Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@giny52 Je fakt, že loni jsem to platila, když to nezaplatil,
ale teď už na to kašlu, platit mu celé bydlení. Už na to nemám peníze, mám i jiné výdaje.
Já právě vůbec nevím, co mám tedy dělat.
Tipuju, že se soud vyřeší až někdy v létě, co do té doby dělat, nevím.
@giny52 píše:
A co teda podle právníka máš dělat? Platit to za něj?
nevím, nejsem právník, ale přijde mi to nejrozumnější
pokud se tedy nechce zahrabat do dluhů. teoreticky pak může zaplacenou částku vymáhat po exmanželovi, ale prakticky těžko říct s jakým výsledkem - energie jsou psané na ní, mezi ní a exmanželem taky asi nebude nájemní smlouva ![]()
Já tedy do toho právnicky nevidím, ale není důvod, mít energie napsané na sebe, když tam nebydlíš. Pokud si nemůže přepsat na sebe, tak tam s ním dojdi (nájemní smlouvu bych mu rozhodně nedělala), a pokud nebude mít iniciativu si to tam dojít vyřídit, tak to bude jeho problém, on nebude svítit.
Když hypotéku platíš ty, tak dům je jen tůvj?
@sagina Jenže já na to peníze nemám, abych platila celé „jeho“ bydlení, svoje bydlení ( které mám tedy za hubičku). Tím, že jsem se odstěhovala do jiného města, platím i dojíždění do práce, kterou tam mám, děti tam dovážím do školy. Já za 1 den najezdím 60- 120km. To taky něco stojí. A to inkaso je cca 3500,–
A můžu se jenom zeptat, proč soudní vystěhování (nic o tomhle nevím, jen jsem zvědavá) - pokud nemá nájemní smlouvu a není vlastník? Pokud nemá žádný papír na to, že tam může bydlet? Pokud tam nemá co dělat, tak by ho měli policajti vystrnadit, nebo ne? ![]()
@giny52 Dům je v mém vlastnictví, do společného majetku nepatří. Já energie odpojit můžu, ale když by to nešlo přepsat na něj (má dluhy, exekuce), tak abych neměla průser, bydlí tam i moje děti. Ale takhle mi to zas zavaří on. Já za něj nic platit nechci. V manželství mi to stačilo. Proč já mám pykat za jeho nezodpovědnost. ![]()
@giny52 soudní vystěhování, protože tam má trvalé bydliště a žije tam. Odstěhovat se nechce. Proto se to musí řešit soudně, já ho jen tak vyhodit nemůžu.
Nejsem právník, ale vím jedno. Nebudeš platit, nejenže to nakonec budeš muset zaplatit, ale naskočí ti i penále. Za nějakou dobu neplatiče odpojí sami, ale dlužník budeš stále ty. Navíc pak budeš muset zaplatit znovupřipojení, což je taky slušná pálka. Díky našim zákonům by se i mohlo stát, že to ve finále bude mínus pro tebe, protože díky tobě mu na zimu odpojí energie. Celou dobu co máte hypotéku jiplatíš jenom ty?
Aha, když tam jsou i děti
Ale asi bych se s ním moc nemazala. Platby bych odhlásila, a pokud by si nechtěl na sebe nechat přepsat, nedala bych mu děti, protože v domě nejsou vhodné podmínky k žití…a nechtěla bych střídavou péči, pokud má exekuce, určitě bys měla šanci dostat děti do výhradní péče…
Ahoj, já bych to nechala normálně odpojit. Však ono by ho to přinutilo s tím něco dělat. Nemyslím si, že by s tím mohl nějak zavařit ohledně dětí. Bydlí tam on s nimi, takže je to jeho problém, když bude bez energií, které neplatí. ![]()
@arada znovupřipojení nic nestojí, pokud se připojí znovu asi do 5 let
@giny52 píše:
@arada znovupřipojení nic nestojí, pokud se připojí znovu asi do 5 let
To je nějaký nový zákon?
Ahoj, už mám trochu pocuchané nervy, tak se chci zeptat vás, jestli máte řešení, radu…
S manželem jsme skoro 2 roky rozvedení, děti ve střídavé péči. Vzhledem k občasnému napadání, jsem se odstěhovala z mého domu jinam. Hned po rozvodu jsem podala soudní návrh na jeho vystěhování, který se bohužel stále táhne a dosud nebylo ještě žádné stání, protože ho ex neustále oddaluje.
A teď k věci. Já platím hypotéku na ten dům a energie jsme se dohodli, že bude platit on, když tam bydlí. Vedené jsou na mě. Jenže je platí po splatnosti, teď už 2 měsíce vůbec. Chodí mi upomínky, bojím se, že budu vedena jako neplatič.
Chtěla jsem elektriku i plyn nechat odpojit, aby si to bývalý kdyžtak napsal na sebe, ale to mi právník nedoporučil, že bych si to mohla zbytečně zkomplikovat. A na ČEZu mi řekli, že bez nájemní smlouvy to nikoho přepsat nemůžu. Jenže soud se zatím neblíží a já vůbec nevím, co dělat. A to jsem chtěla ještě nechat zvednout zálohy, aby nebyl nedooplatek a já pak nemusela doplácet tisíce. Nechci mít žádný průšvih, nevím si s tím rady.