy sem si nevšimla, ze by byli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
15.11.17 22:07

Dělám ručním mačkátkem, nevím, jak se to správně jmenuje, našlehaná kaše šlehačem mi nechutná.

• Citovat
  • Upravit
262
15.11.17 22:08

Já mám tohle:
https://mixery.heureka.cz/…wh-triblade/

Má plastový nástavec na kaši a ta je z něj luxusní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.11.17 22:11

Vařím brambory typu C na kaši a mačkám šťouchadlem. Mixérová kaše je jiná a mám radši tu v potu tváře vyšťouchanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25180
15.11.17 22:12
@Enicka píše: Šleham tak jako ty, ale hrnce z toho poškrábané nemám, nebo nikdy sem si nevšimla, ze by byli.

Tak nějak i já. Stejně je poškrábu, když v něm třeba pražím cibulku. Zase tak zničené to být nemůže, ne?
Zkusila bych na metle vymyslet něco - ty čudlíky si nějak vyrobit a na šlehání je tam nacvaknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
15.11.17 22:13

@pikola poctiva brkaše chce péči :mrgreen: pěkně slít brambory, dát zpět na sporák, propasírovat a na opravdu mírném ohni svařit, aby se odvařil i zbytek vody, mezitím mít na sporáku rozehřáté máslo, ohřátou smetanu a mléko - půl na půl, do přepasírovaných brambor ručně zašlehat nejdříve horké máslo, pak směs mléka a smetany a pěkně ručně :mrgreen: tak nás to učil zdenda a pecka :palec:

Když mám jooo fofr a nestíhám naházim všechno do kitchen aidu a ten to udědlá za mě, ale je to tak 50% toho původního postupu :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
15.11.17 22:14

Ja teda podobne veci sleham rucnim slehacem s „nozem“. Bramborovou kasi uz nejime a ta mi teda rozslehana nechutnala, ale treba dyni na kasi rozsleham timto. https://www.bedbathandbeyond.com/…ender/134899?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
15.11.17 22:15

Sleham stejnym zpusobem, ale Je to porad jen hrnec :-)

• Citovat
  • Upravit
35792
15.11.17 22:17

@saadet To zas né, mívala jsem takový ten britský mačkač na brambory, ale už mám jen to šťouchátko. Ale dneska jsem si právé koupila toho velkýho robota od Bosche, tak řeším co s tím starým ručním šlehačem, jestli existuje něco lešího nebo co :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6108
15.11.17 22:18

Mela jsem stejny problem, od te doby brambory dam do vetsi plastove misky a sleham v tom lepe se me i ta miska myje :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2357
15.11.17 22:18

Nejvyšší čas napsat Ježíškovi https://pro-mimiadum.cz/…5513072.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie