Nepijící děti, jak na ně?

843
23.8.13 20:14

Nepijící děti

Chci se zeptat, měli jste nebo máte dítě, které odmítá jakékoliv tekutiny. A pokud už jsou větší, změnilo se to časem k lepšímu? Nebo jak to řešíte, aby jste do nich něco dostali. Mám 13 měsíčního syna, který odmítá úplně cokoliv k pití. Mléko pije jen v noci v polospánku (max 300 ml, ale někdy taky jen 100 ml). Jinak dělám spíš tekutější jídla + jogurty, přesnídávky. Naučila jsem na meloun. Nicméně jsem už z toho na palici, navíc on umí pít z hrnečku, ze skleničky, ale pije jen pokud chce on a to je tak 1× max 2× denně. Zkoušela jsem sladké, nesladké, šťávy, čaje prostě nic… Když jsem se ptala doktora, říkal, že mu to asi stačí a že bude asi silná osobnost, ale já nějak nevím, když se pořád píše o nutnosti pití a ten litr určitě z jídla nemá! :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
essmy(neprihlasena)
23.8.13 20:18

A nalejt do panáka (silnostěnýho), ťuknout na zdraví a pak se každý musí napít? občas praktikuju, když má dítko slabší dny

• Citovat
  • Upravit
26890
23.8.13 20:20

Dcera nepila vubec nic po celou dobu kojeni.. Pak jsem se snazila pres den nekojit, aby teda mela zizen a pila a ani omylem - dopijela to pak v noci. V 15 mesicich jsem prestala kojit (ale tim jsme s mlikem skoncili uplne, UM uplne odmitla) a najednou zacala pit. Davala jsem 100% jablecny dzus tak 1:10 s vodou. A pak se to obratilo, ze najednou pila zase strasne moc.. treba 4 litry.. Pila z lahvi s brckem.
Ale tvuj je asi na UM, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
23.8.13 20:21

Radu nemám :nevim: Já měla naopak velice dobře pijící dítě (pil klidně 1,5 litru čisté vody denně, ale zase z 99 procent pil jen z flašky :zed: ), které teď přes léto (2,5 roku) postupně pít přestává :zed: Já už mu to ani moc nenabízím, mám pocit, že když za ním furt lítám, nepije o to víc. Různě po bytě má připravené různé lahve a hrníčky s různými druhy nápojů, občas si cucne. Začala jsem mu ráno po probuzení dělat ještě jednu flašku s UM, aby měl tekutiny aspoň tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2266
23.8.13 20:21

Měla jsem to samé. nakonec jsem mu vodou ředila vše. Problém s pitím má i ted v 6,5letech. Miloval jogurty tak jsem je naředila a dostal je do flašky( v dudlu velká díra) jinak polívky, jíst co se dá naředit a meloun je supr nápad! vydrž! snad se to někdy zlepší!

jo a taky nám „pomohlo“ když i já si vezmu sklenici s pitím a přitukneme si a OBA se napijem a následně uděláme ááááá, baví to i mladšího

jako roční za den vypil 100ml tekutin a jako předškolák vypije okolo 0,5-0,7litru! takže bohužel do něj prostě pití nedostaneme, nejhorší to je během nemocí :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2273
23.8.13 20:50

@aledud ahojky,
já to pořád taky řešila. Malá přes den vůbec nepila a já jsem nekojila. Takže jsem ředila vše a dávala jí napít všeho možného. I toho co jsem pila já. Nakonec se trochu chytla na čaj milford cherry, lemon. Ale nic valného. Nejhorší to bylo, když měla zánět močových cest. To jsem ji napájela zásadně ve spánku ředěným sunarem… A psala každý mililitr, co jsem do ní dostala…

Musím ale zaklepat, posledních cca 14 dní je to lepší. Teda pořád vypije jen 100 ml, ale dvakrát už mi vypila i 210 ml. Takže jsem se přestala nervovat, protože když chce, tak se napije kdykoli a z čehokoli.

Je to na nervy, já jsem z toho byla na nervy, ale jak vidět, tak některé děti prostě nepotřebují se prolévat. Nicméně pořád doufám, že se to zlepší :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
843
23.8.13 20:56

Ano, je na umělém od narození, on se ani nechtěl přisávat k prsu - asi to bylo pro něj moc náročné! :lol: I teď v noci má v tom dudlíku díru jak Brno, ať je to rychle! Já bych mu dala i džus do flašky s dudlem, ale nechce - odhodí v dál! Dcera má 7 let, taky je to tak půl litru za den, ale s ní se dá domluvit, že musí a tak se snaží a jako malá, taky flaška s dudlem, vozila jsem i ve 3 letech na dovolenou, to jsem věděla, že bude pít, když přešla na hrnek, tak to byl taky mazec. přitom my s manželem pijeme hodně, takže jdeme jako příkladem, ale…
Před měsícem měl horečky a to jsem to do něho zkoušela dostat stříkačkou, první den to šlo, než mě prokouk a potom to pouštěl druhou stranou ven! A taky jak bylo zmíněno výše, pokud nabízím více, tak se ještě zatvrdí a odmítá úplně! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
843
23.8.13 20:59

