Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní píše:kalimerko píše:Jak svěření do péče? Jako mě? Někdo tu psal, že soud určí i svěření dítěte na pár hodin/dní jemu. Když bude platit, je asi jasné, že bude chtít být s ním. To se mi nelíbí ani trochu. Jestli to radši neoželím
jo a jeste se musi u soudu urcit svereni do peceAbych celou dobu, co by byl malý u něj, já byla jako na trní …
svereni do pece .. to jako ze soud sveri male trvale tobe … jinak kdyz je uveden otec v RL ma narok na to aby s prckem travil nejaky cas .. zatim treba placnu .. jednou tydne kazdou stredu bude s nim od 14,00 do 16,00 …
kalimerko píše:Anonymní píše:svereni do pece .. to jako ze soud sveri male trvale tobe … jinak kdyz je uveden otec v RL ma narok na to aby s prckem travil nejaky cas .. zatim treba placnu .. jednou tydne kazdou stredu bude s nim od 14,00 do 16,00 …kalimerko píše:Jak svěření do péče? Jako mě? Někdo tu psal, že soud určí i svěření dítěte na pár hodin/dní jemu. Když bude platit, je asi jasné, že bude chtít být s ním. To se mi nelíbí ani trochu. Jestli to radši neoželím
jo a jeste se musi u soudu urcit svereni do peceAbych celou dobu, co by byl malý u něj, já byla jako na trní …
A až bude větší a nebude ho kojit, tak si ho bude moct brát třeba na víkendy, ale to je pak o konkrétním rozhodnutí u soudu…
![]()
etatinek píše:kalimerko píše:A až bude větší a nebude ho kojit, tak si ho bude moct brát třeba na víkendy, ale to je pak o konkrétním rozhodnutí u soudu…Anonymní píše:svereni do pece .. to jako ze soud sveri male trvale tobe … jinak kdyz je uveden otec v RL ma narok na to aby s prckem travil nejaky cas .. zatim treba placnu .. jednou tydne kazdou stredu bude s nim od 14,00 do 16,00 …kalimerko píše:Jak svěření do péče? Jako mě? Někdo tu psal, že soud určí i svěření dítěte na pár hodin/dní jemu. Když bude platit, je asi jasné, že bude chtít být s ním. To se mi nelíbí ani trochu. Jestli to radši neoželím
![]()
jj presne
Konkrétně jemu bych ho nesvěřila ani na ty dvě hodiny! Asi jsem si to rozmyslela, stejně co od něj můžu dostat, jen nějakou almužnu ![]()
Anonymní píše:
Konkrétně jemu bych ho nesvěřila ani na ty dvě hodiny! Asi jsem si to rozmyslela, stejně co od něj můžu dostat, jen nějakou almužnu
No vidíš, a máš po problému…
![]()
Anonymní píše:
Konkrétně jemu bych ho nesvěřila ani na ty dvě hodiny! Asi jsem si to rozmyslela, stejně co od něj můžu dostat, jen nějakou almužnu
ja taky douho premyslela nad tim zda ho zapsat ci ne.. jelikoz budu rodit za 3 mesice… nejprve jsem chtela… jen at pllati hajzl jeden,ale pak se mi to rozlezelo a ikdyz mi spousta lidi rika nebud blba at ti plati,tak vidina toho,ze na dite bude mit narok a prava stejne jako ja a ze on bude prvni komu by ho „soupli“ kdyby se mi neco stalo je nesnesitelna.. takze ja ho zapisovat nebudu, a pokud bude chtit k soudu tak mam uscchovane veskere uctenky na zaplaceni pulky vybavy a pekne mi bude platit alimenty a to vyzivne… myslim,ze si to pak rozmysli..
a takovy chlapi si nezaslouzi byt nazyvani OTCI
tak udelej jak uznas za vhodne,ale hlavne nemysli na sebe a penize,ale na dobro prccka ![]()
Tak účtenky mám schovaný taky
Na sebe a peníze nemyslím, myslím jen na dobro prcka, jemu ho nesvěřím a nedejbože, kdyby se mi něco stalo a svěřili ho jemu, to bych se nejspíš obracela v hrobě ![]()
Má nárok na dítě (bude mít 2 roky), i když o něj za celou dobu neprojevil zájem? Mohla bych se tímhle ohánět u soudu? Žádný zájem, neposlal ani korunu, prostě nic. Když by byl otec zapsaný v RL dítěte, musím mu ho dát třeba pár hodin týdně? Co by se stalo, kdybych mu ho prostě nesvěřila? A když soud určí, příklad třeba že má na malýho nárok třeba 3 hodiny týdně (je to jen příklad), je tím myšleno to, že musí být u něj? Jsme každý z jinýho města.
@Anonymní píše:
Má nárok na dítě (bude mít 2 roky), i když o něj za celou dobu neprojevil zájem? Mohla bych se tímhle ohánět u soudu? Žádný zájem, neposlal ani korunu, prostě nic. Když by byl otec zapsaný v RL dítěte, musím mu ho dát třeba pár hodin týdně? Co by se stalo, kdybych mu ho prostě nesvěřila? A když soud určí, příklad třeba že má na malýho nárok třeba 3 hodiny týdně (je to jen příklad), je tím myšleno to, že musí být u něj? Jsme každý z jinýho města.
je to jeho otec takže má. určitě požaduj doplacení alimentů ale on na své dítě má stejné právo jako ty i když se nezajímal a neplatil. Soud nejspíš nejdřív určí nějaké hodiny spolu pak i osamotě aby si malý zvykalo a třeba po roce už uněj může být i přez noc na víkendy. A kdyby jsi mu ho po tomto rozhodnutí soudu nechtěla přesto vydat může ti soud dát pokutu a třeba až 50tisíc. Ale jsou i matky co dělají otcům potíže a nic z toho nemají takže to je asi na tobě otázka je jak to ublíží malému tohle vše tahanice soudy a tak dále.
Děkuji. Tak jestli to tak opravdu je, radši to ještě zvážím, jestli podávat nějakou žalobu, že na dítě neplatí. On malej neznámý a nový prostředí špatně nese, to by nedopadlo dobře. ![]()
Tak aby platil, musí být uvedený v RL dítěte, a tímpádem si pak na něj bude dělat nároky, na dítě. Určitě to zvážím. Díky