Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@podaji píše:
Jezis zensky jak muzete br kasi delat ponornym mixerem. To vam nikdo nerekl co se z toho stane? Lepidlo a to doslovasleha se slehacka. Br kase ma byt KASE takze jedine a poctive ruco rozstouchat. Je to pak lahoda. A to ze tam jsou kousicky brambor? Myslim ze to je lepsi nez jist supernadychane nic
tak on si to asi každej musí vyzkoušet
já teda nesnáším šlehanou, má ráda jen rozšťouchanou, klidně s kouskama, to mi vůbec nevadí tam, naopak, no ale jednou jsme měli návštěvu, co jí jenom dohladka rozmixovanou, tak mě taky nenapadlo nic lepšiho, než tyčák, jak nemám zkušeností, no a to teda lepilo snad ještě líp, než ten loctitte super atack, nebo jak se to jmenovalo, to co lepilo tak pevně, že tamten pán furt ještě visí
návštěva si to teda dala, a taktně si nestěžovala, ale já bych to nedala ![]()
Brambory nejím a je klid
. Ale co prostě nevařit brambory v tom novém, ale v nějakém starším hrnci
já vím, rada za všechny prachy
.
Já nejdřív brambory rozšťouchám s máslem, pak naliju horké mléko a smetanu a vyšlehám šlehačem. Hrnce poškrabané nemám ![]()
Šlehám ručně. Tu vyšlehanou kaši úplně do hladka mixérem nemám ráda. Připomíná mi to kaši ze školní jídelny, jednu dobu to býval echt hnus
.
@podaji píše:
Jezis zensky jak muzete br kasi delat ponornym mixerem. To vam nikdo nerekl co se z toho stane? Lepidlo a to doslovasleha se slehacka. Br kase ma byt KASE takze jedine a poctive ruco rozstouchat. Je to pak lahoda. A to ze tam jsou kousicky brambor? Myslim ze to je lepsi nez jist supernadychane nic
Mixer a slehac neni to same. Spravne se kase ma rucne rozstouchat, pridat maslo a az po dokonale hladkosti mleko a pak to projet slehacek. Takto kasi dela i pan Vanek. A kousky? Ty v kasi opravdu nemaji co delat.
Ponorným mixérem jednou kaši udělala moje mamka a to teda bylo dílo
Nešlo to ani nabrat, jak se to táhlo ![]()
@pikola já mám ruční šťouchadlo
Mě to tak chutná nejvíc. Takové ty lepivé kaše ze šlehače mi nechutnají ![]()
@NikysekR píše:
Ponorným mixérem jednou kaši udělala moje mamka a to teda bylo díloNešlo to ani nabrat, jak se to táhlo
jj to je hnus. Lepidlo jak fík
![]()
@Tichopredbouri píše: Šlehám ručně. Tu vyšlehanou kaši úplně do hladka mixérem nemám ráda. Připomíná mi to kaši ze školní jídelny, jednu dobu to býval echt hnus.
přesně tak ![]()
Dělat kaši ponorným mixerem mě tedy nenapadlo, ale šlehačem ji dělám leta. Akorát zjišťuji, že blbě, bo já dávám nejdřív mléko a nakonec máslo.
@NikysekR jj,jednou to nekdo vysvetloval v tv, uz nevim presne, ale tim mixovanim dochazi k nejakemu stepeni nebo srazeni skrobu nebo co ![]()
@Eemii No taky to podle toho vypadalo
chuťově ještě celkem dobrý, ale konsiztence jako sopel ![]()
Tak i slehacem se da udelat lepidlo.ja nechavam trosku vody ve ktere se brambory varily, pridam maslo a rozmackam nezapnutym slehacem, pak pridam mliko a teprve pak slehac zapnu jen na jednicku, nikdy vic a sleham jen chvilicku. lepidlo z toho nemam, kase je nadychana a sem tam kousicek brambory
@mgdln píše:
Na škole jsem propadla chuti br. kaše s vmíchanou do zlatova osmaženou cibulkou. (olizovací smajlík)
To taky miluju. U nás doma se odjakživa dělalo, že se ta cibulka udělala bokem a na kaši si ji dal ten, kdo chtěl. No úplně jsi mi udělala chutě, zítra totiž mám v plánu dělat brkaši, takže s cibulkou:-)))
@Fazulina To dělala moje babička a úplně jsem to zapomněla
Když jsem byla malá, tak to dělala pokaždé když jsme měli kaši. Taky cibulku dělala zvlášť.