Neplacení energií

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2998
8.11.17 10:19
@Anonymní píše:
Ahoj, už mám trochu pocuchané nervy, tak se chci zeptat vás, jestli máte řešení, radu…
S manželem jsme skoro 2 roky rozvedení, děti ve střídavé péči. Vzhledem k občasnému napadání, jsem se odstěhovala z mého domu jinam. Hned po rozvodu jsem podala soudní návrh na jeho vystěhování, který se bohužel stále táhne a dosud nebylo ještě žádné stání, protože ho ex neustále oddaluje.
A teď k věci. Já platím hypotéku na ten dům a energie jsme se dohodli, že bude platit on, když tam bydlí. Vedené jsou na mě. Jenže je platí po splatnosti, teď už 2 měsíce vůbec. Chodí mi upomínky, bojím se, že budu vedena jako neplatič.
Chtěla jsem elektriku i plyn nechat odpojit, aby si to bývalý kdyžtak napsal na sebe, ale to mi právník nedoporučil, že bych si to mohla zbytečně zkomplikovat. A na ČEZu mi řekli, že bez nájemní smlouvy to nikoho přepsat nemůžu. Jenže soud se zatím neblíží a já vůbec nevím, co dělat. A to jsem chtěla ještě nechat zvednout zálohy, aby nebyl nedooplatek a já pak nemusela doplácet tisíce. Nechci mít žádný průšvih, nevím si s tím rady. :nevim:

Takže barák po rozvodu připadl tobě? Nebo jste si majetek oficiálně písemně nevypořádali.
On tam má stále i trvalý pobyt? Ten mu můžeš jako jediný majitel klidně nechat zrušit, i bez jeho souhlasu.

řekni ex, že buď ti podepíše smlouvu /nájemní/, nebo ať se vystěhuje. Jinak že mu necháš odpojit vše. Dej mu to písemně, ať jsi krytá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
8.11.17 10:20

@j.a.n.i1 Sám to neudělá, musí u toho být majitel.Nebo musel být ještě nedávno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.17 10:21

Zakladatelka

@Tunrida to jsem na soud dala a výživné mám dávat já jemu, protože mi vypočítaly o 3000,– vyšší průměrný plat ????. To že mu platím bydlení a nedával mi peníze na děti soudkyni nezajímalo. Ani že ty peníze mám proto, že dělám přesčas, abych to poplatila.

• Citovat
  • Upravit
24002
8.11.17 10:22
@Anonymní píše:
@Tunrida to jsem na soud dala a výživné mám dávat já jemu, protože mi vypočítaly o 3000,– vyšší průměrný plat ????. To že mu platím bydlení a nedával mi peníze na děti soudkyni nezajímalo. Ani že ty peníze mám proto, že dělám přesčas, abych to poplatila.

Ty mu to výživné dáváš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2998
8.11.17 10:23
@Tunrida píše:
A to ti nemůže poradit ten právník? Nebo proč on ti to rozmlouvá?

Jestli to nebylo v době, kdy ještě nebyli pravomocně rozvedeni.
Tam bych taky neodpojila.

Nejjistější možnost bude, když to za něj zaplatíš, a pak to budeš po něm nárokovat zpět/nezaplatí li dobrovolně, tak občanskoprávní žalobou na soud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
8.11.17 10:24
@Anonymní píše:

Kristova noho :roll: Takže on nemaká, co? :roll: Tady se soudní cesty nevymůžeš :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.11.17 10:27

Zakladatelka

@jankajj píše:
Takže barák po rozvodu připadl tobě? Nebo jste si majetek oficiálně písemně nevypořádali.
On tam má stále i trvalý pobyt? Ten mu můžeš jako jediný majitel klidně nechat zrušit, i bez jeho souhlasu.řekni ex, že buď ti podepíše smlouvu /nájemní/, nebo ať se vystěhuje. Jinak že mu necháš odpojit vše. Dej mu to písemně, ať jsi krytá.

Dům jsem koupula v manželství, ale měli jsme tou dobou už zúžené SJM, takže je jen můj.
Trvalý pobyt tam má a prý mu ho nemůžu zrušit, dokud tam žije (to mi řekli na úřadě)
Nájemní smlouvu mu nechci dávat, chci tam bydlet. To bych se ho pak nemusela zbavit vůbec.

• Citovat
  • Upravit
24002
8.11.17 10:29

Proč mu tam nezrušíš trvalák? Pak bys ho mohla nechat vystěhovat policajtama v době, kdy budeš mít děti u sebe. Pokud nebude mít bydlení, nemůže pečovat o děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438

Víš co by se dalo udělat? Dům je tvůj, pronajmi ho. Nejlépe partě dělníků z Ukrajiny. Třeba 5 nájemníků, každý ti dá 2000 za měsíc, to ti utrhnou ruce :D zaplatí ti to inkaso a taky bych se divila, že kdybys tohle nahlásila na ospod, že by se přinejmenším nezačali zajímat :D. A manželovi by se spolubydlící taky nelíbili

Příspěvek upraven 08.11.17 v 10:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
@Tiger-lily píše:
Jako rozhodně bych se s ním nemazala, obývá neoprávněně tvůj dům a ještě neplatí. 8o

no, já bych řekla, že tohle v tuhle chvíli není jisté - jestli dobře chápu zakladatelku, tak věc je teprve u soudu a ten zatím nerozhodl, jestli ho obývá neoprávněně a byt má vyklidit, nebo jestli v něm má právo i nadále setrvat. jinak odpojení energií je zásah do možnosti řádně užívat byt a majitel to nesmí nájemníkům udělat, ani když mu za služby neplatí. v tomhle případě exmanžel sice není nájemník, nicméně jestli to dobře chápu, tak zatím ani nebylo potvrzeno, že byt užívá neoprávněně a že ho měl po rozvodu opustit (konečně, neplatila se třeba hypotéka ze společného jmění, tedy i z jeho peněz? - majetek taky ještě zakladatelka nemá vyřešený).

jako přijde mi docela risk tohle řešit na emiminu a řídit se zdejšími radami, tady bych fakt dala na právníka, který do případu vidí, t. j. má v ruce všechny dostupné dokumenty a může je zhodnotit jako celek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
8.11.17 10:30
@Anonymní píše:
Dům jsem koupula v manželství, ale měli jsme tou dobou už zúžené SJM, takže je jen můj.
Trvalý pobyt tam má a prý mu ho nemůžu zrušit, dokud tam žije (to mi řekli na úřadě)
Nájemní smlouvu mu nechci dávat, chci tam bydlet. To bych se ho pak nemusela zbavit vůbec.

Jenže trvalé bydliště neznamená, že tam může bydlet. Pokud nemá nájemní smlouvu, nemá tam co dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
8.11.17 10:33
@Anonymní píše:
Nájemní smlouvu mu nechci dávat, chci tam bydlet. To bych se ho pak nemusela zbavit vůbec.

To se mi nezdá, je to vlastně pro tebe cizí člověk a nevidím důvod, proč bys nemohla trvalák zrušit. To ho tam v tom případě můžeš mít nakvartyrovanýho do smrti.To nejde zažádat o předčastné rozhodnutí o vystěhování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2998
8.11.17 10:33

Tak pak je soudní vystěhování opravdu jediná správná možnost. Bohužel.
Tak to bych energie taky platila, když jsi jediný vlastník a čekáš až soud vyhoví vystěhování ex.

Třeba neplatí to inkaso proto, že ví o tom vystěhování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.17 10:34

Zakladatelka

@Tunrida píše:
Kristova noho :roll: Takže on nemaká, co? :roll: Tady se soudní cesty nevymůžeš :roll:

On pracuje, ale má věčně exekuce na plat. Zbytek penez si vydělá načerno. Příjem má kolem 23-25 čistého. Ale že musí chlastat a hrát automaty, tak mu toho moc nezbývá. Ale to je jeho blbost. Jako platit za bydlení 3500,– mi nepřijde moc.

• Citovat
  • Upravit
2998
8.11.17 10:34
@giny52 píše:
Jenže trvalé bydliště neznamená, že tam může bydlet. Pokud nemá nájemní smlouvu, nemá tam co dělat

Zapomínáš, že tam začal bydlet se souhlasem vlastníka. A za trvání manželství s ní.
Bude muset počkat na vystěhování. Neodejde-li on dobrovolně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný