Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Holky včera jsme byli na očkování v 3měsících byl bez reakce žádná teplotka nic, ale dneska absolutně odmítá kojení napil se v noci o půl 3 pak až v 10:45hod a od té doby opět bojkot jen co se přiblížím s prsem konec řev a nepřisaje se. Myslíte že by to mohlo být tím očkováním nebo je to jen nějaký bojkot? jsem s toho docela nervní ![]()
Určitě je to očkováním, mi to udělal kluk před dvěma týdny taky den po očkování, jediné co jsem do něj dostala byl čaj
,celý den měl horečky skoro vůbec nespal, a furt šíleně řval hlady(nevím jestli tou horečkou nechtěl jíst či co ale vždy si jen cucl a pak ho natahovalo), ráno po probuzení vypil 160ml jako vždy a pak za celý den dokupy už jen 100ml ![]()
Kamarádka měla u dcerky přesně to samé, po očkování odmítalo dítě kojení. Může to být tím, jak je jeho imunitní systém oslabený vyrovnáváním se s vakcínou. Není dítě třeba i víc spavé nebo plačtivé? Každopádně bych se ho snažila nakojit např. jakoby v polospánku, když je dítě rozespalé. Nebo odtříkat mléko a zkusit ho krmit stříkačkou nebo lžičkou
A jaké to bylo očkování, jenom hexa nebo i něco víc?
Jo hodně pláče a spí ale o kojení ani řeč teď usnul a je to teda už 4a půl hod od kojení a ani necucnul
měli jsme hexu a Prevenar 13. snad se to zítra už upraví
Zkoušela jsem ho nakojit i jak usínal ale opět to samé spustil šílený řev a to mimochodem vůbec nepláče tak to je už fakt asi co říct ![]()
Volala jsi doktorce? Tohle určitě musíš nahlásit jako nežádoucí účinek očkování, tohle není běžná normální reakce. Bohužel protože jste očkovali dvě vakcíny zaráz, tak nevíš, na kterou dítě takhle reagovalo, každopádně bych všechno nahlásila doktorce a s dalším očkování byla opatrnější - neočkovat hexu s prevenarem zároveň, nechat větší rozestupy mezi jednotlivými dávkami vakcíny (např. u hexy klidně může být rozestup mezi první a druhou dávkou až šest měsíců, optimální rozestup je 3-4 měsíce, není nutné očkovat další dávku hned po 1-2 měsících jak se běžně dělá). Snad bude malý brzy v pořádku a byla to jen přechodná reakce.
Dr jsem ještě nevolala uvidím co bude zítra snad je to opravdu jen reakce na očkování.
Bohuzel mam stejnou zkusenost. Ale mudr to ockovani neprisoudila. Ono v CR je ockovani vzdy z obliga. ![]()
Ahoj, holky
Posledni dobou mame problem s kojenim. Muj syn (za tyden 14.8. mu budou 4 mesice) po ockovani, ktere bylo minule pondeli nechtel moc jist. Druhy den po ockovani jen tak usrkaval, ale to mi doktorka rekla, ze se muze stat.
Tak kdyz nevypil moc, odsala jsem. Dalsi dny uz to bylo lepsi. Predevcirem dokonce jedl jak silenej. Kojime kazde 2-3 hodiny cca. V noci se sam nebudil, tak jsem ho po zhruba 5 hodinach od kojeni vzala a nakojila v polospanku. Hodne si hlidam, aby mi neubylo mleko. Meli jsme tezky start, tak jsem na to opatrna. Ted ale vcera a dneska to nejak zlobi. Syn moc jist nechce. Saje treba 2 minuty a to ani ne moc efektivne. Pak se bud pusti a smeje se na me a nebo zacne usinat (to delal jen jako novorozene naposledy) kdyz mu zkusim dat lahev s odsatym mlekem, taky ji nechce. Vcera a dnes v noci se sam budil po 3 hodinech. A dnes je to uplnej extrem. Vypada jak kdyz vubec nema hlad. Rano ani po 5 hodinach nechtel jist. Pak si neco malo dal, ale zadna slava. Uz se nam tohke stalo driv, ale kdyz mel hlad, dal si z lahve. Mame od Medely tu, co napodobuje sani z prsz. Jeste posledni dobou dela to, ze pri kojeni si k bradavce strka palecek. Myslite, ze se mi mohla snizit laktace?? I kdyz jsem na to byla tak opatrna? Moc diky za jakoukoli zkusenost ci radu ![]()
Jeste dodam, ze pocranych plen ma tak 6 (jednorazove). Od narozeni pribiral 300g tydne. Na kontrole pred necelymi 2 tydny vazil 6180g. Detskou vahu doma nemam, ale dnes jsem ho zvazila na nasi osobni se mnou a vychazelo by to na 6300g.
@Nikol1989 nemůžou mu růst zuby? Nemyslím si, že je to snížením laktace, to by se přece vztekal, že má hlad/žízeň.
(btw dala jsi to do diskuze s jiným tématem, tak to ten dotaz ještě někam přehoď, abys dostala víc odpovědí)
@Kamkam Jee, moc diky za upozorneni
Zuby to byt muzou. Obcas si zere ruce a vsechno v dosahu jak silenej a hodbe slinta
Dekuju za tip ![]()
prikladej,nabizej…mozna je to proste vedrem.Zadne dite neumřelo u plného prsa
Ještě me napadlo, nesnedla jsi něco,co normalne třeba nejis? Mozna po tom malemu mliko nechutna…A urcite bych odstrikavala,at prsa porad pracuji.
@Nikol1989 není zač
joo a jedna vzdálenější příbuzná měla loni v létě s malým a kojením taky boj. To nejspíš bylo vedrem, tak to taky může být příčina.
@svycarka Napada me jedine jablkovy kolac. Ten jsem mela vcera odpoledne. Jinak jablka nejim. A byl takovy kyselejsi. Mohlo by to byt ono, myslis?