Soud - výživné a svěření do péče

5
16.9.14 14:18

soud - výživné a svěření do péče

Ahojky maminky, je mi 19 a mám 4měsiční dcerku.. otec s námi nežije ale uvedla jsem ho do rodného listu. Za dva týdny nás čeká soud ohledně výše výživného na kterém jsme se nedohodli a svěření holčičky do mé péče. Určitě mnoho z vás už před tímto nepříjemným soudem bylo tak bych se chtěla zeptat na co se tak ptají nebo co je zajímá, mám s toho celkem strach. Děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33047
16.9.14 14:22

@NoemiiV byla u vás sociálka?
Jinak se ptají na klasické věci, jak jako rodiče fungujete, jaké máte příjmy, jaké má malá potřeby, jaký režim, jak o ni pečiješ (pečujete), posoudí se to, obecně podle tabulky výživného se určí výživné (máš nárok i na proplacení části výbavy a výdajů spojených s těhotenstvím a porodem a taky do 2 let dítěte výživné i na sebe) a podle možností styk otce s dítětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
16.9.14 14:26

Spolupráce se sociálkou je asi nejdůležitější.
U soudu se dále ptají na příjmy/výdaje, zdraví/nemoce, zda je potřeba nějaká zvýšená pozornost či péče.
Na totéž se ptají otce dítěte. Pak se vás obou zeptají zda souhlasíte s toutou a toutou výší alimentů a dohodou na styk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
16.9.14 14:35

Při určení alimentů a svěření do péče se neurčuje styk otce s dítětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
16.9.14 14:37

@barca93 a odkdy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33047
16.9.14 14:40

@barca93 je lepší to určit. Jinak je to na dohodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
16.9.14 14:40

@anickadomnik od vždy? :D ne to nevim od kdy, ale řekla mi to jak paní na ospodu, tak i pak soudkyně přímo u soudu, že pokud otec bude chtít mít určený styk s dítětem, tak se to určuje zvlášť a on si musí podat žádost o úpravě styku s dítětem ;) s alimenty a svěření do péče to nemá co dělat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
16.9.14 14:43

@barca93 aha jasně ono při svěření do péče je, ale i to určení možné, nebo tam jen určí že styk bude dohodou, každopádně nějaký styk tak určený je, samozřejmě že se s ním dá dál potom hýbat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
16.9.14 14:46

@anickadomnik já se tady nehodlám s někým o něčem dohadovat…předávám informace, které mi byli řečeny jak pracovnicí na ospodu, tak soudkyní a jim to budu věřit víc, než někomu, kdo si něco myslí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
16.9.14 14:48

@barca93 já si nemyslím, schválně mrkni do rozsudku, že tam nějaké určení styku máš, i kdyby jen že styk se určuje dohodou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
16.9.14 14:52

@anickadomnik ne, nemám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
16.9.14 15:01

@barca93 takže máš dítě svěřené do své péče, stanovenou výši alimentů, otec nemá právo se s dítětem stýkat? A můžeš prosím začernit všechny os. údaje a takový rozsudek mi ukázat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
16.9.14 15:03

@anickadomnik o styku otce s dítětem tam neni ani slovo, nikomu nic posílat nebudu, to jako nejsem blázen :lol: a jak už jsem jednou napsala, já se nehodlám o ničem dohadovat. Předala jsem informace, které jsem dostala já a jak s nima druhej naloží je jen jeho věc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33047
16.9.14 15:05

@anickadomnik a není to tak že se prostě předpokládá dohoda, pokud není napsáno jinak? Někdy jsou tyhle věci sepsané jen na sociálce. A teprve když dohoda nefunguje, jde to soudně.
Já se teď ke svému rozsudku nedostanu, spí tam děti, ale myslím že máme jen určenou formu péče, alimenty, ale konkrétně styk ne. I proto, že se to bude měnit podle situace a věku a potřeb dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
16.9.14 15:05

@barca93 já se ale nechci hádat jen mě to fakt zajímá, nechápu jak může soud určit výši výživného, když při určování výše výživného by měl zohlednit stanovený podíl péče o dítě… třeba, prošla jsem několika soudy a nikdy jsem se s něčím podobným nesetkala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna