Neplacení energií

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
8.11.17 08:55

Neplacení energií

Ahoj, už mám trochu pocuchané nervy, tak se chci zeptat vás, jestli máte řešení, radu…
S manželem jsme skoro 2 roky rozvedení, děti ve střídavé péči. Vzhledem k občasnému napadání, jsem se odstěhovala z mého domu jinam. Hned po rozvodu jsem podala soudní návrh na jeho vystěhování, který se bohužel stále táhne a dosud nebylo ještě žádné stání, protože ho ex neustále oddaluje.
A teď k věci. Já platím hypotéku na ten dům a energie jsme se dohodli, že bude platit on, když tam bydlí. Vedené jsou na mě. Jenže je platí po splatnosti, teď už 2 měsíce vůbec. Chodí mi upomínky, bojím se, že budu vedena jako neplatič.
Chtěla jsem elektriku i plyn nechat odpojit, aby si to bývalý kdyžtak napsal na sebe, ale to mi právník nedoporučil, že bych si to mohla zbytečně zkomplikovat. A na ČEZu mi řekli, že bez nájemní smlouvy to nikoho přepsat nemůžu. Jenže soud se zatím neblíží a já vůbec nevím, co dělat. A to jsem chtěla ještě nechat zvednout zálohy, aby nebyl nedooplatek a já pak nemusela doplácet tisíce. Nechci mít žádný průšvih, nevím si s tím rady. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
297
8.11.17 09:00

A co teda podle právníka máš dělat? Platit to za něj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.17 09:14

Zakladatelka

@giny52 Je fakt, že loni jsem to platila, když to nezaplatil, :oops: ale teď už na to kašlu, platit mu celé bydlení. Už na to nemám peníze, mám i jiné výdaje.
Já právě vůbec nevím, co mám tedy dělat.
Tipuju, že se soud vyřeší až někdy v létě, co do té doby dělat, nevím.

• Citovat
  • Upravit
15814
8.11.17 09:16
@giny52 píše:
A co teda podle právníka máš dělat? Platit to za něj?

nevím, nejsem právník, ale přijde mi to nejrozumnější :nevim: pokud se tedy nechce zahrabat do dluhů. teoreticky pak může zaplacenou částku vymáhat po exmanželovi, ale prakticky těžko říct s jakým výsledkem - energie jsou psané na ní, mezi ní a exmanželem taky asi nebude nájemní smlouva :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
8.11.17 09:22

Já tedy do toho právnicky nevidím, ale není důvod, mít energie napsané na sebe, když tam nebydlíš. Pokud si nemůže přepsat na sebe, tak tam s ním dojdi (nájemní smlouvu bych mu rozhodně nedělala), a pokud nebude mít iniciativu si to tam dojít vyřídit, tak to bude jeho problém, on nebude svítit.
Když hypotéku platíš ty, tak dům je jen tůvj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.17 09:29

Zakladatelka

@sagina Jenže já na to peníze nemám, abych platila celé „jeho“ bydlení, svoje bydlení ( které mám tedy za hubičku). Tím, že jsem se odstěhovala do jiného města, platím i dojíždění do práce, kterou tam mám, děti tam dovážím do školy. Já za 1 den najezdím 60- 120km. To taky něco stojí. A to inkaso je cca 3500,–

• Citovat
  • Upravit
1142
8.11.17 09:30

Zruš odběry…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
8.11.17 09:33

A můžu se jenom zeptat, proč soudní vystěhování (nic o tomhle nevím, jen jsem zvědavá) - pokud nemá nájemní smlouvu a není vlastník? Pokud nemá žádný papír na to, že tam může bydlet? Pokud tam nemá co dělat, tak by ho měli policajti vystrnadit, nebo ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.17 09:37

Zakladatelka

@giny52 Dům je v mém vlastnictví, do společného majetku nepatří. Já energie odpojit můžu, ale když by to nešlo přepsat na něj (má dluhy, exekuce), tak abych neměla průser, bydlí tam i moje děti. Ale takhle mi to zas zavaří on. Já za něj nic platit nechci. V manželství mi to stačilo. Proč já mám pykat za jeho nezodpovědnost. :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.11.17 09:40

Zakladatelka

@giny52 soudní vystěhování, protože tam má trvalé bydliště a žije tam. Odstěhovat se nechce. Proto se to musí řešit soudně, já ho jen tak vyhodit nemůžu.

• Citovat
  • Upravit
24002
8.11.17 09:43

Nejsem právník, ale vím jedno. Nebudeš platit, nejenže to nakonec budeš muset zaplatit, ale naskočí ti i penále. Za nějakou dobu neplatiče odpojí sami, ale dlužník budeš stále ty. Navíc pak budeš muset zaplatit znovupřipojení, což je taky slušná pálka. Díky našim zákonům by se i mohlo stát, že to ve finále bude mínus pro tebe, protože díky tobě mu na zimu odpojí energie. Celou dobu co máte hypotéku jiplatíš jenom ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
8.11.17 09:44

Aha, když tam jsou i děti :? Ale asi bych se s ním moc nemazala. Platby bych odhlásila, a pokud by si nechtěl na sebe nechat přepsat, nedala bych mu děti, protože v domě nejsou vhodné podmínky k žití…a nechtěla bych střídavou péči, pokud má exekuce, určitě bys měla šanci dostat děti do výhradní péče…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
8.11.17 09:45

Ahoj, já bych to nechala normálně odpojit. Však ono by ho to přinutilo s tím něco dělat. Nemyslím si, že by s tím mohl nějak zavařit ohledně dětí. Bydlí tam on s nimi, takže je to jeho problém, když bude bez energií, které neplatí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
8.11.17 09:46

@arada znovupřipojení nic nestojí, pokud se připojí znovu asi do 5 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
8.11.17 09:48
@giny52 píše: