Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
A děláte třeba nějakou speciální kaši? Já dělám klasiku s máslem, mlékem a smetanou, párkrát jsem k bramborám dala vařit i mrkev na kostky a taky to bylo dobré. Chutná mi i kaše s celerem. A mám ráda batátovou kaši ![]()
@pikola píše:
Jako téma úplně tupé, ale já to prostě musím nějak vyřešit.Normálně šlehám ručním šlehačem v tom samém hrnci, jako vařím brambory. ALE ten ruční šlehač (takový ten do ruky, co má dvě metly) mi škrábe dno hrnce a jelikož mám nové hrnce dost mi to vadí. Pamatuju si, že jsem mívala šlehač, co měl na koncích takové plastové placičky a tím to neškrábalo ten nerez
ale jak koukám, tak nic takového na žádném nevidím. Ponorný to nezvládne
ručně to není tak našlehané. Přendavat do jiné mísy se mi to taky moc nechce.
Šťouchám, našlehaná kaše mi nechutná. Pro mne je jak ze školní jídelny.
@NikysekR delam s mrkvi + pridavam cesnek a pak delam nastavovanou, s krupkama nebo jahlama + cesnek a majoránka. Oboje moc dobře, super třeba k uzenemu nebo pecenemu masu.
Nekdy do klasicke brkase osmahnu na masle cibulku.
Já na brambory používám šťouchadlo od Tupperware.
Našla sem i inzerát na mimibazaru ![]()
https://www.mimibazar.cz/…adlo-skladem
je skvělej, dělá kaši né tak, že jsou v ní kusy a člověk to dělá hodinu (jako s klasickým kovovým šťouchadlem) a taky né vyšlehaná na pěnu jako s mixérem ![]()
A je to rychlý. Já ho dostala před pár lety k Vánocům (od „macechy“) a jedna z nejlepších věcí do kuchyně ![]()
Dělám tím i kaši z vařenýho hrachu nebo třeba brokolice ![]()