Styk otce s kojeným dítětem

34
18.9.14 11:07

styk otce s kojeným dítětem

Prosím jak je to s půjčováním kojeného dítěte? S otcem dítěte spolu nežijeme, rozešly jsme se v době těhotenství a teď řešíme alimenty a styk s dítětem. Navrhovala jsem mu že může malého kdykoliv vídat u mě doma nebo si ho brát na procházky v místě mého bydliště, on nesouhlasí. Dnes dával u soudu návrh že si bude brát syna každou druhou neděli na 5 hodin k němu domů, bydlí ve 25 km vzdáleném městě, s tím jsem nesouhlasila tak chce alespoň na 3 hodiny.Syn je plně kojený, tři hodiny bez jídla vydrží jak kdy, někdy jí i po hodině a půl, nechci mu ho dávat domů, co když se mu např. rozbije auto, to bude malej o hladu než mi ho vrátí? Může mi někdo poradit jak se toto řeší? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102584
18.9.14 11:10

Nepíšeš to zásadní a to je věk dítěte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
18.9.14 11:12
@corča píše:
Prosím jak je to s půjčováním kojeného dítěte? S otcem dítěte spolu nežijeme, rozešly jsme se v době těhotenství a teď řešíme alimenty a styk s dítětem. Navrhovala jsem mu že může malého kdykoliv vídat u mě doma nebo si ho brát na procházky v místě mého bydliště, on nesouhlasí. Dnes dával u soudu návrh že si bude brát syna každou druhou neděli na 5 hodin k němu domů, bydlí ve 25 km vzdáleném městě, s tím jsem nesouhlasila tak chce alespoň na 3 hodiny.Syn je plně kojený, tři hodiny bez jídla vydrží jak kdy, někdy jí i po hodině a půl, nechci mu ho dávat domů, co když se mu např. rozbije auto, to bude malej o hladu než mi ho vrátí? Může mi někdo poradit jak se toto řeší? Děkuji

No, ty tři hodiny týdně by mu soud dát mohl. Zvláště pokud soudce bude informován o existenci odsávaček :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
18.9.14 11:14

Pardon, jsou mu tři měsíce a z flašky pít nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
18.9.14 11:16

Děti nejsou věc, nepujčují se. Jaký je věk dítěte. Dle zákona (občanský zákoník):

§ 888
Dítě, které je v péči jen jednoho rodiče, má právo stýkat se s druhým rodičem v rozsahu, který je v zájmu dítěte, stejně jako tento rodič má právo stýkat se s dítětem, ledaže soud takový styk omezí nebo zakáže; soud může také určit podmínky styku, zejména místo, kde k němu má dojít, jakož i určit osoby, které se smějí, popřípadě nesmějí styku účastnit. Rodič, který má dítě v péči, je povinen dítě na styk s druhým rodičem řádně připravit, styk dítěte s druhým rodičem řádně umožnit a při výkonu práva osobního styku s dítětem v potřebném rozsahu s druhým rodičem spolupracovat.

Takže právo styku s otcem je hlavně právo dítěte. Pokud je dítě malé, je nejlepší častější styk, který trvá kratší dobu. Jak je dítě staré?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102584
18.9.14 11:18

@corča Tak to myslím, že by projít mohlo / mělo, jelikož při rychlosti soudů mu bude tak 5 měsíců minimálně (spíš víc) a to už může začínat s příkmy, takže není důvod, proč by ho tatínek nemohl nakrmit. Akorát tedy podle mě by ten styk měl být častější, než 3h za 14 dní… viděla bych to tak 1-2× 3h v týdnu a něco o víkendu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
18.9.14 11:19

Malému jsou tři měsíce, otec ho viděl 3 krát za první měsíc, teď ho dva měsíce neviděl a chce ho domů, malej ho nezná a ani on o něm nic neví tak mi to připadá nerozumné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
18.9.14 11:19

Nevím, jak rozhodne u vás soud, můžu Ti napsat naše hodiny, které určil soud kojenému dítěti.3 krát 3 hodiny v týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102584
18.9.14 11:20

@corča A proč by ho neměl chtít domů… je to i jeho dítě, tak s ním nejspíš chce být taky sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
18.9.14 11:21

@Bábrdl No, těžko říct, některé dítě se jinak než z prsu nenapije, a spoustu ženských není schopno odsát dost.
@j.a.n.i1 Je plně kojený, pochybuju, že víc jak pár měsíců..
@corča Myslím, že by stálo za to se rozumně domluvit, že až do zavedení příkrmů to holt bude limitovanější, hlavně nedělat žádné naschvály a především myslet na zájem dítěte. A upřímně řečeno myslím, že v prvních 6 měsících je prostě a jednoduše jeho zájmem, aby dostalo MM kdykoliv si řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102584
18.9.14 11:22

@poppaea Tak zakladatelka už napsala, kolik mu je a než soud rozhodne, tak už s velkou pravděpodobností příkrmy mít bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
18.9.14 11:23

On ho právě chce jen každou druhou neděli na paár hodin, víc ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
18.9.14 11:23

Pokud ho dítě nezná, měl by ho třeba měsíc navštěvovat doma, aby si dítě zvyklo. Poté by s ním mohl někam jít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
18.9.14 11:25
@j.a.n.i1 píše:
@poppaea Tak zakladatelka už napsala, kolik mu je a než soud rozhodne, tak už s velkou pravděpodobností příkrmy mít bude.

No, nám roznhodl do 14 dní…Otec dítěte si dal předběžko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
18.9.14 11:26

Ano s tím bych souhlasila, když bych viděla že je malej v pohodě tak s tím problém mít nebudu, ale když se dva měsíce nezeptá ani jak se malej má a pak ho chce hned domů je divný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna