Neplacení výživného

1791
20.9.14 12:37

Neplacení výživného

Ahoj,

vím, že diskuzí k tomuto tématu už bylo dost, ale moje situace je asi trochu jiná.

Bývalý partner doposud platil, jak má, všechno v pořádku. Až na minulý měsíc. Peníze mi dal pozdě, ale hlavně, že dal, o to nejde, ale tenhle měsíc nic. Byla bych víceméně v klidu, protože se to už stalo a věřila bych tomu, že mu zaměstnavatel dává výplatu na etapy, ale dnes jsem se dozvěděla, že byl několikrát na automatech a všechno tam nechal. Takže mně tvrdí, že nedostal výplatu, přitom peníze už podle všeho dávno prohrál :( Nevím, co mám dělat, chtěla jsem se poradit, jestli je nějaká možnost podat návrh na strhávání přímo z platu, když mu zaměstnavatel údajně neplatí, ale takhle? Výživné mi platí poměrně velké a já ho potřebuji na nájem, jsem v insolvenci a téměř nic mi nezbývá. Ale už chápu, proč se tak bál, že zavolám šéfovi, kde je teda problém… ( neudělala bych to ).

Prosím o radu, nevím, co mám dělat, jedině snad zavolat na sociálku… Nemůžu si každý měsíc půjčovat, abych včas zaplatila nájem, když nikdy nevím, jestli mi to skutečně ( i když třeba pozdě ) dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
lulinaaa
20.9.14 12:50

Ahoj, pro zacatek, udat ho muzes az po 4tem nezaplaceni. Navrh muzes klidne podat hned po prvnim nezaplaceni, na netu si najdi „exekuce na plat vzor“, vypln podle sebe a odnes na soud. Pokud neschvali, muzes to tak delat kazdy mesic. Je dobre se dopredu domluvit se zamestnavatelem, pokud by souhlasil, uved to do navrhu taky, je to velke plus. Uvedla bych i ty automaty (je to hnusne, ale snad ma nejakou zodpovednost, a ty musis detem zajistit strechu nad hlavou). Kazdopadne socka ti nepomuze, maji v prijmu uvedene i alimenty a jestli jsi je dostala nebo ne, to je bohuzel nezajima. Proste se pocitaji do prijmu i kdyz je nemas fyzicky. Mozna ti je to lito, kdyz do ted platil pravidelne, ale kurnik sopa, jedine co chlapum zustane „na krku“, je zaplatit jednou za mesic par tisic a kdyz pises, ze to promackal, otvira se mi kudla v kapse!!! :cert: zkus mu jeste pred podanim navrhu (jestli to udelas) poslat kopii mailem, mozna penizky rychle sezene ;)

• Citovat
  • Upravit
lulinaaa
20.9.14 12:52

Boze holky, priklad materske demence: uz uz jsem chtela dopsat, ze vlastne neuvadis jestli mate deti, ale.pak mi vlastne doslo ze se bavime o vyzivnem :lol: :lol: :lol: :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
72725
20.9.14 12:53

@P.e.t.r.a kontaktuj jeho zaměstnavatele, teoretická možnost, že Ti bude posílat peníze přímo on, je.. ale chlap by s tim musel souhlasit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1791
20.9.14 13:18

@loula
Děkuji, zkusím a uvidím, co to udělá.

@martina.se
Tak s tím nikdy souhlasit nebude :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
20.9.14 14:11

@P.e.t.r.a exekuce na plat? Nemyslím si, že musíš čekat 4 měsíce neplacení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
20.9.14 14:20

Čtyři měsíce neplacení potřebuješ k trestnímu oznámení. Exekuci na plat můžeš podat hned pokud nebylo uhrazeno jedno výživné nebo jeho část. Takže bych s tím hned skočila, ať to jde rychle.