Taky nabízím i od sebe, ale teď už odstrkuje od hrnku i mě, že jako taky nemám pít! :lol: Jinak je fakt v pohodě, spokojený, usměvavý, bystrý, taky nevypadá, že mu něco chybí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2273
23.8.13 21:00

@aledud já dám malí pítka kolem, flašku do kočáru a nenutím. Jakmile jsem nutila, bylo zle, naučila se to taky vypouštět koutkem a ty scény za to nestály…
Prostě dehydratovaný není, tak to nehroť. To u nás nejvíc pomohlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
23.8.13 21:02

Malý nepil v době kojení lautr vůbec nic, když už jsem chtěla přestat, nemohla jsem, prootže nic nepil, byl to začarovaný kruh, v létě měl rok a já ho kojila snad co hodinu, protože byly hice jak hrom. V 18m se odstavil, to bylo v zimě, měl horečky, byl nemocný, ježiši já měla nervy :-( nešlo do něj dostat skoro nic, na pohotovosti říkali že prostě musím! takže v době nemoci jsem do něj násilím stříkačkou rvala po mililitrech tekutiny. Hrozné. Ředila jsem mu taky úplně vše, obědy snad jen polívky, přesnídávky ředěné, ovoce nejedl a nejí dodnes. Nicméně během půl roku se krásně rozpil, i když je velmi konzervativní a pije pouze a jedině vodu se šťávou a vypije denně cca 3/4 litru plus voda v jídle. Mlíko teda nepije žádné.
Zato dcera - 7 let - ta nepije vůbec. Dostat do ní půllitr za den je hotové umění. Ale ta jí hodně ovoce a zeleniny, tak snad jí to stačí, i když kolikrát je mi záhadou, z čeho chodí pořát čůrat…
není to tak dlouho, co jsem zakládala diskuzi na téma, zda je pitný režim nutnost nebo mýtus ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
23.8.13 21:02

Mám to u obou dětí. Je to o nervy. Ale jak to tu čtu, tak možná to bude tím, že ani mě nevidí moc pít. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
843
23.8.13 21:09

Tak jsem ráda, že to moje dítě není jediné nepijící, oni totiž na mě všichni hledí, jako že on nepije ani šťávičky, to přece pijí všechny děti!!!??? :nevim: No nepijí!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
23.8.13 21:12

@aledud nepijí, syn nechce a nikdy nechtěl ani sladké s. ačky, ani čistou vodu, prostě vůbec nic. Jednu dobu pil jen Dobrou vodu malinovou :-D pak teda přešel na vodu se sirupem. A i ten musí být jen červený ;) ted občas sní pár lžiček mlíka z cereálí dceři u snídaně, když jsou to čokoládové kuličky, tak to chutná jak kakao, tak třeba tu misku vyjí, ale když mu udělám kakao do hrnečku, lokne jednou a konec. Tož ho prostě jí lžičkou :roll:
Já zas řeším, jestli má dost mlíka, když žádné nepije a strašně rychle roste, tak aby měl dost vápníku.. to je furt něco

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
23.8.13 21:49
@aledud píše:
Chci se zeptat, měli jste nebo máte dítě, které odmítá jakékoliv tekutiny. A pokud už jsou větší, změnilo se to časem k lepšímu? Nebo jak to řešíte, aby jste do nich něco dostali. Mám 13 měsíčního syna, který odmítá úplně cokoliv k pití. Mléko pije jen v noci v polospánku (max 300 ml, ale někdy taky jen 100 ml). Jinak dělám spíš tekutější jídla + jogurty, přesnídávky. Naučila jsem na meloun. Nicméně jsem už z toho na palici, navíc on umí pít z hrnečku, ze skleničky, ale pije jen pokud chce on a to je tak 1× max 2× denně. Zkoušela jsem sladké, nesladké, šťávy, čaje prostě nic… Když jsem se ptala doktora, říkal, že mu to asi stačí a že bude asi silná osobnost, ale já nějak nevím, když se pořád píše o nutnosti pití a ten litr určitě z jídla nemá! :|

U nás je to to samé, malá má příští týden roček a nepije skoro vůbec :zed: :zed: Ona si to potáhne do pusinky a pustí to koutkem ven…:-(
Na roční prohlídce to chci probrat s dr. Taky cpu vodu všude, kde to jde, ale je to stresující :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5099
23.8.13 21:54

Muj prvni syn do roka pil uplne minimalne, nemohla jsem do neho temer nic dostat, pak trochu zacal, ale zadny zazrak, je mu 7 a kdyby bylo na nem, tak vypije za den jen sklenku, furt mu musim pripomnat, hruza!!!
Druhy syn pije krasne, chodi se napit sam a dostatecne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko