Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Aby na něj mohla podat trestní oznámení, tak by musel neplatit minimálně 3 měsíce v kuse.
Pokud nemá potvrzení o zaplacení, tak se klidně může stát, že paní řekne, že neplatil vůbec nikdy a bude jí to muset vyplatit i zpětně (stalo se u nás v rodině)
jinak jako paní je fakt hustá ![]()
V tomto pripade bych ji touto cestou v zadnem pripade nepomohla
A proboha ať to manžel vůbec nedělá! Zakaž mu to! Jsi jeho žena ![]()
Jak píšou holky - nešla bych do toho ani omylem. Když pominu samotné oplétačky s PČR, tak ve finále z toho může být (mimo doplacení „dlužného výživného“) i podmínka a záznam v rejstříku. To je pak problém na hodně dlouhou dobu - případné hledání zaměstnání atd ![]()
Nemůže jí radši manžel vyplatit alimenty i za lednový termín? Než toto? Aby nesplakal nad výdělkem..Samo, že jestli nemá doklad, tak to může dopadnout tak, že bude platit znova..(v lepším případě)
Co mě ale napadlo - je mi divné, že s tím manžel takto souhlasí.. určitě jí ty alimenty platí? Nežaluje ho třeba oprávněně a doma si vymyslel takovou báchorku?
Jinak mi nejde do hlavy, že by se někdo nechal dobrovolně zatáhnout do takového „průseru“..
Edit : a ještě mi řekni, co teda dostane od státu za peníze, když ho zažaluje, že neplatí?
Příspěvek upraven 18.12.12 v 17:38
@Žirafátko
Tak to je supeeer!!!
Zakázala jsem to ale bohužel jí to dovolil. prý nenechá děti bez peněz. Tak jsem mu řekla zda ví, že když to podala (a ona už to podala - volala jsem na policajty) tak bude mít záznam v rejstříku trestu a on, že to určitě stáhne… a i ona mu řekla, že pokud to do týdne stáhne (až jí stát vyplatí nějakou pomoc???) tak se s tím nikdo zabývat nebude… Prý tam dojde a řekne, že jí to doplatit a bude konec :-/
@Weru
Já jí nevěřím ani nos mezi očima - ale už nenadělám nic… Volala mu dneska ráno zda to může udělat a já odpoledne volala a už to bylo podaný ![]()
To je mazac
Já dostávám taky alimenty na ruku bez podpisu, ale i kdybych se dostala do špatné situace tohle by mě nikdy nenapadlo.
@Anonymní píše:
@Žirafátko
Tak to je supeeer!!!
Zakázala jsem to ale bohužel jí to dovolil. prý nenechá děti bez peněz. Tak jsem mu řekla zda ví, že když to podala (a ona už to podala - volala jsem na policajty) tak bude mít záznam v rejstříku trestu a on, že to určitě stáhne… a i ona mu řekla, že pokud to do týdne stáhne (až jí stát vyplatí nějakou pomoc???) tak se s tím nikdo zabývat nebude… Prý tam dojde a řekne, že jí to doplatit a bude konec :-/@Weru
Já jí nevěřím ani nos mezi očima - ale už nenadělám nic… Volala mu dneska ráno zda to může udělat a já odpoledne volala a už to bylo podaný
já pořád nechápu jakou pomoc od státu chce jako dostat. To by ho musela o ty alimenty zažalovat. Teda aspoň pokud je mi známo.
jinak má nárok na klasický dávky jako všichni ostatní s tím, že se jejímu dítěti započítávají alimenty jako příjem, ale pokud dokáže, že je otec neplatí (a ona to dokáže, když už podala trestní oznámení) tak se mu to možná počítat nebude a dostane víc, to jo ![]()
každopádně manžel bude muset jít na policii vysvětlit proč neplatí.
Ty jo to je ale blbá situace ![]()
@Kallkapa
Ano, platí jí pravidelně. já jí to dávám dopoledne do ruky a ona mi dá papír, že alimenty na daný měsíc zaplatil.
Bohužel… když by jí dal peníze na 2.měsíce dopředu tak u nás nebudou žádné vánoce protože budeme bez koruny. jinak ona přítele má tak jako nechápu
![]()
@Palina.zl
Přesně to jsem myslela. Jinak chceme vycestovat - dostal pracovní nabídku ze zahraničí a to by mu (s prominutím) kurevsky podělala!!!
Tak na to bych ani náhodou nepřistoupila, pokud chce, aby děti měly peníze, tak bych jí radši něco jednorázově přispěla ![]()
Nemáte doklad, že jste alimenty platili a ona v tom zřejmě umí chodit, nevěřím, že trestní oznámení stáhne.
A i kdyby jo, tak myslím, že po manželovi budou chtít nějak ty peníze, které jí stát poskytl uhradit, ne? přece jí stát nedá nějakou pomoc peněžitou, ona to stáhne a vše ok ![]()
To je snad sranda?
Na nic takovýho bych nepřistoupila, akorát z toho může mít tvůj manžel problémy-víš o tom, že teď ho už můžou i zavřít, za neplacení? Každopádně jestli jí to dává na ruku, tak bych nepředpokládala, že to stáhne, budete to platit myslím znova ![]()
Základní průser je, že nemáte doklady o zaplacení výživného! když půjde na policii a podá na otce dětí tr. oznámení, tak budete pěkně v pr. a manžel bude všechno cvakat znovu.
MMch jak exka ví, že jste ty doklady ztratili? tohle se nikdy neměla dozvědět…
kamarád to měl podobně, neměl doklady na několik měsíčních plateb a u soudu mu to dali znovu k úhradě, protože bývalka tvrdila, že nic nedostala a on to neměl jak dokázat.
jinak pokud vím, tak od státu dostane tak akorát naprdět, sice se jeden čas mluvilo o tom, že by matky mohly dostávat od státu dlužné výživné a pak si to vyhádat od otce, ale do praxe se to nikdy nedostalo. Ledaže by neměla vůbec žádný příjem a pak by to mohla zkusit uhrát na nějakou dávku hmotné nouze, která ale taky chvíli trvá, než se vyřídí a do vánoc se to nejspíš už nestihne.
Je to nějaký podivný
buď je bývalka cvok, nebo naopak velice vychytralá a hodlá manžela stáhnout z kůže (ale pak nechápu, proč mu to oznamuje) nebo ti manžel neříká celou pravdu
Příspěvek upraven 18.12.12 v 17:49
A ani nevim, že by taková nějaká pomoc existovala
vše se počítá zpětně a určitě do Vánoc se ani nestihne vypočítat..nechápu, ale ušila na vás určitě nějakou boudu ![]()
Ahoj holky, mám takový dotaz.
Exmanželka mého manžela má exekuci na účet kam jí chodí dávky, příspěvky azd. ale zůstala úplně bez peněz - manžel jí paltí alimenty oproti podpisu. Ale te´d jak jí exekutor zablokoval účet tak nemá ani korunu a prej to životní minimum jí už vyplatil ale už nemá ani korunu. Alimenty jí manžel zatím nedal (dává jí je 25. - ale teď jí je dá 21.) ale dneska mu volala, že potřebuje peníze a tak zda může jít na policii a podat na něj trestní oznámení za to, že jí neplatí, aby od státu dostala alespoń nějaké peníze a mohla nakoupit dárky atd.
A prý až peníze dostane (jako nějakou pomoc od státu či-co) tak to trestní oznámení stáhne.
Manželovi jsem řekla, že je vůl!!! Co když to ona nestáhne, co budeme dělat? To jí budeme muset platit alimenty zase znova? už několikrát nás podrazila ale prej kvůli dětem to udělá
Dává jí alimenty na ruku už asi 5.let (oproti podpisu) ale nějak se nám to z důvodu stěhování ztratilo a nemá žádný doklad o tom, že platil (ona to ví) Teď tedy jen poslední 3.měsíce kdy kí úeníze dával v určený termín soudem a i výše alimentů byla celá.
Moje otázka tedy je zda když to nestáhne jak to může postupovat dál???