• Citovat
  • Upravit
1791
20.9.14 14:34

@zichisek
Děkuji za informaci. Bývalému jsem už řekla, že se to chystám udělat, cuká se, nějak mi to nesedí… Kdyby nebyla chyba na jeho straně, tak mu nevadí, že to udělám. I když on tvrdí, že nechce mít se zaměstnavatelem problémy, že si to vyřeší… Může ho kvůli tomu třeba vyhodit? Bývalý mi totiž tvrdí, že automaty nehraje, že šéfovi prostě řekne, že chce výplatu najednou, jinak končí. Nevím, kde je pravda. Podle mě je jedno, když mu to bude zaměstnavatel rovnou strhávat - zaměstnavateli to může být jedno ( jako v případě mojí insolvence ) a bývalému taky, vždyť přece tvrdí, že mi peníze platit chce, ale nemůže, protože mu je šéf nedá… Nechci nikomu dělat problémy, ale řekla jsem mu, že pokud ty peníze nebudu mít co nejdřív, návrh podám a klidně ho budu podávat každý měsíc ( jak jste mi tady poradily ). Slíbil, že v pondělí budou.

Tak jsem zvědavá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102693
20.9.14 14:59

@P.e.t.r.a Tak zaměstnavateli to tak úplně jedno není, protože on s tím má práci navíc, kterou mu „nikdo nezaplatí“. Jako oficiálně ho kvůli tomu vyhodit nemůže, ale pokud už se bude někoho zbavovat, tak to samozřejmě může ex uškodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140245
20.9.14 15:03
@loula píše:
Boze holky, priklad materske demence: uz uz jsem chtela dopsat, ze vlastne neuvadis jestli mate deti, ale.pak mi vlastne doslo ze se bavime o vyzivnem :lol: :lol: :lol: :potlesk:
:palec: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lulinaaa
20.9.14 15:09
@berry4 píše:
@P.e.t.r.a exekuce na plat? Nemyslím si, že musíš čekat 4 měsíce neplacení.

Napsala jsem 4 mesice na udani. Na exekuci jsem jasne napsala, ze muze hned po prvnim nezaplaceni ;) cti peclive :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.10.14 10:26

Holky mám dotaz :

Podávala jsem trestní oznámení - kvůli alimentům, které bývalý neplatí od srpna 2013, v lednu 2014 podáno oznámení. V červnu přišlo vyrozumění od soudu. Přišel mi domů papír s mou výpovědí a jeho + vyjádření soudu.
Vše co tam bývalý uvedl - je vymyšlené. Udal, že vydělává 12 tisic měsíčně(jako OSVĆ), a z toho 8 tisíc platí hypotéku.
K mému dotazu - vím, že hypotéku přes dva roky neplatí - platí to jeho ručitel(odchází to z jeho účtu). Tak že ve výpovědi lhal, že platí hypo. Plus nikde nepracuje - jen nějaké fušky(již dva roky), živnosťák nemá pozastavený - ale daně neplatí.
Jsem předvolána jako svědek - mohu soudkyni vzít výpisy - od toho ručitele, že to on vážně neplatí?

Moc děkuji za odpověď - anonymně - citlivé, soukromé téma :kytka: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
901
9.10.14 10:34

Jasně vzala bych to a pokud neplatí daně, tak bych to také řekla zjistí si to na úřadech soud sám ;-) prostě vše co víš řekni. On si to soud prověří.
Takových je a ještě bude :think: Hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.14 10:39

Anet díky, tohle mě nadzvedlo ze židle, že dokáže takhle lhát u výpovědi. Nechci přidělávat právě ještě nějaké potíže,(platil tak směšné alimenty, a já to nikdy nenechala zvýšit, abych nedělala dusno) ale toto mě fakt vytočilo. Co mě, ale jeho rodiče také. Ti jsou naštěstí na mé straně. Jen právě nevím jestli to bude soudkyně brát na zřetel.

JJ - mám tam napsané, že si vyžádali z OSSZ, KM, a další věci.

děkuji :kytka: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
901
9.10.14 10:45

Vůbec není za co.tak vidíš to ;-) nesmíš se nechat.Ono na to spousta tatínkú spoléhá, že budou maminky mlčet a budou rádi za každou korunu ;-) ale maminky to nedělají pro sebe nýbrž pro jejich děti a za ty se musíme rvát jak lvice ;) Takže se ničeho neboj a řekni vše co víš.¨
Pokud už to mají vyžádané, tak je to super a na dobré cestě a tvému ex bude ještě hrozit něco za křivou výpověď. Třeba si to pro příště zapamatuje :nevim:
Přejeme hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna